به گزارش کردپرس، ندا شاکر جودت نماینده ائتلاف نصر در مجلس عراق، طی گفتگو با شبکه تلویزیونی روداو، اعلام کرد که عدنان الزرفی نخست وزیر مکلف به تشکیل دولت جدید عراق، موانع بسیاری برای انجام این ماموریت خود در پیش رو دارد که مهمترین آن ها از سوی جریان های شیعه عراق و مربوط به توافق آنان بر سر الزرفی است.
وی افزود که جریان های سنی و کرد در عراق، در انتظار نتیجه مواضع شیعیان بر سر نخست وزیری الزرفی هستند و اگر شرایط میان شیعیان به نفع الزرفی پیش برود، کردها و سنی ها نیز از او حمایت می کنند، اما اگر وضعیت بر عکس شده و شیعیان در مورد وی توافق نکنند، مواضع در مورد الزرفی تغییر می یابد.
این در حالی است که نهرو رواندزی نماینده حزب دمکرات کردستان (پارتی) در مجلس عراق به روداو گفت بنا به اطلاعاتی که در دست دارد گفتگوهای مفصل و جدی میان جریان های شیعه عراق برای تغییر الزرفی در جریان است، زیرا بخشی از شیعیان هم که پیشتر از او حمایت می کردند، اکنون این حمایت ها را قطع کرده اند و این احتمال وجود دارد طی چند روز آینده شخص دیگری به جای الزرفی به عنوان نامزد تشکیل دولت جدید عراق، معرفی شود.
بنا به عرف سیاسی عراق و توافق های انجام شده اساسی میان کردها، سنی ها و شیعیان این کشور، منصب ریاست جمهوری سهم کردها، نخست وزیری سهم شیعیان و ریاست مجلس سهم سنی ها است، اما پس از اینکه شیعیان در پی استعفای محمد توفیق علاوی که پیش از الزرفی مامور تشکیل دولت شده بود؛ موفق به توافق بر سر شخصیتی به عنوان نامزد نخست وزیر نشدند، برهم صالح رئیس جمهور عراق، بنا به اختیارات قانونی خود، الزرفی را مامور تشکیل دولت جدید کرد.
الزرفی در برنامه اعلام شده دولت خود، به حمایت از نیروهای ارتش عراق، پیشمرگ اقلیم کردستان و حشدالشعبی اشاره و تاکید کرده که راهکارهای عادلانه ای را برای حل مشکلات میان اربیل و بغداد در پیش می گیرد، اما روداو در خبر خود تاکید کرده که بدون حصول اجماع نظر میان شیعیان بر سر حمایت از وی، احتمال موفقیت الزرفی در تشکیل دولت بسیار کم است.
با این حال الزرفی که بر اساس قوانین عراق، دو هفته دیگر برای تشکیل دولت فرصت در اختیار دارد؛ اعلام کرده که علیرغم تمامی موانع و مشکلات موجود از ماموریت تشکیل دولت جدید عراق انصراف نداده و برنامه دولت خودرا به مجلس این کشور نیز ارائه داده است.
روداو در این خبر به نقل از منابع خود اعلام کرده که تاکنون نزدیک به 80 نماینده شیعه به صورت مکتوب و امضا شده، حمایت خود از الزرفی و آمادگی برای دادن رای اعتماد به وی را اعلام کرده اند، اما هنوز اجماع نظر و توافق میان احزاب و جریان های شیعه بر سر وی حاصل نشده است و علیرغم حمایت ائتلاف سائرون، با مخالفت ائتلاف فتح روبرو است.
از سوی دیگر روز گذشته نیز 8 گروه مقاومت در عراق شامل جنبش عصائب اهل الحق، جنبش النجباء، گردان های سید الشهدا، گردان های امام علی، جنبش الاوفیاء، گروهان های عاشورا، جنبش جند الامام و گروهان های خراسانی در بیانیه ای ، بر مخالفت خود با عدنان الزرفی تاکید کرده و ضمن متهم ساختن وی به فساد و مخالفت با رهنمودهای مرجعیت شیعه، اعلام کردند از دادن رای اعتماد به وی در مجلس جلوگیری می کنند.
نظر شما