به گزارش خبرنگار کردپرس، بر اساس مصوبه ستاد پیشگیری و مقابله با کرونا ویروس شهرستان مهاباد، تاکسی های گردشی، تلفنی، نقلیه عمومی درون شهری و برون شهری و دفاتر آژانس ها از دوم اردیبهشت ماه با رعایت دستورالعمل های بهداشتی می توانند فعالیت نمایند.
این دستور العمل ها اما شامل پاره ایی مواردی است که گاها از سوی راننده های تاکسی های درون شهری رعایت نمی شود، موردی که شوخی بردار نیست و به راحتی می تواند زنجیره انتقال ویروس کرونا را تشدید کند.
ستاد پیشگیری و مقابله با کرونا در مهاباد مصوب کرده تا آژانس های تاکسی تلفنی حتما در سامانه وزارت بهداشت ثبت نام نمایند و حداکثر ظرفیت سواری های درون شهری و برون شهری 3 نفر باشد.
همچنین حداکثر50 درصد ظرفیت حمل و نقل درون شهری و برون شهری باید فعال باشد و از سویی دیگر جدا سازی کابین های راننده الزامی بوده و دستکش و ماسک برای راننده ها اجباری است و بعد از هر سرویس دهی، وسیله نقلیه باید ضد عفونی و گند زدایی شود.
در شهر مهاباد در مجموع ۵۰۵ دستگاه تاکسی گردشی، ۱۵۸ تاکسی خطی، ۹۰ دستگاه ون، ۹۱۵ تاکسی تلفنی، ۴۲ دستگاه اتوبوس، ۱۲ میدلباس و ۶ مینیبوس فعالیت دارد.
نظارت بر رعایت دستورالعمل های بهداشتی وسایل نقلیه عمومی درون شهری برعهده سازمان حمل و نقل شهری و نقلیه عمومی بین شهری بر عهده سازمان پایانه ها است.
اما در برخی موارد راننده ها از مصوبات ستاد کرونای مهاباد چشم پوشی می کنند. روز گذشته در یکی از مسیرهای تاکسی خطی شاهد جدال راننده با چند مسافر بودم. راننده قصد داشت همانند سابق با ظرفیت کامل حرکت کند و مسافران هم نسبت به این موضوع اعتراض داشتند در نهایت مسئله به اینجا ختم شد که یکی از مسافران توانست راننده را راضی کند تا با شرط پرداختن کرایه صندلی های خالی، با نصف ظرفیت حرکت کند.
قلدرمابی راننده برای من جالب بود، او که قیافه ایی حق به جانب به خود گرفته بود می گفت: «نمی صرفد با نصف مسافر حرکت کنم». و اتفاقا زورش به مسافرانی که شاید از ترس جانشان و یا عجله برای رسیدن به مقصد راضی به پرداخت کرایه صندلی های خالی تاکسی هم شدند، چربید.
در کنار رانندگانی که نسبت به رعایت موارد بهداشتی حساس اند، اما هنوز هم هستند کسانی که بدون ماسک و دستکش و حتی در حالی که به جدا سازی کابین های خودرو هم اقدام نکرده اند، همچنان به فعالیت مشغول اند. تاکسی های گردشی که تنها می توانند یک نفر مسافر را سوار کنند گاها به بهانه هم مسیر بودن به سوار کردن چند مسافر با هم اقدام می کنند.
بهانه همه رانندگان تاکسی عدم صرفه اقتصادی است، چرا که آغاز به کار ناوگان حمل و نقل شهری مهاباد بعد از اتمام طرح فاصله گذاری اجتماعی بدون افزایش کرایه همراه بوده است و اکنون با فعالیت یک سومی این ناوگان، اعتراض رانندگان نسبت به کاهش درآمد به تخطی از مصوبات ستاد کرونای شهرستان منجر شده است.
کما اینکه این افراد در دوران تعطیل شدن اجباری ناوگان حمل و نقل شهری حتی از بیمه بیکاری هم بی بهره شدند. از دیگر سو؛ در اوضاع کنونی با تعطیلی بخش زیادی از بازار و شرایط شکننده اقتصادی،امکان افزایش کرایه تاکسی ممکن نیست اما می شد با اهدای بسته های حمایتی و یا تشویقی ناوگان حمل و نقل شهری را حمایت کرد، موضوعی که تا کنون به صورت جدی در مهاباد پیگیری نشده است.
طبق مصوبه ستاد کرونا در مهاباد نظارت بر رعایت دستورالعمل های بهداشتی وسایل نقلیه عمومی درون شهری برعهده سازمان حمل و نقل شهری است و مشخص نیست که آیا رانندگان پیش از شروع فعالیت ناوگان حمل و نقل شهری در خصوص وضعیت موجود توجیه شده اند یا خیر؟! و این سازمان در راستای هر چه بهتر اجرا شدن این مصوبات تا کنون چه اقداماتی انجام داده است، چرا که صرف بیان و ارائه چند مصوبه خشک و خالی کاری از پیش نمی برد.
از سویی دیگر سخنگوی شورای اسلامی شهر مهاباد تاکید می کند: حداکثر ظرفیت سواریهای درون شهری و برون شهری با احتساب راننده ۳ نفر بوده و با افرادی که خارج از این ظرفیت مسافر جابجا کنند برخورد خواهد شد.
به گفته ابراهیم کریمی؛ جداسازی کابین رانندگان ناوگان حملونقل درون شهری این شهر الزامی بوده و با رانندگانی که آن را تعبیه نکنند برخورد خواهد شد شهروندان میتوانند با مشاهده هرگونه تخلفی شکایت خود را به شماره تلفن ۴۲۲۳۳۰۰۰ واحد نظارت و بازرسی تاکسیرانی اعلام کنند.
اما موضوع جدا سازی کابین های راننده و مسافران، رعایت یک سومی ظرفیت تاکسی ها و ... هنوز در تمامی مسیرها و برای همه تاکسی ها در مهاباد انجام نشده است، آیا بهتر نبود ستاد کرونای این شهرستان پیش از آغاز فعایت ناوگان حمل و نقل شهری نسبت به اجرای مصوبات این ستاد در خصوص ناوگان حمل و نقل عمل می کرد و رانندگان را در خصوص شرایط حاکم آماده می کرد!
این در حالی است که 22 فروردین ماه رییس صمت مهاباد از آغاز بکار سیستم حمل و نقل درون شهری با یک سوم ظرفیت و با رعایت مسائل حفاظت فردی(استفاده از ماسک، دستکش، مواد ضد عفونی و جدا سازی کابین راننده از مسافر) و حداکثر ظرفیت در هر سرویس تاکسی، دو نفر و سایر وسایل نقلیه عمومی درون شهری شامل ون، اتوبوس و مینی بوس با ایجاد کابین راننده و رعایت دستورالعمل بهداشتی و ۵۰ درصد ظرفیت مسافر مجاز خبر داده بود.
نظر شما