دهگلان در مسیر مبارزه با کرونا

سرویس کردستان- رئیس مرکز بهداشت شهرستان دهگلان با شفاف سازی در خصوص برخی مسائل در مورد کرونا، بعضی ابهامات موجود در جامعه را رفع کرد.

به گزارش کردپرس؛ این روزها همه جا حال و هوای کرونایی دارد و این ویروس نادیدنی نیمی از مردم دنیا را در قرنطینه خانگی قرار داده است. نگرانی ناشی از مبتلا شدن به این ویروس، همه چیز و همه جا را از شهر تا روستا تحت تاثیر خود قرار داده است، شهرستان دهگلان نیز از این قاعده مستثنی نبوده و از این ویروس در امان نمانده است.

در چند روز اخیر جهش ناگهانی مبتلایان در دهگلان از 2 نفر به 37 نفر مردم را به شدت نگران کرد و این فرضیه را در اذهان ایجاد کرد که شهرستان وارد فاز اپیدمی شده است که واکنش های بسیاری را از سوی مردم در پی داشت، رئیس مرکز بهداشت شهرستان دهگلان اما این موضوع را رد کرد و گفت: گشتن به دنبال بیمار، پیدا کردن و قرنطینه کردن آنان از اصول علمی است که ما آن را انجام دادیم بر همین اساس بیمارانی را که مشکوک و یا مبتلا به بیماری بودند از جامعه جدا کردیم.

«فرهاد مرادپور» به دستور وزارت بهداشت و درمان در رابطه با اعلام آمار بیماران کرونایی اشاره کرد و گفت: طبق دستور وزارتخانه تنها یک منبع رسمی در استان ها یعنی دانشگاه علوم پزشکی هر استان مجاز به اعلام آمار مبتلایان، فوتی ها و مناطق درگیر این ویروس هستند و طبق همین آمار، تاکنون تعداد 38 مبتلا به این ویروس در دهگلان شناسایی شده اند.

«مرادپور» در ادامه در پاسخ به این سوال که چرا آمار بیماران پس از افزایش ناگهانی، سه روز بدون تغییر مانده است، دو دلیل را ذکر کرد و گفت: برای این امر می توانیم دو دلیل را ذکر کنیم، یک دلیل می تواند این باشد که موارد مثبت، زود شناسایی و جداسازی شدند، و دلیل دوم نیز به خاطر رعایت کردن خود مردم است که بخاطر همین رعایت کردن پروتکل های بهداشتی، این بیماری هم در شهرستان و هم در کل کشور تا حدی فروکش کرده است.

اما سوالی که شاید ذهن بسیاری از مردم را درگیر کرده باشد این است که چه زمانی در دهگلان به پیک بیماری می رسیم و آیا رسیدن به پیک، قطعی و ناگزیر است؟ دکتر «فرهاد مرادپور» رسیدن به پیک بیماری را بسته به نوع رفتار مردم می داند. از دیدگاه وی، اگر مردم فاصله فیزیکی را رعایت، قرنطینه خانگی را اجرا، پیش ورودی در خانه هایشان ایجاد کنند و قبل از ورود به خانه اقدام به گندزدایی کرده و با رعایت پروتکل کامل بهداشتی وارد خانه شوند، پیک بیماری به معنی اینکه آمار با شیب زیاد بالا برود را تجربه نخواهیم کرد اما در صورت عدم رعایت موارد فوق، بر اساس مستندات علمی تا 60 درصد جمعیت، امکان آلوده شدن را خواهند داشت.

رئیس مرکز بهداشت دهگلان، وضعیت دهگلان را مناسب ارزیابی کرده و معتقد است که این شهرستان خوشبختانه وضعیت مناسبی دارد دلیلی که وی برای این مدعا می آورد این است که در یک اپیدمی که در مورد کرونا به پاندمیک یعنی همه گیری جهانی رسیده ایم، باید به وضعیت مرگ و میرها توجه کرد بدین صورت که هر گاه در جامعه ای بر اثر یک اپیدمی آمار مرگ و میر بالا برود بدین معنی است که این بیماری خود را به سطح افراد دارای بیماری زمینه ای رسانده است و از آنها قربانی می گیرد در حالی که این موضوع در دهگلان خوشبختانه وجود ندارد.

بنا بر گفته وی، از 38 مورد مبتلای شناسایی شده 8 نفر از آنها غیر بومی بوده اما از آنجا که انجام آزمایش و اعلام آن در دهگلان انجام شده است جزو آمار شهرستان دهگلان محسوب می شود.

وی همچنین اشاره ای کوتاه به روند درمان بیماران کرونایی در دهگلان کرد و گفت: تمامی داروهایی که در تهران برای درمان بیماران مورد استفاده قرار می گیرد به صورت سهمیه بندی در اختیار تمام شهرستان ها و همچنین ما قرار دارد و از این نظر هیچ کمبودی نداریم.

کمبود تجهیزات و لوازم حفاظتی چیزی نیست که بتوان کتمان کرد و این کمبود به خاطر تقاضای بالا در تمام دنیا وجود دارد اما وضعیت تجهیزات حفاظتی برای کادر درمان دهگلان به چه صورت است؟ «مرادپور» پاسخ به این سوال را بر عهده بخش درمان می گذارد و می گوید: وضعیت کلی به این شکل است که کمبود تجهیزات خاصی در شهرستان نداریم اما همچنان از کمک های خیرین و موسسات خیریه استقبال می کنیم به این شرط که هر تجهیزاتی که قرار است وارد شود باید مورد تایید دانشگاه علوم پزشکی باشد.

رئیس مرکز بهداشت شهرستان دهگلان در نهایت توصیه ای نیز به مردم داشته و می گوید: مردم در صورت داشتن علائمی همچون سرفه خشک، لرز، تنگی نفس و به صورت کمتر هم تب، به مراکز بهداشتی درمانی یا مراکز 16 ساعته مرکز بهداشت که از 8 صبح تا 12 شب در حال فعالیت هستند مراجعه کنند و این مراکز در صورتی که نیاز به انجام نمونه گیری و یا دارو باشد، آن را انجام خواهند داد.

گزارش از ظریفه احمدی

کد خبر 258652

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha