استان های کردنشین ترکیه از فراخوان «درخانه بمان» حکومت استقبال نکرده اند

سرویس ترکیه - مدحت سنجر، رئیس مشترک حزب دموکراتیک خلق ها (HDP) در مصاحبه مطبوعاتی خود که از طریق ویدئو کنفرانس از منزل شخصی خود در آنکارا ترتیب داده بود عنوان کرد: در استان های کردنشین از فراخوان "در خانه بمان" استقبالی صورت نگرفته است.

به گزارش کردپرس، مدحت سنجر، رئیس مشترک حزب دموکراتیک خلق ها (HDP) در مصاحبه مطبوعاتی خود که از طریق ویدئو کنفرانس از منزل شخصی خود در آنکارا ترتیب داده بود با انتقاد از عملکرد حکومت ترکیه در کنترل بحران به وجود آمده ناشی از انتشار ویروس کرونا عنوان کرد: «حاکمیت ترکیه تلاش کرد تا شیوع ویروس کرونا را با تدابیر روزمره و عادی پشت سر بگذارد. حکومت در اوایل این موضوع را یک مسئله جدی تلقی نکرد. اقدامی جدی صورت نداد تا آمادگی خود را در برابر این ویروس نشان دهد. زمانی هم که بحران توسعه پیدا کرد یا تدبیر لازم را اتخاذ نکرد و یا بسیار دیر اقدام کرد. تمامی این ها باعث شده است که ترکیه به یکی از کشورهایی که درصد شیوع ویروس کرونا در آن ها بسیار سریع اعلام شده است قرار بگیرد».

به نوشته خبرگزاری Mezopotamya، سنجر در ادامه اظهارات خود تصریح کرد: «ما به عنوان HDP برای مقابله با ویروس کرونا مرکز هماهنگی ایجاد کرده ایم. دوستانمان در زمینه ها و تخصص های مختلفی در این مرکز حضور پیدا کرده و کمیسیون های مختلفی را ایجاد کرده اند. این کمیسیون ها در زمینه های متعددی از اقتصاد تا سیاست های اجتماعی و وضعیت پناهجویان در ترکیه فعالیت می کنند. علی رغم تهیه گزارش های متعدد از فعالیت این کمیسیون ها به دلیل انحصار رسانه ها در دست حاکمیت نتوانسته ایم صدای خود را به شکل رساتری به گوش مردم برسانیم».

وی در ادامه اظهارات خود تصریح کرد: «شرایطی که اکنون با آن روبه رو هستیم فراتر از فراخوان ماندن در خانه است. به خصوص در استان های کردنشین از فراخوان "در خانه بمان" حکومت ترکیه استقبالی صورت نگرفته است. مسئول دانستن مردم در این خصوص بی انصافی و بی وجدانی خواهد بود. برای این که فراخوان در خانه بمان میان کردها مهم تلقی نشده است دلایل متعددی دارد. مهمترین دلیل آن نیز بی اعتمادی مردم منطقه به حاکمیت سیاسی ترکیه است. مردمان منطقه کردنشین باور ندارند که پیام حاکمیت سیاسی و تلاش حاکمیت برای نجات جان آنان باشد».

رئیس مشترک HDP با اشاره به آغاز کمپین های متعدد برای پیشگیری از ویروس کرونا به زبان کردی گفت: «در چنین شرایطی می توانیم اهمیت آموزش به زبان مادری را دریابیم. برای آن دسته از شهروندانی که زبان ترکی بلد نیستند کمپین های کردی ایجاد کرده ایم. در کنار این کمپین ها، کمپین های سوریانی، عربی و ارمنی را نیز به وجود آورده و به ارائه اطلاعات و هشدارهای به این زبان ها می پردازیم. در این روند مشاهده کردیم افرادی که به پیام های حاکمیت سیاسی اهمیتی نمی دانند زمانی که به زبان مادری آنان را مخاطب خود قرار دادیم چگونه با صمیمت آن را پذیرفتند. یک بار دیگر تأکید می کنیم. مسئله اساسی حفظ سلامت جامعه است».

کد خبرنگار: 30102

کد خبر 257894

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha