محرومیت کردهای سوریه از کمک های سازمان ملل بر اثر اختلافات ابرقدرتها

سرویس جهان- سازمان ملل و آمریکا می گویند با رای روسیه و چین به عدم ارسال کمک های سازمان ملل به سوریه از طریق گذرگاه تحت کنترل کردهای سوریه، مناطق شمال شرقی سوریه با بحران روبه رو شده اند.

به گزارش کردپرس، در چند روز گذشته مقامات اداره خودگردان کردی در شمال شرق سوریه از سازمان ملل و سازمان بهداشت جهانی خواسته اند تجهیزات و امکانات پزشکی و بهداشتی برای مقابله با کرونا به این منطقه ارسال شود.

مقامات کرد سوریه از این که سازمان ملل و سازمان بهداشت جهانی هیچ کمکی ارسال نکرده اند، انتقاد کرده و هشدار داده اند هیچ گونه امکانات دارویی و یا تشخیص بیماری در اختیار ندارند.

اما نشریه نشنال اینترست به نقل از مارک لوکوک، دستیار دبیرکل سازمان ملل در امور بشردوستانه نوشت: مقامات پزشکی و ساکنان شمال شرق سوریه که به کمک های سازمان ملل از طریق گذرگاه مرزی یعروبیه متکی بودند نتوانسته اند از راه های دیگری این اقلام را دریافت کنند.

سازمان بهداشت جهانی نیز کمبود امکانات پزشکی و بهداشتی در شمال شرق سوریه را تایید کرده و گفته است ساکنان این مناطق در صورت شیوع کرونا با بحران جدی روبه رو خواهند بود.

به نوشته نشنال اینترست، مقامات سازمان ملل گفته اند روسیه و چنین با رای خود دسترسی سازمان ملل به گذرگاه یعروبیه را برای انتقال 41 درصد از کمک های سازمان ملل به سوریه مسدود کردند و اکنون گذرگاه جایگزینی برای ارسال مستقیم کمک ها به شمال سوریه وجود ندارد.

این نشریه همچنین از کلی کرافت، نماینده آمریکا در سازمان ملل نقل کرده است که « چین و روسیه با رای خود باعث مسدود شدن گذرگاه یعروبیه به روی سازمان ملل و در نتیجه محروم شدن ساکنان شمال شرق سوریه از این کمک ها شده اند. ما باید برای باز شدن این گذرگاه تلاش کنیم تا سازمان ملل دوباره به این گذرگاه دسترسی داشته باشد».

نشنال اینترست همچنین از آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل نقل کرده است که اگر جایگزینی برای گذرگاه مرزی یعروبیه ایجاد نشود سازمان ملل قادر نخواهد بود کمک های پزشکی را به مناطق تحت کنترل کردهای سوریه منتقل کند.

دبیرکل سازمان ملل از طرف های درگیر در شمال سوریه خواسته است زمینه دسترسی ساکنان شمال شرق سوریه به کمک های غذایی و پزشکی سازمان ملل را فراهم کنند.

به نوشته این نشریه، نماینده روسیه در سازمان ملل اصرار دارد که کمک های بین المللی و سازمان ملل از طریق هماهنگی میان کردها و دولت مرکزی به شمال شرق سوریه ارسال شود.

با این حال، برخی فعالان در شبکه های اجتماعی پیشنهاد کرده اند آمریکا که خود را متحد کردهای سوریه می داند اداره خودگردان شمال سوریه را در مبارزه با بیماری کرونا یاری دهد و کمک های پزشکی را در اختیار این منطقه قرار دهد.

کد خبرنگار: 40101

کد خبر 258001

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha