به گزارش کردپرس به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، کنسولگری چین در اربیل اخیراً به برگزاری کلاسهای آموزش زبان چینی برای علاقمندان کرد اقدام کرده است. زبان آموزان چینی در اقلیم کردستان از فرصت ایجاد شده برای یادگیری زبان چینی استفاده می کنند تا با توجه به افزایش حضور شرکت های چینی در عراق و اقلیم کردستان عراق فرصت اشتغال زایی و کاریابی بیشتری داشته باشند.
آسوشیتدپرس با اشاره به اینکه چین ۴۰ درصد نفت مورد نیاز خود را از عراق می خرد و حضور شرکت های چینی در عراق و اقلیم کردستان بیشتر شده است، این اقدام پکن را راهی برای افزایش نفوذ در عراق عنوان کرده است.
سردار عزیز، محقق کرد که اخیراً کتابی درباره روابط عراق و چین به زبان کردی منتشر کرده است، می گوید ایجاد مدارس زبان چینی در اقلیم کردستان بخشی از پروژه قدرت نرم چین برای آشنایی منطقه با چین است زیرا هر چه بیشتر مشتریان با زبان و فرهنگ چین آشنایی داشته باشند بیشتر به خرید کالاهای چینی رغبت نشان خواهند داد.
برخی زبان آموزان علاقمند به زبان چینی می گویند کشور چین با ایجاد مدارس زبان و نیز ایجاد بخش زبان چینی در دانشگاه صلاح الدین اربیل، زمینه یادگیری زبان چینی برای علاقمندان کرد را ایجاد کرده است در صورتی که کشورهای غربی مانند آمریکا و انگلیس چنین تسهیلات ایجاد نکردند.
محمد صابر، سفیر سابق سابق عراق در چین می گوید در سال ۲۰۰۴ میزان مبادلات تجاری میان چین و عراق حدود نیم میلیون دلار بود اما در سال ۲۰۱۰ به حدود ۱۰ میلیارد دلار رسید و سال گذشته سقف این مبادلات حدود ۳۰ میلیارد دلار بود. او با اشاره به اینکه ایجاد مدارس زبان چینی در اقلیم کردستان بخشی از تلاش چین برای افزایش میزان مبادلات فرهنگی و اقتصادی است، به آسوشیتدپرس گفت: آنها به نفت ما نیاز دارند و ما نیز باید بازاری برای فروش نفت خود پیدا کنیم این یک تجارت دو طرفه است.
با توجه به اینکه برخی از زبان آموزان زبان چینی در اقلیم کردستان همزمان توانسته اند در برخی شرکتهای چینی مستقر در این منطقه استخدام شوند، کشور چین را در ایجاد بسترهای لازم برای توسعه این کشور موفق تر از کشورهای غربی می دانند زیرا معتقدند با وجود اینکه زمینه برای یادگیری زبانهای غربی در اقلیم کردستان نیز وجود دارد اما فرصت اشتغال زایی برای متقاضیان کرد در شرکت های غربی کم است.
یائو یان، شهروند چینی مقیمی اقلیم کردستان عراق که یکی از مسئولان مسئول فروش کالاهای چینی در این منطقه است، معتقد است کشورش با حضور در کشورهای خاورمیانه و مناطقی مانند اقلیم کردستان زمینه اشتغال زایی خوبی برای شهروندانش فراهم کرده است زیرا فروش کالاهای چینی در اقلیم کردستان حتی در زمان بحران اقتصادی برای او و کشورش سودآور بوده است.
نظر شما