آذربایجان غربی در مرحله ورود به پیک کرونا/ باید برای کادر درمانی فرصت بخریم

سرویس آذربایجان غربی- صلاح الدین خدیو، فعال مدنی با اشاره به نزدیک شدن آذربایجان غربی به پیک کرونا می گوید: در زمینه اپیدمی کرونا، زمان حائز اهمیت است، در واقع هرچه مردم بیشتر به رعایت پروتکل های بهداشتی اقدام کنند، فرصتی طلایی در اختیار کادر درمان قرار می دهند تا با آرامش بیشتر و برخورداری از امکانات درمانی بهتر مرحله پیک کرونا را سپری کنیم.

صلاح الدین خدیو، در گفت و گو با خبرنگار کردپرس اضافه می کند: شیوع بیماری کرونا در نیمه شمالی کشور و در اغلب استان ها به پیک خود رسیده و در آذربایجان غربی نیز در مرحله ورود به پیک قرار دارد.

او ادامه می دهد: در حال حاضر منحنی مبتلایان به کرونا با قرار گرفتن در مرحله صعودی به پیک نزدیک می شود از سوی دیگر عدم رعایت نکات بهداشتی از سوی مردم تا حدود زیادی بر این روند تاثیر گذار بوده است.

داروساز مهابادی اضافه می کند: بعد از روز ۱۳ بدر متاسفانه مردم با شکستن قرنطینه خانگی و ترددهای غیر ضروری به شیوع این بیماری کمک کردند همچنین از روز بیست و سوم فروردین ماه با ارائه طرح فاصله گذاری هوشمند از سوی ریاست جمهوری و شروع فعالیت بخشی از اصناف و ادارات، مردم نسبت به حساسیت های قبل از زمان قرنطینه خانگی فارغ شدند.

خدیو تاکید می کند: بهتر بود زمان ارائه و اجرای طرح فاصله گذاری اجتماعی تمدید می شد تا بلافاصله با تردد و ازدحام بی‌سابقه‌ در روز 23ام مواجه نمی شدیم. اما متاسفانه این اتفاق افتاد و ما در روزهای اغازین طرح فاصله گذاری هوشمند با شکستن قرنطینه خانگی و ازدحام زیاد جمعیتی مردم در امکان عمومی رو به رو شدیم و مجموعه این عوامل سبب شد که در آذربایجان‌غربی روند صعودی مبتلایان کرونا شدت بگیرد.

او با اشاره به اینکه پس از رسیدن به مرحله پیک بیماری ، قطعاً روند نزولی رخ خواهد داد، اظهار می کند: در زمینه اپیدمی کرونا آنچه که با آن طرف بوده ایم و مشاهده کرده‌ایم اهمیت زمان در بحث این بیماری است. کرونا دارای قوسی سینوسی است و در واقع هرچه مردم بیشتر به رعایت پروتکل های بهداشتی اقدام کنند نسبت به پهن کردن این منحنی بهتر عمل کرده‌اند.

این بدان معنی است که ما فرصتی طلایی در اختیار کادر درمان قرار می‌دهیم و از شدت کاری در این حوزه می کاهیم و حتی از ابتلای کادر درمانی به علت فشارهای وارده نیز جلوگیری می کنیم. بنابراین هرچه ما زمان بیشتری در این منحنی خریداری کنیم دیرتر به مرحله پیک بیماری خواهیم رسید. در این فرصت از استهلاک کادر درمانی کاسته می شود و مرحله پیک در آرامش بیشتر و با ظرفیت درمانی بالاتری طی خواهد شد.

او اضافه می کند: اما در صورتی که این منحنی به اوج خود برسد کادر درمانی در این حالت مستهلک خواهد شد احتمال ابتلای آنها نیز به بیماری افزوده می‌شود، ظرفیت تخت‌های icu و دستگاههای تنفس مصنوعی کمتر خواهد شد و آمار مرگ و میر نیز بالا می رود، بنابراین مردم باید با درک اهمیت زمان در این بیماری نسبت به رعایت نکات بهداشتی دقت بیشتری داشته باشند.

خدیو با اشاره به فروپاشی سیستم درمانی در اروپا طی مقابله با کرونا می گوید: امیدواریم که چنین اتفاقی در کشور ما رخ ندهد بنابراین بهتر است مرحله پیک را با آرامش بیشتری طی کنیم که این مورد به همکاری همه جانبه مردم و مسئولین نیاز دارد.

فعال مدنی طولانی بودن مدت زمان قرنطینه خانگی را دلیل عدم تاب آوری مردم می داند و اضافه می کند: بخشی از مردم از این وضعیت ناراضی هستند و به دلیل طولانی شدن این پروسه نسبت به رعایت موارد بهداشتی سهل انگار شده اند، از سوی دیگر دولت و مسئولین در قبال حمایت اجتماعی و مالی از مردم و به ویژه قشر آسیب پذیر مسئولیت دارند و باید ساز و کارهای تامین معیشتی مردم را لحاظ کنند تا بهتر بتوانند نسبت به مجاب کردن مردم برای در خانه ماندن اقدام کنند که متاسفانه این موضوع تاکنون در حد مطلوبی انجام نشده است.

به گفته خدیو؛ این مشکل در کل دنیا وجود دارد و تنها مختص کشور ما نیست اما با توجه به اینکه ما از اقتصاد ضعیفتر و شکننده ایی برخوردار هستیم و ظرفیت و امکانات کادر درمانی ما نیز محدود است بنابراین مردم باید برای حفظ جان خود و دیگران آستانه تحمل خود را افزایش داده و این روند مشترک قرنطینه خانگی را که مدت دو ماه است در کشور همه با یک دیگر سپری کرده ایم ادامه داده و با همدلی بیشتری و تاب آوری بیشتری نسبت به رعایت نکات بهداشتی اقدام کنیم تا بتوانیم این مرحله را بدون افزایش تلفات پشت سر بگذرانیم.

کد خبر 269241

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha