اقلیم کردستان پس از 6 سال اقتصاد مستقل، حاضر است تمام نفت خود را تحویل بغداد دهد

سرویس عراق و اقلیم کردستان- پس از شش سال اقتصاد مستقل و فروش نفت از طریق خط لوله، دولت اقلیم حاضر است، در ازای دریافت کلیه استحقاقات دارایی و مالی خود طبق قوانین عراق، نفت خود را به صورت تمام و کمال در اختیار بغداد قرار دهد، اما بغداد حاضر به قبول آن نیست.

به گزارش کردپرس، سایت خبری درو میدیا در مطلبی به بررسی وضعیت اقتصادی کنونی اقلیم کردستان پرداخته و آورده: اقلیم کردستان پس از شش سال داشتن اقتصادی مستقل، آماده است، به روزهای زرین پیش از استقلال اقتصادی بازگشته و تمامی نفت خود را به بغداد تحویل دهد.

اقلیم کردستان در سال 2013 از تحویل نفت خود به بغداد امتناع ورزید،با این حال سهم بودجه خود از دولت عراق را دریافت کرد، اما در سال 2014 و زمانی که اقلیم باز هم از تحویل نفت به بغداد سرباز زد، دولت مرکزی اقدام به قطع بودجه پرداختی به اربیل کرد، اما در سال 2018 علیرغم اینکه اقلیم هنوز حاضر به تحویل نفت تولیدی خود به بغداد نبود، 317 میلیارد دینار را ماهیانه از دولت عراق دریافت می کردو در سال 2019 نیز با وجود اینکه هیچ نفتی را به دولت مرکزی نداد، اما هر ماه مبلغ 453 میلیارد دینار را از بغداد (برای بودجە حقوق کارمندان و حقوق بگیران اقلیم) دریافت می کرد.

اقلیم کردستان پیش از اعلام استقلال اقتصادی، هر ماه یک تریلیون و 200 میلیارد دینار را از بغداد به عنوان سهم بودجه دریافت می کرد و از این مبلغ 850 میلیارد دینار برای حقوق و 350 میلیارد در دیگر زمینه ها و از جمله تولید و خدمات هزینه می شد، اما از سال 2014 تاکنون اقلیم به دلیل صادرات مستقل نفت و قطع بودجه از سوی بغداد، همیشه با بحران های اقتصادی و مشکل تامین حقوق کارمندان و حقوق بگیران خود، درگیر بوده است.

در لایحه بودجه سال 2013 میلادی دولت وقت عراق به نخست وزیری نوری مالکی از اقلیم خواسته شد روزانه 200 هزار بشکه نفت خود را در مقابل دریافت بودجه به بغداد تحویل دهد و هر ماه 1 تریلیون و 200 میلیارد دینا بودجه را تحویل بگیرد و علیرغم اینکه اقلیم این درخواست را نپذیرفت، پرداخت بودجه از سوی بغداد ادامه داشت.

در لایحه بودجه سال 2014 عراق نیز (که به تصویب نرسید) بار دیگر دولت عراق به نخست وزیری مالکی، از اقلیم خواست روزانه 400 هزار بشکه از نفت تولیدی خود را به بغداد تحویل دهد ( در آن زمان آشتی هورامی رئیس وزارت منابع طبیعی اقلیم اعلام کرده بود که اقلیم توانایی تولید 600 هزار بشکه نفت را در ماه دارد) اما اقلیم چنین امری را نپذیرفته و اعلام کرد نفت خود را به صورت مستقل صادر کرده و نیازی به بغداد ندارد و پس از این مرحله بود که دولت مرکزی بودجه را قطع کرده و اقلیم دچار بحران شدید و فزاینده اقتصادی شد.

در سال 2016 نیز حیدر عبادی نخست وزیر وقت عراق، بدون استناد به هیچ قانونی هر ماه 317 میلیارد دینار را به اقلیم تحویل می داد.

در لایحه بودجه 2019 نیز دولت وقت عراق به نخست وزیری عادل عبدالمهدی خواستار دریافت 250 هزار بشکه نفت از اقلیم در ازای پرداخت بودجه به اربیل شد و اعلام کرد در صورت دریافت نفت، هر ماه 900 میلیارد دینار بودجه به اقلیم داده می شود و با وجودی که اقلیم هیچ نفتی را، به بغداد تحویل نداد، اما به مدت 15 ماه 453 میلیارد دینار به عنوان سهم بودجه حقوق کارمندان و حقوق بگیران به اقلیم از سوی بغداد پرداخت شد.

اکنون و پس از شش سال اقتصاد مستقل و فروش نفت از طریق خط لوله، دولت اقلیم حاضر است، در ازای دریافت کلیه استحقاقات دارایی و مالی خود طبق قوانین عراق، نفت خود را به صورت تمام و کمال در اختیار بغداد قرار دهد، اما این بار این دولت عراق است که به این معامله راضی نیست و بر این باور است اقلیم به دلیل کاهش شدید نرخ نفت، حاضر به تحویل آن است.

کد خبر 270241

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha