عادل فتاحی در گفتگو با خبرنگار کردپرس اظهار داشت: روز گذشته روحانیت و اعضای شورای روستای نازلو با بنده تماس گرفته و از ممانعت روستاییان جهت تخلیه زباله های شهر میاندوآب در سایت دپوی زباله در سایت نازلو خبر دادند.
فتاحی افزود: بلافاصله با استاندار، فرماندار و رئیس سازمان پسماند شهرداری ارومیه تماس گرفتم و آن ها را در جریان امور قرار دادم و جناب فرماندار قول دادند که این انتقال از فردا متوقف خواهد شد.
او با اشاره به شرایط حساس وجود بیماری کرونا تاکید کرد: در حال حاضر شورا و شهرداری ارومیه قسمتی از منابع مالی خود را به ضد عفونی کردن و توزیع ماسک دستکش اختصاص داده است بنابراین انتقال زباله از مسافت ۱۶۰ کیلومتری و عبور آن از داخل شهر ارومیه به داخل روستای نازلو در شرایط حساس فعلی صحیح نیست.
عضو شواری شهر ارومیه اضافه کرد: در حال حاضر شهرستان ارومیه خود با مشکل دفن غیر اصولی پسماند روبروست و شیرابه ها به تهدیدی جدی برای آب های زیرزمینی منطقه و محیط زیست در نازلو تبدیل شده اند هر چند راه اندازی کارخانه کمپوست و بازیافت زباله در برنامه قرار دارد اما با توجه به شرایط حساس کشور و تحریم ها این مهم به تاخیر افتاده است.
فتاحی گفت: در حال حاضر ۴۵۰ تا ۵۰۰ تن زباله در روز در شهر ارومیه تولید میشود اما در صورت راهاندازی کارخانه کمپوست ارومیه می توان تا ظرفیت هزار تن در روز از سایر شهرستانهای اطراف که مسافت نزدیکی با ارومیه داشته باشند نیز پسماند دریافت کرد و با اصول فنی و تکنولوژی های نوین زباله ها را بازیافت و از استحصال آن انرژی برق و یا کودکمپوست تهیه شود.
رئیس کمیسیون عمران، برنامه ریزی و حمل و نقل شهری شورای شهر ارومیه تصریح کرد: در شرایط فعلی، ارومیه ظرفیت دریافت پسماند شهرستانی مانند میاندواب را ندارد و شهرداری میاندواب باید برای راه اندازی یک سایت دپوی زباله در داخل خود این شهرستان اقدام کند.
او اظهار کرد: در این خصوص با استاندار آذربایجان غربی نیز صحبت کرده و ایشان موضوع متوقف نمودن انتقال زباله از میاندواب به ارومیه را مطرح وعنوان کرد که امروز در جلسه ستاد استانی مقابله با کرونا برای این موضوع تصمیمات لازم اتخاد میشود.
فتاحی ادامه داد: در حال حاضر بنا به دستور فرماندار و تاکید شورای شهر این عملیات متوقف شده و مانع از تخلیه و کامیون حامل زباله میاندوآب در ارومیه شده ایم، البته ممکن روزهای گذشته نیز این مورد انجام گرفته باشد که ما از آن اطلاعی نداریم اما به محض اطلاع از این موضوع جلوگیری کردیم.
به گزارش کردپرس، سایت پسماند نازلو در ارومیه حدود 100 هکتار است و سال ها است که با مشکل دفن غیر اصولی زباله، تولید شیرابه روبه رو است.
در سال 86 طرح کارخانه کمپوست ارومیه برای تولید کود از زباله مطرح شد ولی بعد از احداث محل این کارخانه و تأمین دستگاههای مورد نیاز این پروژه بیش از یک دهه متوقف شد.
سال گذشته و پس از 13 سال از احداث بنای کارخانه ایی راکد در ارومیه، رییس سازمان مدیریت پسماند شهرداری ارومیه اعلام کرد؛ کارخانه کمپوست ارومیه در مرحله توافق واگذاری به شهرداری قرار دارد و امید است شهری پاک و عاری از آلودگی شکل بگیرد.
نظر شما