ماموستا قادری: مدرسه رمضان به ما اجازه دروغ گفتن را نمی‌دهد

سرویس کرمانشاه ـ امام جمعه شهرستان پاوه گفت: ماه رمضان ماه رحمت وهمدلی است وبه واسطه ی این تفکر، تاریخ نشان نمی‌دهد که در بین مسلمانان ‌کسی در اثر گرسنگی فوت کرده باشد وباید حسب آموزه های دینی همچنان در حد توان به همسایه‌ها، فامیلان و گرفتاران جامعه یاری رسانیم.

به گزارش خبرگزاری کردپرس، حاج ماموستا ملا قادر قادری در پیام ویدیوی خود بمناسبت ماه مبارک رمضان، به قدمت، جایگاه، اهمیت و برکت این ماه پر خیر و برکت پرداخت و اظهار کرد: ماه رمضان ماه رحمت وهمدلی است وبه واسطه ی این تفکر، تاریخ نشان نمی‌دهد که در بین مسلمانان ‌کسی در اثر گرسنگی فوت کرده باشد وباید حسب آموزه های دینی همچنان در حد توان به همسایه‌ها، فامیلان و گرفتاران جامعه یاری رسانیم.

امام جمعه پاوه ادامه داد: هیچگاه ارتباط خویش را با مردم قطع ننموده وجلسات سخنرانی و موعظه وی به جز روزهای جمعه در سه شنبه ی هرهفته در مسجد قباء (برادران وخواهران) بابیش از۵۰۰ نفر مستمع استمرار واین مهم درماه مبارک رمضان به کل ایام هفته تسری یافته است، لکن چندی است به سبب شیوع کووید ـ ۱۹ قریب دوماه با تعطیلی نماز جمعه انفصالی در دیدار با مومنین دیار داشته اند، اما برخلاف دیگر امامان محترم جمعه مناطق مختلف کشور ازشبکه های مجازی بهره گرفته و نه تنها همزمان با نماز جمعه بلکه در بقیه ایام حسب ضرورت به آگاهی بخشی وتنویر افکار عمومی در موضوعات مختلف اهتمام ورزیده اند.

ماموستا قادری درادامه مبحث توصیف خویش را در وصف ماه مبارک رمضان به چهار پیام ۱- روزه ماه مبارک رمضان یک عبادت بسیار قدیمی است.۲- رمضان مدرسه است. ۳- رمضان ماه قرآن است.۴- همدلی و همفکری را فراموش نکنیم ، خلاصه و به شرح ذیل اکتفا نمود.

وی درهمین راستا افزود: قرآن کریم خطاب به اهل ایمان می‌فرماید: «یا ایها الذین آمنوا کتب علیکم الصیام کما کتب علی الذین من قبلکم» مسلمانان و اهل ایمان روزه رمضان بر شما فرض شده است همچنان که بر امت‌های پیشین واجب شده است.

امام جمعه پاوه به کلام مفسرین استناد نمود وافزود: از زمان آدم (ع) تا زمان خاتم (ص) در میان همۀ کسانی که از پیامبران پیروی کرده‌اند، روزه گرفتن یک اصل بوده اما نوع و تعداد و وقت آن متفاوت بوده است. پس گرفتن روزه یکی از عبادات قدیمی و برای اصلاح بشر و آزمایش اهل ایمان و رضایت خالق و اعلام عبد بودن بشر با خدای خود است که همیشه بوده و وجودش سبب خیروبرکت برای جامعه گردیده است. کسانی که اهل روزه و روزه گرفتن بوده‌اند، صحت فکری و روحی خود را به‌وسیلۀ گرفتن روزه بیمه کرده‌اند.

ماموستا قادری رمضان را مدرسۀ سالیانه اهل ایمان برشمرد ودر توجیه ادله ی خویش تصریح نمود: سالی یک‌بار به دستور خدای بزرگ و توصیۀ حضرت خاتم (ص) رمضان تبدیل به مدرسه می‌شود تا آن‌کسانی که متخصص و اهل دانش و علم در دین هستند بیایند و در آن مدرسه درس صداقت، امانت، صبر، شجاعت و وحدت را به مردم مؤمن آموزش دهند.

ایمان چیزی سری و پنهانی است که باید با صداقت همراه باشد. اگر صداقت نباشد هرکس در خانه خود ظهر وعصر و هر وقت که اراده کند می‌تواند غذا مصرف و در مقابل به دیگران هم بگوید که روزه است. ولی در مدرسۀ رمضان درسی تعلیم می‌شود که به ما اجازۀ دروغ گفتن را نمی‌دهد و این درس‌ها همه حاصل مدرسۀ رمضان است و همچنان که با خدای خود دروغ نمی‌گویم به جامعه هم دروغ نخواهم گفت.

وی یکی دیگر از درس‌های رمضان را صبرنامید وافزود: صبر واقعاً سخت است. کسی که بین ۱۵ تا ۱۶ ساعت بتواند در این فصل خوراک حلال را به خاطر خدای بزرگ بر خود حرام کند قطعاً دارای پاداش است. پیامبر بزرگوار (ص) می‌فرمایند: حاصل صبر در مقابل هوای نفس و شهوانیت، بهشت است برای کسانی که مقاومت کرده‌اند.

امام جمعه پاوه درس دیگر رمضان را شجاعت نامید وگفت: ما بدون ترس اعلام می‌کنیم روزه هستیم و از کسی واهمه نداریم سفره و خوراک و امکاناتمان را جمع می‌کنیم و این یک نوع شجاعت در مقابل شیطان است.

امام جمعه پاوه به وحدت پرداخت وآن را درس دیگر رمضان عنوان نمود وافزود: فقیر، وکیل، وزیر و روستایی و شهری با شنیدن صدای اذانِ صبح دست از خوردن می‌کشند و با شنیدن اذان مغرب روزه خود را افطار می‌کنند و این بزرگ‌ترین درس وحدت است که تمام مسلمانان در دنیای اسلام در گرفتن و شکستن روزه و انجام مراسمات دینی هماهنگ هستند و در دین برگی با تقواست.

ماموستا قادری رمضان را ماه نزول قرآن برشمرد وبه واسطه ی آن ارزشی دوچندان یافت: قبل از نزول قرآن در ماه رمضان، رمضان یک ماه عادی بود و جایگاه و مقامی نداشته تا اینکه در سال ۶۱۰ میلادی در غار حرا در ماه رمضان قرآن بر پیامبر اسلام (ص) نازل شد و به رمضان قرب و منزلت و جایگاه و اعتبار بخشید.

امام جمعه پاوه افزود: باید ما در ماه رمضان قرآنی باشیم؛ پیامبر بزرگوار اسلام (ص) می‌فرمایند: «اقروأ القرآن فإنه یأتی یوم القیمه شفیعاً» ای اهل ایمان قرآن بخوانید بخصوص در رمضان چون قرآن در قیامت شفیع شماست. بنده از همه برادران و خواهران درخواست دارم در ماه رمضان حساب ویژه‌ای برای قرآن کریم باز کنند. باز تکرار می‌کنم قرآن به رمضان ارزش داده است و اگر قرآن نبود رمضان همانند سایر ماه‌های قمری بود. پس اگر ما رمضان و روزه و قیام شب‌های این ماه را دوست داریم، باید به قرآن بیشتر توجه کنیم.

ماموستا قادری در ادامه به تشریح پیام چهارم ازتوصیف ماه مبارک رمضان پرداخت وافزود: در این بحث جمله‌ای است به نام همدلی و همفکری. یکی از نام‌های مبارک رمضان «شهر الرحمه» است. رسول گرامی اسلام در این ماه رحمت می‌فرمایند: اگر کسی بتواند زمینه‌ای فراهم کند و وسیله‌ای به اهل روزه بدهد تا روزه‌اش را افطار کند، به‌اندازه کسی که روزه گرفته دارای اجر و پاداش است و اجر آن‌کس هم کم نخواهد شد

وی افزود: بنده جمعۀ گذشته به دوستان خود عرض کردم خدای تبارک‌وتعالی به مردم و مسلمانان بخصوص اهالی خاورمیانه نفت (طلای سیاه) و گاز (طلای سفید) عطا فرموده ولی خوب از آن‌ها بهره نمی‌گیرند. یک نمونه را عرض می‌کنم؛ عربستان سعودی که بر مسجدالحرام و مسجدالنبی حاکم است، در هرروز ۱۰ میلیون بشکه نفت می‌فروشد؛ اگر درآمد سالیانۀ آن تنها جمع و درست هزینه شود، ملت چندین حکومت در دنیا می‌توانند زندگی کنند و کسی گرسنه نخواهد ماند؛ اما متأسفانه پول نفت آن‌ها خرج خرید اسلحه و موشک و تانک و توپ برای جنگ و برادرکشی می‌شود.

ماموستا قادری گفت: در این لحظۀ مبارک به اهل ایمان عرض می‌کنم وضع جامعۀ ما در اثر فاصلۀ طبقاتی جمعی دارای مکنت مالی فراوان هستند و جمعی وضع مالی خیلی بدی دارند. امروزه در اثر ظلمی که به مملکت ما در اثر محاصرۀ امریکا و غرب می‌شود، و عنایت به مشکلاتی از قبیل بیکاری و بی شغلی در اثر مصیبت کرونا فراهم شده، وضع مردم ما خوب نیست و اکثراً بیکار و بی شغل‌اند.

این عالم دینی در ادامه توصیه به خیر نمود وافزود: بنده خواهش می‌کنم به خاطر ماه مبارک رمضان به همسایه‌ها و فامیلان و گرفتاران جامعه در حد توان کمک کنید. پیامبر بزرگوار ما فرموده است: در ماه رمضان هر سنتی به‌اندازه یک فرض و هر فرض به‌اندازه ۷۰ فرض پاداش دارد. پس بیاییم همدلی و همفکری داشته باشیم و به شما عزیزان عرض می‌کنم رمضان فرصت است و شماها را دعوت می‌کنم بیایید بهشت را بخریم و برای قیامتمان و برای روزی که نیاز داریم تا در آن روز خدای بزرگ و رسول گرامی اسلام (ص) چشم رحمت و بزرگواری به ما داشته باشند و به برادران خود کمک کنیم تا در کنار هم بتوانیم روزۀ رمضان را بگیریم.

کد خبر 270412

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha