ممیزی‌ عمومی‌‌ ضرورتی‌‌ برای‌ شهرداری‌های استان کرمانشاه / فرامرز رشیدی*

سرویس کرمانشاه ـ فرامرز رشیدی؛ کارشناس ارشد برنامه‌ریزی شهری شهرداری کرمانشاه در یادداشتی به ضرورت ممیزی عمومی برای شهرداری های استان پرداخته است.

امروزه شهرداری‌هایی که برنامه‌ریزی و چشم‌انداز شهر را در راستای مشارکت مردم و زیرساخت‌های توسعه پایدار در قالب نیازهای شهری و شهروندی‌ ترسیم کرده‌اند، توانستند‌ بیشترین سهم توسعه پایدار و درآمد پایدار را داشته باشند. متاسفانه، ‌بایستی گفت این امر در قریب به اکثریت‌ شهرداری‌ها دنبال نمی‌شود و کماکان فعالیت‌های خود را به صورت سنتی و… دنبال می‌کنند که منجر به ناتوانی در اداره امور شهر و عدم دست‌یابی به درآمدهای پایدار و توسعه پایدار شده است.

وجود معایب و کاستی‌های پیدا و پنهان موجود در این سیستم سنتی با خطاهای موجود در اسناد و مدارک بایگانی، عدم دسترسی به سوابق ملک‌، ثبت اطلاعات به‌صورت تکراری در واحدهای مختلف‌، غیر قابل تفکیک‌بودن اطلاعات با سایر عوارض فیزیکی در نقشه‌ها، فقدان نقشه‌هایی که مرز املاک را نشان دهند و‌… شهرداری‌ها با آن روبرو هستند یا به اصطلاح دست و پنجه ‌نرم می‌کنند،

عدم بانک اطلاعات جغرافیایی شهری و اطلاعات جامع ملکی به روز، مشکلات عمده‌ای را بر سر راه مدیریت اصولی شهرها به‌وجود آورده است. برای بهبود وضعیت پرونده‌های املاک و گریز از این سیستم سنتی بایستی برابر ماده ۹ قانون نوسازی و عمران شهری شهرداری‌ها که به صراحت شهرداری‌ها را ‌موظف کرده تا هر پنج سال یک‌بار ممیزی عمومی را در محدوده قانونی شهرها انجام دهند و نسبت به جمع‌آوری همه اطلاعات مربوط به املاک در مدت زمان مشخص طی عملیات میدانی اقدام نمایند.

می‌توان گفت مهم‌ترین فواید اجرای عملیات داده آمایی و برداشت اطلاعات (ممیزی) به‌شرح ذیل است:

جدیدترین تغییرات در املاک و معابر شهری، شهرداری‌ها با تهیه نرم‌افزار بانک اطلاعات جغرافیایی (GIS) به ممیزی املاک روی آورند تا بستر‌سازی لازم جهت تحقق خودکارسازی و اتوماسیون اداری و در نهایت همگامی با دولت و شهر الکترونیک روح تازه‌ای را به شهرداری‌ها وارد نمایند.

ثبت و نگهداری سوابق املاک، معابر و مشاغل در سیستم آگاهی از اطلاعات به روز از وضعیت موجود تمامی املاک، معابر و مشاغل در سطح شهر نظیر تعداد، مساحت کاربری‌ها و‌… تسهیل در دستیابی به اطلاعات و محاسبات عوارض نوسازی و عوارض کسب و پیشه. ‌ایجاد بستر مناسب در تسریع و آسان‌سازی امور شهرداری. امکان ارائه خدمات جغرافیایی مربوطه در سیستم یکپارچه شهرسازی و نوسازی دسترسی سهل، سریع و بی‌واسطه شهروندان به داده‌های جغرافیایی املاک.

ایجاد سیستم اطلاعات جامع از تمامی املاک و معابر در سطح شهر امکان نمایش نقشه املاک، معابر و مشاغل در سایر سیستم‌های اطلاعات جغرافیایی (نظیر نرم افزار Google Earth، Arc gis‌) و امکان گزارش‌گیری دقیق از تعداد و مشخصات املاک و معابر با کاربری‌های مختلف امکان تهیه نمودارهای آماری در سطوح مختلف جلوگیری از عدم پرداخت وجه عوارض و وصول به موقع آن جستجوی املاک مالک مورد نظر و جانمایی موقعیت آن‌ها بر روی نقشه اعم از خصوصی، دولتی جستجوی انواع کاربری‌ها بر‌اساس وضع موجود یا طرح‌های مصوب و جانمایی بر روی نقشه جستجوی معبر خاص و جانمائی آن بر روی نقشه (آدرس یابی و دستیابی به معابر با نوع کف مورد نظر) یافتن موقعیت اشتراک آب، برق، گاز و نیز دستیابی به موقعیت تماس تلفنی بر روی نقشه و‌… را به‌دنبال خواهد داشت.

*کارشناس ارشد برنامه‌ریزی شهری شهرداری کرمانشاه

کد خبر 255878

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha