توصیه‌هایی برای مدیریت بهتر بحران کرونا/ بهزاد خالوندی

سرویس کرمانشاه- در شرایط فعلی نوعی پراکندگی آشکار در سیاست‌های کلان مدیریت بحران دیده می‌شود. از یک سو وزارت بهداشت اعلام وضعیت قرمز کرده و خواهان کاهش فعالیت‌های اجتماعی تا حد ماندن در خانه‌هاست و از دیگر سو هنوز سیستم اداری کشور به جمع‌بندی خاصی برای اعلام شرایط اضطراری و قرنطینه نرسیده‌ و سیاست‌های خود را دنبال می‌کند.

تداوم این پراکندگی‌ها به سلامت جامعه آسیب می‌زند. در این شرایط بالاترین مقام اجرایی در هر استان باید با اختیارات کافی مدیریت میدانی را در دست گرفته و تمامی نیروهای اجتماعی و امکانات دولتی را برای کنترل بحران بسیج کند. دوری از انفعال و تحرک مدیریتی به آرامش روانی جامعه بسیار کمک می‌کند.

خلوت‌کردن راهروهای ادارات

این روزها راهروهای برخی ادارات از خیابان‌های شهر شلوغ‌ترند و به مکانی مستعد برای انتقال ویروس تبدیل شده‌اند. مدیریت استان اگر به دلیل ترس از سفر کارمندان به شمال کشور، ادارات را تعطیل نمی‌کند، حداقل اجازه دهد پرسنل مازاد، روزانه در سیستم الکترونیکی حضور خود را اعلام کرده و به منازل برگردند.

تعطیلی دو هفته‌ای و جلوگیری از ورود مسافران

دو هفته برنامه‌های جمعی استان و ادارات و شرکت‌ها را تعطیل کنید و جلو ورود مسافران را به استان را بگیرید. اجرای این تصمیم در این شرایط که استان‌ها یکی یکی در نقشه کرونا در حال قرمز شدن هستند؛ به کنترل بحران بسیار کمک می‌کند.

استفاده از ناوگان دولتی برای اعلان‌های میدانی

حجم ترددها در شهر نشان می‌دهد بخشی از جامعه کرمانشاهی هنوز هشدارها را جدی نگرفته‌اند. باید هرچه زودتر با استفاده از ناوگان دولتی به اعلان عمومی و میدانی از طریق بلندگو در سطح خیابان‌ها و محلات پرداخته‌ شود و از مردم خواسته شود جز در موارد ضروری در خانه‌ها بمانند.

استفاده از چهره‌های مشهور و برجسته برای کنترل بحران

در این شرایط باید از چهره‌های مشهور و برجسته مذهبی، هنری و اجتماعی در کنترل بحران برای دعوت مردم به ماندن در خانه‌ها و مسافرت نکردن و کاهش شدید فعالیت‌های اجتماعی بیرونی بهره‌گرفت. این پیام‌ها می‌تواند در قالب کمپین‌ها به شکل گسترده اطلاع رسانده‌شود.

هم‌افزایی فعالیت‌های رسانه‌ای

متاسفانه یک رسانه فراگیر و مورد مراجعه در فضای مجازی استان وجود ندارد و هر رسانه‌ای تا حدودی برد و مخاطب دارد. رسانه‌های منطقه‌ای از استان یک هماهنگی‌ها و هم افزایی‌های حداقلی با هم ایجاد کنند و مطالب مفید یکدیگر را به اشتراک بگذارند تا افراد بیشتری از آن بهره بگیرند.

ارتقای تلاش‌های شخصی به فعالیت‌های جمعی

کرونا از قابلیت فراگیری بسیار گسترده‌ای دارد. حفظ جان ما و عزیزان‌مان بسته به رعایت تک تک شهروندان دارد. باید در دل مجموعه‌هایی مانند خانواده‌ها، همسایه‌ها، هم محلی‌ها و هم‌کارها یک همدلی و هماهنگی جمعی پدید آوریم تا زمینه کنترل بحران را فراهم شود.

منبع: هفته نامه میلکان

کد خبر 256038

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha