کودکان هم به بیماری کووید 19 دچار می شوند/ جویدن آدامس برای کنترل کرونا صحت ندارد

سرویس کردستان- یک متخصص بیماری های عفونی درباره اینکه گفته می شود کودکان به بیماری کووید 19 دچار نمی شوند، می گوید: این باور درست نیست و همه افراد از جمله کودکان در معرض بیماری کووید 19 هستند.

به گزارش خبرگزاری کُردپرس، کووید 19 نام بیماری است که این روزها در صدر اخبار و حتی گفت و گوهای معمولی مردم است. فراگیر شدن این بیماری در میان مردم سبب شد که درباره آن اطلاعات درست و غلط در فضای مجازی با هم درآمیزد و تشخیص اطلاعات درست برای مخاطب سخت شود. این مسئله منجر شد تا برخی از باورهایی که در فضای مجازی دست به دست می شود را با دکتر رسولی نژاد، متخصص بیماری های عفونی در میان بگذاریم.

کردپرس: آیا این باور عموم درست است که کودکان به این بیماری دچار نمی شوند؟

من تاکنون با مورد کودکان مواجه نشده ام اما این باور درست نیست و همه افراد از جمله کودکان در معرض بیماری کووید 19 هستند و کودک و جوان و پیر هیچ یک از این بیماری در امان نیستند.

کُردپرس: آیا بخور مرطوب نباید در خانه استفاده شود چرا که موجب نگهداری ویروس در خانه می شود؟

درست است که رطوبت مقداری بیشتر می تواند ویروس را در هوا نگهدارد اما اگر رطوبت از 70 تا 80 درصد بیشتر شود، ویروس نمی تواند بماند. ولی به طور کلی استفاده از بخور در پیشگیری یا درمان بیماری کرونا نقشی ندارد البته افرادی که سرفه می کنند، اگر مایعات زیاد استفاده کنند سرفه کم می شود.

کُردپرس: کرونا ویروس بر روی لباس زنده می ماند؟

این ویروس در سطوحی که صاف و صیقلی باشد مدت بیشتری می ماند اما برای آلودگی لباس نقش عمده ای در انتقال در نظر گرفته نمی شود و نباید نگران آن باشید اینکه در اتوبوس یا تاکسی می نشینید ویروس به لباس شما می چسبد.

در فضای مجازی گفته شده که جویدن آدامس به ترشح بزاق و جلوگیری از خشک شدن گلو کمک می کند؟

اصلا این ادعا صحت ندارد و کاملا کذب است

کُردپرس: دوره بیماری کرونا ویروس چقدر است؟

بیماری های ویروسی تنفسی دوره هایی دارند که در راس آن آنفلوانزا قرار دارد که در سه ماه پاییز با تعداد زیادی بیمار مبتلا به آنفلوانزا مواجه بودیم که در حال حاضر شدت آن کم شده است. همچنین بیماری هایی مانند سارس و مرس که در دوره هایی به وجود آمدند اما به طور کلی از بین رفتند. توقع داریم که کرونا هم مانند همان بیماری ها از بین برود که تلاش می شود واکسن آن تولید شود. اما درجه حرارات هوا که بالا برود انتظار می رود شدت بیماری و انتقال آن کم شود.

کُردپرس: استرس می تواند عوارض بیماری را افزایش دهد؟

کرونا یک بیماری تنفسی ویروسی است که به طور کلی در بیماری های تنفسی ویروسی اضطراب، استرس و فعالیت بیشتر و خسته کردن جسم خود باعث تشدید علائم آن و حتی عوارض می شود. هرچقدر فرد در این شرایط آرامش داشته باشد و راحت تر باشد و اطلاعاتش را درباره بیماری بیشتر کند می تواند سیر بهتر و زودتر خوب شونده ای را پیدا کند و در صورتی که علائم و نشانه هایی داشته باشد به مراکز درمانی مراجعه کند

در حال حاضر مراجعه به مراکز درمانی بسیار زیاد شده و درصد قابل توجهی از مراجعان به مراکز درمانی بیشتر از اضطراب و نگرانی مراجعه می کنند و یا اینکه علائمی مانند سرفه و تنگی نفس دارند که وقتی به مرکز مراجعه می کنند شرح حالی از آنها گرفته می شود، معاینه می شوند و اگر لازم باشد اقدامات بستری انجام می شود و تحت مراقبت قرار می گیرند.

کُردپرس: چه عواملی می تواند در کاهش عوارض کرونا ویروس تاثیر داشته باشد؟

اینکه امکانات بیمارستانی هر روز در حال افزایش است و همچنین اطلاعات بیماران درباره بیماری کرونا افزایش پیدا می کند، در مجموع کمک می کند بیماران آرامش بیشتری داشته باشند و سرویس بهتری به آنها ارائه شود در نتیجه عوارض و مرگ بر اثر بیماری کرونا کمتر شود.

بیماران ریوی باید به محض بروز سرفه به مراکز درمانی مراجعه کنند؟

افرادی که مشکل ریوی دارند درمان های حمایتی ریوی خود را ادامه دهند ممکن است با این بیماری زمینه ای اگر دچار بیماری کرونا شوند نوع شدید آن را بگیرند اما صرفا سرفه آنها علامت کرونا نیست.

کُردپرس: این روزها برخی افراد دچار وسواس شده و مدام از مواد ضد عفونی استفاده می کنند.!

ضرورت ندارد زیاده از حد از آب ژاول استفاده شود چرا که منجر به مشکلات عدیده ریوی می شود؛ فقط سطوحی را که فکر می کنید آلوده است به مقدار کمی استفاده شود و در و پنجره را باز کنید نباید اینگونه باشد که به طور مداوم و بسیار زیاد از آن استفاده شود.

کُردپرس: بیماران دیابتی برای پیشگیری از ابتلا به کرونا چه کنند؟

این افراد مستعد نوع سخت بیماری کرونا هستند بنابراین باید دیابت و رژیم غذایی خود را به خوبی کنترل کنند تا خدای نکرده به سیکل معیوب دچار نشود یعنی هم به نوع سخت کرونا مبتلا شوند و هم دیابت شان از کنترل خارج شود.

گفت و گو: زیبا هوشمند

کد خبر 255557

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha