به گزارش کردپرس، سازمان ناسا فروردین امسال گزارشی در وصف قدمت تاریخی و اهمیت آن منتشر کرد و نوشت: هنگامی که تمدن های اولیه بشری در مزوپوتامیا شکل می گرفت، زمانی که چنگیز خان به دنبال تشکیل بزرگترین امپراتوری جهان از نظر وسعت بود و وقتی عثمانی ها برای ششصد سال آسیا و اروپا را تحت سلطه خود قرار دادند، همه آنها محل سکونتی در یک نقطه کوچک بنا کردند و این نقطه قلعه اربیل در اقلیم کردستان عراق است.
به نوشته ناسا، این قلعه که در وسط شهر اربیل قرار گرفته و 32 متر از مناطق اطراف خود بلندتر است، در طی 6000 سال گذشته همواره انسان در آن سکونت داشته است. بلندی این قلعه حاصل از مخروبه ها و نخاله های خانه هایی است که در طی این 6000 سال تخریب شده اند و قلعه اربیل را به شکل کنونی در آورده است.
وسعت این قلعه باستانی حدود 10 هکتار است و در سال 2014 به عنوان یکی از میراث های بشری در سازمان فرهنگی یونسکو وابسته به سازمان ملل به ثبت رسیده است.
موسسه میدل ایست آی نیز در تازه ترین گزارش پیرامون این قلعه تاریخی از اختصاص بودجه برای بازسازی و ترمیم آن از سوی اشخاص و نهادهای مختالف خبر داده است.
بر اساس این گزارش، شرکت های نفتی بین المللی، نخست وزیر اقلیم کردستان و اتحادیه اروپا برای ترمیم این ارگ تاریخی بودجه هایی اختصاص داده اند. برای نمونه اتحادیه اروپا طی قراردادی با سازمان فرهنگی وابسته به سازمان ملل مبلغ 5 میلیون یورو اختصاص داده است.
قرار است 20 درصد از 220 خانه موجود در قلعه اربیل به همراه 500 نقطه دیگر از این ارگ برای سکونت ترمیم شوند تا این ارگ همچنان یکی از معدود سکونتگاه هایی در جهان باشد که زندگی در آن طی 6000 سال گذشته ادامه داشته است.
با این حال، مقامات مسئول در ترمیم این ارگ تاریخی هشدار داده اند که وضعیت کلی ارگ خوب نیست و باید بودجه های بیشتری برای ترمیم و نگاهداری آن اختصاص داده شود و اگر وضع به همین منوال ادامه پیدا کند ممکن است بخش های زیادی از آن تخریب شود.
کد خبرنگار: 40101
نظر شما