روزشمار پایانی سیب آذربایجان غربی؛ تسهیل صادرات چه شد؟!

سرویس آذربایجان غربی- علیرغم اینکه اواخر دی ماه وزیر جهاد کشاورزی دستور خرید و صادارت هوایی سیب درجه یک موجود در سردخانه های آذربایجان غربی را داده بود، اما با شروع روزشمار پایانی مهلت صادرات سیب، هنوز رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی از فرصت اندک و فسادپذیری محصول سیب خبر می دهد و می گوید: باید زمینه صادرات محصول تسهیل شود.

به گزارش کردپرس، اکبر کرامتی در جلسه بررسی مسایل و مشکلات سیب درختی استان که اظهار کرد: امسال با توجه به رشد میزان صادرات سیب استان در مقایسه با سال گذشته، تحولات اخیر صورت گرفته در کشورهای منطقه و همسایه باعث بروز مشکلاتی در روند صادرات سیب درختی استان شده است که لازم است در فرصت باقیمانده از سال و با توجه به فساد پذیری محصول ذخیره سازی شده در سردخانه های استان ، صادرات تسریع و تسهیل شود.

او ادامه داد: افزایش کیفیت و بازار پسندی، توسعه باغات مدرن و پایه رویشی و همچنین استفاده از ارقام مختلف جهت مدیریت برداشت و بازارسانی در دستور کار جهادکشاورزی استان قرار دارد.

کرامتی اضافه کرد: باید دیپلماسی اقتصادی در زمینه صادرات محصولات کشاورزی به خصوص سیب در کشور و استان تقویت شود و رایزانان بازرگانی تلاش خود را در این زمینه افزایش دهند.

اوی با اشاره به مشکلات حمل و نقل، نبود کامیون های یخچالدار، قوانین دست و پاگیر گمرکی و نیز قوانین وضع شده پرپیچ و خم در زمینه صادرات سیب را از مهمترین موانع صادراتی در این بخش عنوان کرد و خواستار نقش آفرینی بیشتر تشکل‌های بخش کشاورزی در این زمینه شد.

کرامتی تاکید کرد: نقشه راه سیب استان تهیه شده و برنامه عملیاتی در حال تدوین است تا در سالهای آینده موضوع تولید سیب درختی استان ساماندهی شود.

رئیس مجمع نمایندگان آذربایجان غربی نیز در این جلسه با اشاره به پیگیری های صورت گرفته و قول مساعد ریاست سازمان تعاون روستایی کشور برای تامین هواپیمای کارگو برای انتقال محصول سیب درختی استان به بازارهای هدف صادرات ، خواستار پیگیری برای عرضه مستقیم از طریق شبکه تعاون روستایی شد.

علی زنجانی ادامه داد: همچنین با توجه به عدم تکاپوی ظرفیت کارخانجات صنایع تبدیلی استان مقرر شده در راستای توسعه صنایع تبدیلی، کارخانه کنسانتره میوه با مشارکت تعاون روستایی استان احداث شود.

گفتنی است؛ از ۴۵۰ هزار تن سیب باقی مانده در سردخانه های آذربایجان غربی تنها ۲۰۰ هزار تن سیب ممتاز بوده و قابلیت صادرات به کشورهای دیگر را داراست .

روند صادرات سیب در قطب تولیدش در ایران، آنقدر ناکام مانده که هر ساله سعی می شود این محصول با هزاران ترفند به صورت خام صادر شود و هر بار نگرانی ها از فاسد شدن محصول تا خالی شدن کامل سردخانه ها، نشان می دهد که مسئولان هیچ برنامه ای برای صادرات سیب ندارند و اکنون قریب به 10 هزار میلیارد تومان ارزش مالی محصول سیب آذربایجان غربی، در حال هدر رفتن است!

کد خبر 25984

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha