پروژه های ناتمام آبفای آذربایجان غربی از دید مدیران این مجموعه پنهان ماند

سرویس آذربایجان غربی- در حالیکه انتقادات از رها سازی پروژه های آبرسانی و فاضلاب شهری و روستایی در آذربایجان غربی و تخلفات زیست محیطی پساب شهرک های صنعتی این استان مطرح شده بود، مدیران آبفای آذربایجان غربی کنترل کیفیت فاضلاب و تصفیه خانه های فاضلاب استان را بالاتر از استانداردهای ملی تلقی کردند.

به گزارش کردپرس، سه روز پس از آنکه عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی از دو وزیر نیرو و صمت در قبال رها کردن پروژه های آبرسانی و فاضلاب شهری و روستایی در استان آذربایجان غربی و تخلفات زیست محیطی سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران انتقاد کرد، مدیر مرکز پایش و نظارت بر کیفیت آبفای شرکت آب و فاضلاب آذربایجان غربی از قرار گیری بیش از90 درصد پارامترهای اندازه گیری شده کنترل کیفیت فاضلاب ورودی و پساب خروجی تصفیه خانه های فاضلاب استان، در محدوده مجاز استانداردهای زیست محیطی خبر داد.

سهراب طالبی در گفت و گو با روابط عمومی آبفای استان بیان کرد: به منظور کنترل کیفیت فاضلاب ورودی و پساب خروجی تصفیه خانه های فاضلاب، 10 واحد آزمایشگاه مجهز فاضلاب در سطح استان، عملیات کنترل کیفیت فاضلاب ورودی و پساب خروجی از تصفیه خانه های فاضلاب را بر عهده دارند.

او با اعلام اینکه سالانه بیش از 80 هزار پارامتر کیفی در این آزمایشگاه ها مورد بررسی و آزمایش قرار می گیرند، افزود: براساس نتایج آنالیزهای انجام شده، بیش از 90 درصد پارامترهای اندازه گیری شده، در محدوده مجاز استانداردهای زیست محیطی قرار دارد.

طالبی بیان کرد: حاصل تلاش‌های انجام شده در حوزه کنترل کیفیت فاضلاب، دریافت گواهینامه معتمد آزمایشگاه محیط زیست برای چهار واحد آزمایشگاه فاضلاب در شهرهای ارومیه، خوی، سلماس و میاندوآب و نیل به شاخص های کیفی سلامت پساب خروجی از تصفیه خانه های فاضلاب، بالاتر از استانداردهای ملی است.

اما این درحالی است که پروژه های نیمه کاره آب و فاضلاب در آذربایجان غربی ، نبود سیستم های مجهز تصفیه خانه پساب صنعتی در سال های اخیر تهدیدی جدی برای محیط زیست به شمار رفته اند و سبب آلوده شدن اراضی کشاورزی، منابع آب و تهدید حیات روستاییان در این استان شده است.

موضوعی که در برخی از شهرهای استان بسیار مشهود است اما از دید مدیر مرکز پایش و نظارت بر کیفیت آبفای شرکت آب و فاضلاب آذربایجان غربی پنهان مانده است.

در این سال ها ورود پساب کارخانه قند میاندوآب به رودخانه و تلف شدن ماهیان و آبزیان در زرینه رود، نبود سیستم فاضلاب شهری شاهین دژ و پیدایش بیماری های روده ایی در میان شهروندان این شهر، فاضلاب شهری ماکو که به دلیل کمبود اعتبار همچنان بدون تصفیه به رودخانه زنگمار می ریزد و یک فاجعه بزرگ زیست محیطی تلقی می شود. همچنین عدم تکمیل تصفیه خانه شهرک صنعتی مهاباد و آلودگی بیشتر از حد استاندارد که بوی نامطبوع آن باعث آلودگی هوا، منابع آب و خاک و تهدید حیات روستاییان پیرامون آن شده است.

با این وجود واکنش ها در آبفای آذربایجان غربی به این انتقاد عضو کمیسیون کشاورزی ادامه دارد. اینبار قائم مقام شرکت آب و فاضلاب آذربایجان غربی ضمن تایید اینکه لزوم و اهمیت اجرا و بهره برداری از شبکه های جمع آوری و دفع بهداشتی فاضلاب و تصفیه خانه های فاضلاب، یک ضرورت اجتماعی است اضافه کرد: عدم اجرای این طرح ها می تواند در بلندمدت خطری برای منابع آب زیرزمینی و محیط زیست و همچنین بعنوان معضل بهداشتی جوامع محسوب شود.

یوسف شمچی اظهار داشت: در این راستا و به منظور ارتقای سطح بهداشت عمومی و رفاه مردم، در حال حاضر 14 واحد تصفیه خانه فاضلاب در استان آذربایجان غربی فعالیت دارند.
به گفته شمچی؛ مدول یک و دو در تصفیه خانه های فاضلاب ارومیه و خوی، تصفیه خانه های فاضلاب در شهرهای سلماس، قره ضیاءالدین، میاندوآب، مهاباد، بوکان، پیرانشهر، سردشت و نقده و شهرک گلمان ارومیه و سه تصفیه خانه نیز در روستاهای قولنجی ارومیه، گوگ تپه مهاباد و سیلاب سلماس، در مدار بهره برداری قرار دارند.

در کنار موارد مطرح شده از سوی قائم مقام آبفای استان اما او اشاره ایی به پروژه های 10 ساله و یا بیشتر که نیمه کاره مانده اند، نکرد.

نماینده مهاباد و عضو کمیسیون کشاورزی مجلس دلیل این تاخیر در اجرای پروژه های آبفای استان را وضعیت مدیرانی دانست که در فکر جایگاه و پست مدیریتی خود هستند و به مطالبات مردم در شهر و روستا بی تفاوت اند و این امر باعث شده طرح‌هایی که ۱۰ سال است شروع شده هنوز به بهره برداری نرسیده اند و هم اکنون با استهلاک و تخریب روبرو هستند.

کد خبر 271021

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha