DEVA به مسئله کردهای ترکیه چگونه نگاه می کند؟

سرویس ترکیه – در برنامه حزب تازه تاسیس دموکراسی و پیشرفت علی باباجان با «حیاتی خواندن مسئله کردها» آمده است: بر این مسئله باور داریم که ترکیه با حل و فصل مسئله کردها خواهد توانست در دموکراسی پیشرفت کرده، با استفاده از منابع خود در زمینه های مورد نیاز، اقتصاد را تقویت کرده، استانداردهای حقوق را افزایش داده، محدوده حرکت خود را در سیاست خارجی توسعه داده و بافت اجتماعی خود را تقویت خواهد کرد.

به گزارش کردپرس، حزب دموکراسی و پیشرفت (DEVA) که توسط علی باباجان، معاون نخست وزیر سابق ترکیه تاسیس شده است به ارائه برنامه های سیاسی خود پرداخته است که در این برنامه موضوعات مهمی از جمله مسئله کردها، نگاه به مسئله علوی های ترکیه، بازگشت به سیستم پارلمانی و ... وجود دارد.

در بخشی از برنامه های حزب DEVA در ارتباط با مسئله کردها آمده است: «کمبودها در زمینه دولت دموکرات حقوقی با تکیه بر حقوق بشر در ترکیه یکی از فاکتورهای اساسی در مسائل مختلف از جمله مسئله کردها است. این مسئله که سابقه طولانی مدت نیز دارد نتایج بسیار منفی در زمینه های اقتصادی، سیاسی و انسانی داشته است. این مسئله که اهمیت حیاتی دارد ابعاد مختلفی داشته و در واقع در ارتباط با حق دموکرات شهروندان کرد و مطالبات آزادی و برابری شهروندان کرد است. به عنوان حزب دموکراسی و پیشرفت مسئله کردها را با تکیه بر اعتماد به شهروندانمان با باز نگه داشتن کانال های سیاسی، تاسیس زمین دموکراتیک برای دستیابی آسان به مطالباتشان، توسعه محدوده آزادی آنان و تحکیم حقوق می توان حل کرد».

در ادامه این موضوع بیان شده است: «بر این مسئله باور داریم که ترکیه با حل و فصل مسئله کردها خواهد توانست در دموکراسی پیشرفت کرده، با استفاده از منابع خود در زمینه های مورد نیاز، اقتصاد را تقویت کرده، استانداردهای حقوق را افزایش داده، محدوده حرکت خود را در سیاست خارجی توسعه داده و بافت اجتماعی خود را تقویت خواهد کرد. در این چارچوب از مهمترین موضوعاتی که اولویت پیدا می کند محافظت از زبان مادری، استفاده از آن و توسعه آن است. ما به عنوان حزب دموکراسی و پیشرفت طرح موضوع زبان مادری را به عنوان یک معضل و محل درگیری درست نمی دانیم. در کنار این که باید زبان رسمی و مشترکمان، ترکی را به خوبی فرا بگیریم می توانیم مطالبات در خصوص زبان مادری را به همراه تفاوت های فرهنگی شهروندانمان به رسمیت شناخته و مسئله را به عنوان یک حق اساسی و حیاتی مورد ارزیابی قرار دهیم. با چنین نگاهی در چارچوب زبان مادری تمامی شهروندان می توانند از زبان مادری استفاده کرده و برای توسعه آن اصلاحات لازم را انجام داد».

همچنین DEVA با اعلام مخالفت صریح خود با سیستم ریاست جمهوری ترکیه بیان کرده است: «سیستم ریاست جمهوری ترکیه و ساختار دولتی که به همراه این سیستم به وجود آمده است بحران هایی را که در کشور وجود داشت عمیق تر کرده است. قوانین جای خود را به امیال، مدیریت سازمانی جای خود را به مدیریت شخصی و اهلیت و لیاقت جای خود را به وابستگی داده است. سازمان ها از لحاظ ساختاری و فرهنگی با تخریبات بسیار جدی روبه رو شده اند».

کد خبرنگار: 30102

کد خبر 256238

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha