به گزارش کردپرس، نشریه بای لاین به نقل از مقامات اداره خودگردان کردی در شمال سوریه، وضعیت بهداشت این منطقه را در پی قطع مکرر آب در ایستگاه پمپاژ تحت کنترل شورشیان وابسته به ترکیه وخیم خوانده است.
سوزدا احمد، رییس مشترک اداره آب حسکه به این نشریه گفته است که به منظور جبران کمبود آب، برای احداث دهها حلقه چاه اقدام شده است اما این اقدام فقط می تواند 30 درصد کمبود آب شرب و بهداشتی را جبران نماید.
سازمان بهداشت جهانی مقدار آب لازم برای شرب و مسائل بهداشتی هر فرد را روزانه 20 لیتر عنوان کرده است اما مقامات کرد شوریه می گویند هر فرد در شمال شرق سوریه روزانه می تواند فقط به 7 لیتر آب دسترسی داشته باشد.
این مقام کرد سوریه با اشاره به اهمیت حفظ مسائل بهداشتی با استفاده از آب تاکید کرد این مسئله می تواند روی ابتلا به بیماری کرونا در این منطقه تاثیر منفی داشته باشد.
این نشریه همچنین از کمبود شدید امکانات پزشکی برای مقابله با بیماری کووید 19 در منطقه تحت کنترل کردهای سوریه خبر داد و نوشت برای هر 100000 نفر از جمعیت این منطقه فقط یک دستگاه تنفس مصنوعی وجود دارد و در صورت شیوع گسترده کرونا، حدود 10 درصد مرگ و میر اتفاق خواهد افتاد.
مایکل پیچ، معاون مدیر خاورمیانه سازمان بهداشت جهانی نیز اوایل ماه گذشته از ترکیه خواسته بود با توجه به نیاز شدید مردم شمال شرق سوریه به آب آشامیدنی، از قطع آب این منطقه در ایستگاه پمپاژ آب علوک خودداری کند.
کارشناسان مسائل سوریه مانند توماس مک کلر، از مرکز اطلاعات روژاوا و چند نهاد مدنی آمریکا خواستار توجه بیشتر جامعه جهانی به وضعیت کردهای سوریه و ارسال امکانات پزشکی به این منطقه شده اند.
کد خبرنگار: 40101
نظر شما