به گزارش خبرگزاری کردپرس، سیدتراب میری در این خصوص توضیح داد: از آنجا که بیماریهای گیاهی مانند زنگ زرد تعرفه دولتی ندارند، یعنی هزینه سم و سم پاشی بر عهده کشاورزان است، اما باید در نظر داشته باشیم که خسارتی که بیماری زنگ زرد به مزارع وارد میکند و کاهش عملکردی که در مزارع با آنها مواجه هستیم در مقایسه با هزینهای که برای سمپاشی پرداخت میکنند رقم بسیار زیادی است.
او مطرح کرد: کشاورزان باید بدانند که اگر چه هزینهای را برای این موضوع متقبل میشوند، اما در نتیجه اش کاهش عملکردی نخواهند داشت و این موضوع با برداشت چند برابری محصولات کشاورزی برطرف میشود و میتوان نتیجه مطلوبی را شاهد بود.
میری با اعلام این که هم اکنون بیماری زنگ زرد به شهرستان هلیلان رسیده است، هشدار داد: در صورتی که کشاورزان به سمپاشی اهتمام نورزند، شاهد خسارتهای چند برابری در این زمینه خواهند بود.
وی سال جاری را یکی از سالهای پر مخاطره در موضوع شیوع بیماریهای گیاهی به ویژه بیماریهای برگی مثل زنگ زرد دانست و گفت: طی سال جاری بیش از ۴۳ هزار هکتار از مزارع آلوده در شهرستانهای دهلران، مهران و دره شهر با استفاده از هواپیما و سمپاشهای مخصوص، سمپاشی شدند.
نظر شما