به گزارش کُرد پرس محمد باقر نوبخت با تشریح این ۱۰ کسب و کاری که بیشترین آسیب را ناشی از بحران کرونا دیده اند، افزود: مراکز تولید غذاهای آماده، رستوران ها، تالارها، اغذیه فروشی ها ، در بخش گردشگری، هتل و مهمان پذیرها، در بخش حمل و نقل دفاتر خدمات گردشکری،آژانس ها، بخش تولید و توزیع پوشاک،کیف و کفش، صنایع دستی و همچنین مجتمع های فرهنگی و وزشی، بخش هایی هستند که شامل این پرداخت ها می شوند.
نوبخت به تشریح بسته های حمایتی دولت برای کسب و کارهای آسیب پذیر اشاره کرد و گفت : دو بسته حمایتی به هفت میلیون نفر پرداخت خواهد شد.
وی خاطر نشان کرد : تاکنون نیز یک هزار و ۶۱۰ میلیارد تومان صرفا برای مبارزه با کرونا به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی پرداخت شده است.
نوبخت ادامه داد:۵۳۰ میلیارد تومان به ستاد ملی مبارزه با کرونا، ۴۰۰ میلیارد تومان به کلان شهر تهران و بقیه مبلغ مذکور به سایر استان ها اختصاص یافته است.
معاون رییس جمهوری به انعقاد تفاهم نامه ۱۶۰۰ میلیارد تومانی سازمان غذا و دارو با وزارت صمت اشاره کرد و گفت : بر اساس این تفاهم نامه صنعت پوشاک کشور خط تولید خود را تغییر خواهد داد تا بتواند روزانه ۱۰۰ هزار دست لباس برای کادر درمانی کشور تولید کند.نوبخت در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: علاوه بر مبلغ هزار و ۶۱۰ میلیارد تومان،مبلغ پنج هزار میلیارد تومان دیگر به سازمان تامین اجتماعی پرداخت کردیم تا به بخش بهداشت و درمان کمک بیشتری شود و کادر درمانی از آن بهره مند شوند.
رییس سازمان برنامه و بودجه افزود : همچنین مبالفی برای کمک به دانشگاه های علوم پزشکی در تهران و چند شهر دیگر پرداخت شده است و با توجه به اینکه قم یک شهر ویژه است و نیاز به کمک های جدی داشت، بیشتر مورد توجه قرار گرفت.
انتقاد شدید از تداوم تحریم دارویی ایران
رییس سازمان برنامه و بودجه با انتفاد شدید از رفتار خصمانه و غیر انسانی هیات حاکمه آمریکا در تحریم همه جانبه ملت ایران و دروغ گویی دولت ترامپ برای کمک به ایران در مواجهه با ویروس کرونا گفت، آنها به هیچ چیز رحم نکرده اند و حتی در این شرایط سخت دست از تحریم دارویی ایران برنمی دارند.
وی با اشاره به اینکه در دومین سال تحریم های ظالمانه آمریکا قرار داریم، گفت : دولت سالیانه ۲۴ هزار میلیارد تومان حقوق پرداخت می کند و اجازه نداده است که حتی یک ماه حقوق کارکنان و کارمندان به تعویق بیفتد.
معاون رییس جهوری اضافه کرد: سران آمریکا به رغم عوام فریبی در این شرایط سخت ملت ایران در مقابله با ویروس کرونا، حتی اجازه فروش نفت برای تامین اقلام دارویی را به ما نمی دهند.
وی در خصوص بحث مالیات افزود: برای این بخش ها نیز شرایط ویژه ای را قائل شده ایم. که نیاز است توسط کارشناسان سازمان امور مالیاتی برای افکار عمومی تشریح شود.
نوبخت در خصوص بخشودگی مالیاتی گفت : مالیات از محل در امد است و به طور طبیعی تا درآمدی نباشد مالیاتی هم پرداخت نخواهد شد اما باید به این نکته توجه هم داشته باشیم نمی توانیم مالیات های گذشته را مورد بخشودگی قرار دهیم ،چون یکی از محل های تامین منابع دولت،مالیات است.
تحریم ها و کرونا را شکست می دهیم
رییس سازمان برنامه و بودجه با تاکید بر اینکه دولت با همه مشکلات سرپاایستاده است،گفت : دولت در مقابله با کرونا فعالانه حضور دارد و تحریم ها و کرونا را شکست خواهیم داد.
نوبخت یاداور شد که دولت علاقمند به ملت است و نهایت تلاش خود را به کار بسته است و عاقلانه عمل می کند.
وی با تاکید بر اینکه دولت مجدانه تلاش می کند تا در این شرایط حساس پرداخت حقوق و یارانه ها به تعویق نیفتد، گفت : در بخش عمرانی نیز کارها با شتاب خوبی پیش می رود،افتتاح آزاد راه تهران – شمال را شاهد بودیم و در چند روز آینده مسیر همت به کرج را نیز افتتاح خواهیم کرد.
تعویق سه ماهه پرداخت قبوض آب و برق
وی به مجموعه اقدامات دولت برای توسعه ریلی کشور در بخش حمل و نقل اشاره و تصریح کرد در چندین استان شاهد توسعه بخش ریلی کشور در سال گذشته بودیم.
نوبخت همچنین از تعویض سه ماهه حق بیمه تامین اجتماعی سهم کارفرمایان خبر داد و گفت : پیش بینی می کنیم که بین ۵ تا ۶ میلیارد تومان از درآمدهای سازمان تامین اجتماعی در این بخش کاهش پیدا کند و دولت با پرداخت بخشی از بدهی های خود به سازمان تامین اجتماعی تلاش می کند که این کمبود را تاحدی جبران کند.
وی با تاکید مجدد بر این نکته دولت در این شرایط حساس با همه توان در کنار ملت خواهد ایستاد، افزود: پرداخت هزینه قبوض آب و برق کسب و کارهای که پیش بینی می شود تا سه ماه آینده با رکود مواجه خواهند بود، به تعویق خواهد افتاد.
توصیه روحانی به کابینه برای حمایت از مردم
نوبخت در بخش دیگری از سخنان خود به توصیه موکد رییس جمهوری به اعضای کابینه برای حمایت از مردم اشاره کرد و گفت: بیش از ۶۰ میلیون نفر یارانه بگیر داریم، در زمان حاضر یک گروه از آنها هیچ درآمدی ندارند، در یک پروسه چهارماهه از اسفند تا خردادماه به هر خانوار بر اساس برآوردهایی که داشتیم از ۲۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومان کمک بلاعوض دریافت خواهند کرد.
رییس سازمان برنامه و بودجه تاکید کرد این کمک ها تا ساعت ۲۴ روز سه شنبه به حساب های آنان واریز خواهد شد.
به گفته وی، برای کارگران مغازها و افرادی که مشغول به دست فروشی بودند که در زمان حاضر شغل خود را از دست داده اند،از یک تا دو میلیون تومان به صورت قرض الحسنه به حساب آنان واریز خواهد شد و با یک تنفس سه ماه و به شکل اقساط ۲۴ ماهه و با سود چهار درصد پرداخت می شود.
نظر شما