وضعیت شکننده استان های کردنشین ترکیه در برابر ویروس کرونا

سرویس ترکیه - تمامی مراکز تست کرونا در غرب ترکیه واقع شده است و این مسئله تشخیص مبتلایان به ویروس کرونا در شهرهای کردنشین را با تأخیر روبه رو می کند. تمام نمونه هایی که در شرق و جنوب شرق ترکیه گرفته می شود به شهرهای استانبول، آنکارا و مراکز تست کرونا در غرب ترکیه فرستاده شده و جواب آزمایشات از این مراکز اعلام می شود.

از آغاز شیوع ویروس کرونا در ترکیه همواره یکی از مناطقی که با تهدید بسیار زیادی در برابر این ویروس روبه رو بود مناطق شرق و جنوب شرق ترکیه یعنی استان های کردنشین ترکیه بودند. هم مرزی با کشورهای ایران و سوریه و قرار گرفتن استان های کردنشین ترکیه در نوار مرزی، این استان ها را در طول سال با عبور غیرقانونی و کنترل نشده پناهجویان روبه رو می کند که در چنین دورانی که ویروس کرونا (کوید – 19) شیوع بسیار گسترده ای در جهان داشته است پدیده مهاجرت های غیرقانونی ریسک بسیار بالایی را در انتشار چنین ویروسی در گذرگاه های مرزی به وجود می آورد.

علاوه بر این، زیرساخت های ضعیف بهداشت و درمان مناطق کردنشین ترکیه نسبت به مناطق غرب این کشور باعث شده است تا مناطق کردنشین وضعیت به مراتب شکننده تری از غرب در برابر ویروس کرونا داشته باشند. تمامی مراکز تست کرونا در غرب ترکیه واقع شده است و این مسئله تشخیص مبتلایان به ویروس کرونا در شهرهای کردنشین را با تأخیر روبه رو می کند. تمام نمونه هایی که در شرق و جنوب شرق ترکیه گرفته می شود به شهرهای استانبول، آنکارا و مراکز تست کرونا در غرب ترکیه فرستاده شده و جواب آزمایشات از این مراکز اعلام می شود. بیمارستان های شهرهای کردنشین ترکیه در مقایسه با بیمارستان های غرب این کشور هم از لحاظ کیفیت و هم کمیت در سطح بسیار پایینی قرار داشته و این مسئله نیز وضعیت را در مناطق کردنشین برای مقابله با ویروس کرونا بسیار دشوار می کند.

وضعیت اطلاع رسانی و رسانه ها نیز در مناطق کردنشین با معضلات خاص جامه شناختی و پیچیده ای روبه رو است. رسانه در ترکیه به خصوص بعد از کودتای نافرجام 15 جولای 2016 به انحصار حاکمیت درآمده است و نظرسنجی ها و تحقیقات مختلف نشان داده است که کمترین میزان اعتماد به رسانه های حکومتی ترکیه در مناطق کردنشین این کشور است. حال با در نظر گرفتن این مسئله، عدم اعتماد به رسانه های حاکمیتی و نبود رسانه های مستقل باعث می شود تا اطلاع رسانی ضعیفی در جامعه کردنشین ترکیه صورت گرفته و این مسئله نیز جامعه کردنشین ترکیه را در برابر ویروس کرونا شکننده می کند.

علاوه بر تمامی این ها، وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم در شهرهای کردنشین نیز یکی دیگر از فاکتورهای مهم در بحران کرونا و راه های مقابله با آن به حساب می آید. مردم شرق و جنوب شرق ترکیه به مراتب فقیرتر و کم درآمدتر از مردم غرب و شهرهای ترک نشین ترکیه هستند که این مسئله باعث می شود علی رغم تمامی تهدیداتی که ویروس کرونا برای انسان ها دارد افراد در مناطق کردنشین مجبور به ادامه کسب و کار و فعالیت های اقتصادی خود باشند و همین امر یک تهدید دیگر در خصوص زنجیره انسانی کرونا در مناطق کردنشین به حساب می آید.

تمامی این ها باعث می شود تا در شهرهای کردنشین به خصوص در وان، دیاربکر و شهرهای دیگر از جمله درسیم، حکاری، شرناخ، ماردین، شانلی اورفا، موش، بیتلیس، سرت، ارزروم و ... شاهد موارد قرنطینه متعدد از سوی نیروهای حاکمیت و هشدارهای جدی از سوی فعالان مدنی، حقوق بشری و سیاسیون در خصوص وضعیت این شهرها در برابر ویروس کرونا باشیم. تا کنون 20 منطقه مسکونی در استان های کردنشین ترکیه قرنطینه شده اند و روند ابتلا به ویروس کرونا بر اساس اطلاعاتی که از سازمان های مدنی و نهادهای حقوق بشر به دست می آید در این مناطق رو به افزایش است.

خبرگزاری کردپرس/سرویس ترکیه

کد خبر 258514

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha