به گزارش کردپرس، با شیوع کرونا تنها ماسک و ژل های ضد عفونی کننده گران نشدند بلکه این کرونای اقتصادی به جان برخی اقلام خوراکی هم افتاد و سیر ، پرتقال، کیوی و لیمو ترش در بازار با قیمت های نجومی در حال نایاب شدن هستند.
دو کالایی که تا قبل از شیوع کرونا چندان بازار گرمی نداشتند اما اکنون به قیمتی گزاف فروخته می شوند. شاید چون گفته شده سیر و لیمو برای تقویت سیستم ایمنی بدن مفید اند اما سیستم ایمنی جیب های مردم و امنیت روانی این مردمی که ترس سر تا به پایشان را گرفته چگونه و با کدامین محصول جایگزین، تقویت خواهد شد!
سری که به بازار بزنید از شلوغی و ازدحام روزهای گذشته خبری نیست، اسفند ماه امسال بازار قرق شده و کمتر مردمی را می بینید که در بازار حتی به فکر خریدهای عیدشان باشند. بازار سوت و کور است و آنهایی هم که در رفت و آمدند ماسک و دستکش دارند یا اینکه تنها به شالگردنی اکتفا کرده و «سرها در گریبان است» و تند و تند از کنار هم رد می شوند.
سیرهای فله ای کیلویی به 40 تا50 هزار تومان رسیده اند، همان سیری که تا پیش از این خواستاران چندانی نداشت. لیمو ترش و پرتقال و هر آنچه مردم فکر کنند که ویتامین (C) دارد، امروز بر مشتریان شان افزوده شده است.
نگرانی از شیوع کرونا ویروس در جامعه، بازار را با تکانه های شدیدی روبه رو کرده است. ماسک ها دست نیافتی شده اند و ژل های ضد عفونی گران و گران تر می شود به نحوی که یک ژل استریل ساده این روزها تا 75 هزار تومان هم رسیده است.
این روزها کار تعزیرات حکومتی هم شدت گرفته، کشف انبارهای احتکار ماسک و مایع ضد عفونی در ارومیه پرده از حقایقی برداشت که از کرونا هم تلخ تر بود. زندگی کردن در میان مردمانی که به جان و مال یکدیگر اهمیتی نمی دهند، قطعا خطرناک تر از کرونا ویروس است. کرونا چینی است اما «هر آنچه با من کرد آن آشنا کرد»!
اوضاع نا به سر و سامان بازار مورد انتقاد معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار آذربایجان غربی قرار گرفته است و شهدی بر تشدید نظارت بر بازار، عرضه و قیمت کالا تاکید می کند.
بهنام شهدی می گوید: متاسفانه برخی از افراد از این فرصت استفاده و در عرضه برخی از محصولات و مایحتاج مردم خلل وارد کرده و باعث افزایش قیمت ها در بازار شده اند اجازه نمی دهیم سودجویان از این فرصت استفاده کنند و با متخلفان در زمینه احتکار و گرانفروشی به شدت برخورد خواهد شد.
او با اشاره به لغو نمایشگاه های بهاره در استان در پایان سال، از سازمان صنعت معدن و تجارت و اتاق اصناف خواست تا بازرسی های خود را بر عرضه و قیمت کالا در استان افزایش دهند.
معاون اقتصادی استاندار با اشاره به تولید مواد ضدعفونی و عرضه آن در بازار ادامه می دهد: با تعدادی از تولید کنندگان استان هماهنگ های لازم برای تولید این محصولات انجام شده و این کارخانجات بصورت چند شیفت این نوع محصولات را تولید می کنند.
گفته می شود، کرونا ویروس درمان ندارد و تنها راهکار مقابله با آن رعایت بهداشت فردی و پیشگیری است، اما کرونای اقتصادی که درمان دارد. رونق تولید داخلی، اقتصاد شفاف و سالم و...
هر چند این روزها تشدید و نظارت اتاق اصناف و صمت استان، بر بازار افزوده شده اما هنوز هم باید از کرونای سودجویان ترسید، کرونایی که نه جان می شناسد نه وجدان...
گزارش/ تانیا شعفی
نظر شما