به گزارش خبرگزاری کردپرس موضوع نبود زیرساختهای لازم در بازارچهها مرزی استان کرمانشاه یکی از مشکلات جدی حوزه تجارت خارجی این استان است و تداوم این وضعیت موجب شده این بازارچهها علیرغم ظرفیتها و پتانسیل ها نتوانند آن اثرگذاری لازم را در رونق اقتصادی مناطق مرزی و ایجاد فرصتهای شغلی برای جوانان مرزنشین، داشته باشد. در این شرایط است که بسیاری از جوانان مجبور به روی آوردن به کار دشوار و پرخطر کولهبری میشوند و متاسفانه هرچند وقت یکبار هم با رخ داد حادثهای تلخ خانوادهها را داغدار میکنند.
کولهبری باید ساماندهی شود
رئیس قوه قضاییه در نشست شورای اداری استان با اشاره به مشکلات این حوزه با تاکید بر لزوم جلوگیری از پدیده قاچاق کالا تاکید کرد: کولبری باید سامان پیدا کند.
آیت اله رئیسی در ادامه فعال شدن بازارچه های مرزی را راهکاری برای ساماندهی کولهبری عنوان کرد.
وی با اشاره به اینکه در رابطه با مسئله کولهبری، باید راه را برای صادرات و واردات مجاز باز کنیم، تصریح کرد: در ارتباط با بازارچههای مرزی که در آن گمرک فعال باشد و هم وزارت بهداشت، صمت و نیروهای امنیتی کار خود را بکنند و افرادی در آن فعالیت داشته باشند، آییننامه داریم و دولت مصوبه دارد که باید اجرایی شود.
زیرساختهای ضعیف بازارچهها مانعی برای ساماندهی کولهبری
آنچه در این میان موضوع ساماندهی کولهبرای با استفاده از ظرفیت بازارچهها را دشوار کردهاست موضوع فراهم نبودن امکانات زیرساختی و خدماتی در این مرزهای مبادلاتی است.
علیرغم اهمیت این بازارچهها در بهبود معیشت مرزنشینان مناطق مرزی و ظرفیتهای آنها برای اشتغال زایی، متاسفانه یک بودجه مناسب در سطح ملی برای آنها در نظر گرفته نمیشود.
مدیرکل اقتصادی استانداری کرمانشاه در این رابطه به خبرنگار کردپرس گفت: متاسفانه در حوزه عملکرد و آمارهای صادراتی، مرزهای کرمانشاه، ملی محسوب میشوند ولی در حوزه اعتبارات، هزینهها، راهبری و ساماندهی، استانی قلمداد می شوند و این نگاه موجب مشکلاتی در مرزهای استان شده است.
بهزاد باباخانی افزود: روزانه صدها کامیون حامل کالا از سراسر ایران راهی مرزهای صادراتی کرمانشاه میشوند و این حجم بالا از تردد موجب خرابی زیرساخت های جاده ای استان می شود ولی متاسفانه کرمانشاه هیچ کمک ویژه ای برای ترمیم این آسیب ها دریافت نمی کند.
وی با تاکید بر اینکه توسعه مرزها مستلزم تغییر نگاه در سطح ملی است در ادامه گفت: مدیران ملی انتظار دارند مرزها با توان و امکانات استانی اداره شوند در حالیکه باید متناسب با این سطح گسترده از خدمات مبادلاتی، بودجه و اعتبار ملی مناسب هم برای توسعه آن اختصاص یابد.
نظر شما