به گزارش کردپرس به نقل از بخش عربی خبرگزاری فرانسه (AFP)، برخی مسئولان امروز (پنج شنبه) اعلام کردند که دولت آمریکا معافیت عراق از تحریم های علیه جمهوری را برای یک ماه دیگر تمدید کرده تا این کشور بتواند به واردات انرژی از ایران همچنان ادامه دهد.
بر اساس این گزارش، آمریکا که از ماه نوامبر سال گذشته میلادی تاکنون به تمدید معافیت عراق از تحریم های علیه ایران با هدف ایجاد یک جایگزین برای تامین برق مورد نیاز خود به ویژه در فصل گرما ادامه می دهد، آخرین بار این معافیت را به جای 90 یا 120 روز، تنها برای 45 روز تمدید کرده بود.
در همین راستا نیز دو مسئول عراقی که نام آنها فاش نشده، تاکید کردند که آمریکا این بار نیز مدت معافیت عراق از تحریم های علیه ایران برای ادامه واردات انرژی را به تنها 30 روز و تا پایان ماه آوریل سال جاری میلادی (11 اردیبهشت 1399) کاهش داده است.
یکی از این دو مسئول که در دفتر برهم صالح، رئیس جمهوری عراق فعالیت می کند، در این باره اظهار داشت: این آخرین تمدید برای عراق خواهد بود که با کاهش قیمت نفت، در آستانه یک بحران اقتصادی قرار دارد جایی که ممکن است به کاهش 65 درصدی درآمدهای نفتی آن که 90 درصد بودجه کشور را تشکیل می دهد، منجر شود.
در حالی که آمریکا، عراق را به شرط آن از تحریم های علیه جمهوری اسلامی معاف کرده که اقداماتی در راستای کاهش تکیه خود بر ایران از طریق فعال سازی دوباره سامانه های تامین برق یا ایجاد فروشندگان دیگر اتخاذ کند، یک مسئول بلندپایه عراقی تصریح کرد: از نوامبر گذشته تاکنون بغداد به هیچ گونه شرطی پایبند نبوده است.
به گفته این مسئول بلندپایه، می بایست واشنگتن معافیت بغداد از تحریم های علیه تهران را به خاطر عدم پایبندی به شرط تعیین شده، لغو می کرد با این حال آمریکا به دلیل شرایط کنونی یعنی معرفی عدنان الزرفی به عنوان نخست وزیر مامور تشکیل کابینه جدید دولت فدرال عراق، آخرین مهلت را برای این کشور در نظر گرفته چرا که نمی خواهد با عدم تمدید معافیت، وی را در تنگنا قرار دهد.
این در حالی است که اگر معافیت از تحریم تمدید نمی شد، عراق می بایست واردات گاز و برق از ایران را متوقف سازد یا این که به تعامل با آن ادامه داده و در معرض تحریم های آمریکا قرار گیرد به ویژه آن که واشنگتن از تعلل بغداد در امضای قرارداد با شرکت های بزرگ آمریکایی در بخش انرژی با هدف تسریع در قطع ارتباط با تهران در این زمینه نیز ناراحت است.
لازم به ذکر است که عراق برای رفع مشکل کمبود برق به عنوان یکی از عوامل اصلی اعتراض های اخیر مردم این کشور نسبت به وخامت وضعیت خدمات عمومی، تا حد زیادی به ایران متکی است جایی که بخش اعظم گاز طبیعی مورد نیاز برای تامین سوخت نیروگاه های تولید برق و در مجموع نزدیک به نیمی از برق مصرفی خود را از همسایه شرقی خود وارد می کند و همین مسئله نیز باعث نارضایتی آمریکا و تلاش این کشور برای خودکفایی عراق در زمینه تامین انرژی و به دنبال آن نیز پایبندی به تحریم های علیه ایران شده است.
بر همین اساس نیز تمدید معافیت از تحریم های آمریکا و ادامه واردات انرژی از ایران و پرداخت هزینه آن با دینار و از طریق بانک دولتی تجارت، یک مسئله حیاتی برای عراق جهت تامین برق مورد نیاز خود به شمار می آید چرا که کمبود انرژی در این کشور باعث شده منازل مسکونی گاهی اوقات تا 20 ساعت در روز نیز از برق محروم باشند در حالی که بنا بر اعلام مقامات رسمی، جهت رفع این مشکل در شرایط کنونی هیچ گونه جایگزینی برای واردات گاز و برق از ایران وجود ندارد.
نظر شما