مطالعات اجرای سامانه فاضلاب شهرهای ربط و نالاس تصویب شد

سرویس آذربایجان غربی- در نبود تصفیه خانه فاضلاب، پساب شهرهای ربط و نلاس، همچون منشا آلودگی، مستقیما به سد سردشت که منبع آب شرب است، هدایت می شدند تا اینکه امروز مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان غربی از تصویب مطالعات اجرای سامانه های جمع آوری و دفع بهداشتی فاضلاب این دو شهر خبر داد.

به گزارش کردپرس، روز گذشته رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان سردشت در گفت و گو با کردپرس با اشاره به اینکه تهدید آلودگی منبع آب شرب سد سردشت جدی است! گفت: «منشأ اصلی آلودگی سد، فاضلاب و شیرابه پسماند شهرهای سردشت، ربط، نلاس و میرآباد و روستاهای اطراف است که بدون تصفیه مستقیم وارد این سد می‌شوند در حالی که هنوز تصفیه خانه های فاضلاب این شهرها راه اندازی و تکمیل نشده است».

به گفته خالد بایزیدی؛ «تاسیس و تکمیل فاضلاب تصفیه خانه شهرهای منشاء اصلی آلودگی دریاچه سد سردشت، باید در اسرع وقت انجام بگیرد، در غیر این صورت آلودگی می تواند در دراز مدت منبع آب شرب بیش از ٨٠ هزار نفر را تهدید کند».

کانال دفع فاضلاب شهرهای "نلاس" و "ربط" با بیش از ١٠هزار نفر جمعیت اکنون مستقیماً به مخزن سد سردشت و جایی که آب شرب مردم سردشت و ربط از آنجا تأمین می شود، هدایت می شود.

پیشتر نیز مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور آذر ماه امسال بر هماهنگی و پیگیری های لازم از سوی کمیسیون عمران مجلس در رابطه با اختصاص ردیف در بودجه ١٤٠١برای تصفیه خانه های فاضلاب شهرهای ربط و نالاس تاکید کرده بود.

امروز هم مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب آذربایجان غربی در واکنش به این موضوع از تصویب مطالعات اجرای سامانه های جمع آوری و دفع بهداشتی فاضلاب در شهرهای ربط و نلاس شهرستان سردشت خبر داد.

لطیف خوش سیرت در گفت و گویی خبری اعلام کرد: «با پیگیری های به عمل آمده در شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور و وزارت نیرو، این طرح ها به سازمان برنامه و بودجه کشور برای تخصیص اعتبارات لازم برای اجرا ارسال شده است».

او اعتبار مورد نیاز برای اجرای طرح های جمع آوری و دفع بهداشتی فاضلاب در شهر نلاس را ٦٠٠میلیارد ریال و برای شهر ربط را یک هزار و ٥٠٠ میلیارد ریال اعلام کرد و گفت: «شبکه جمع آوری و تصفیه فاضلاب در شهر سردشت نیز اجرا و هم اکنون در مدار بهره برداری قرار دارد».

به گزارش کردپرس، در حال حاضر اولویت اصلی احداث تصفیه خانه فاضلاب ربط و نلاس است که در طرفین محل پمپاژ تصفیه خانه آب شرب قرار دارند لذا باید در اسرع وقت تصفیه‌خانه فاضلاب این دو شهر که مجوزهای زیست محیطی هم برای آنها صادر شده است، ایجاد شود.

همچنین به تا امروز نیز ٤٠ درصد فاضلاب شهری سردشت به دلیل شیب معکوس در برخی مناطق مستقیماً وارد دریاچه سد می شود.

در کردپرس بیشتر بخوانید؛

تهدید ورود آلاینده ها به دریاچه سد سردشت

میزان مخازن آب شرب سردشت با استاندارد وزارت نیرو فاصله دارد

کد خبر 26614

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha