به گزارش کردپرس، خسرو شهبازی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: این سرما بیشتر بر درختان هسته دار از جمله زردآلو، هلو، شلیل و گردو خسارت وارد کرد و پیش بینی میشود بیش از ۳۰ درصد محصول باغداران را از بین برده باشد.
او افزود: در بررسیهای اولیه مشخص شده میزان خسارت سرما به باغات در حدود ۵۰ هزار تُن محصول باشد اما میتواند با روشهای علمی و تغذیهای بخشی از این خسارت را برای باغداران جبران کرد.
رییس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان غربی گفت: یکی از مشکلات باغداران استان این است که بسیاری از آنان امکانات لازم برای روشهای نوین مقابله با سرما از جمله توربین های جابجایی هوا را ندارند و تنها با استفاده از روش سنتی مانند روشن کردن آتش، ایجاد دود و آبیاری با آب چاه با این پدیده مقابله میکنند.
شهبازی تاکید کرد: این روشهای سنتی میتواند تا حدی در مقابله با سرما مفید باشند اما دمای هوا در روزهای ۱۲ و ۱۳ فروردین در برخی مناطق استان به ۶ درجه سانتیگراد زیر صفر رسید و درختانی که در مرحله شکوفه دهی بودند را دچار خسارت کرد.
شهبازی ادامه داد: امسال اعتباراتی را برای خرید دستگاههای پیشرفته مقابله با سرما در باغات را اختصاص خواهیم داد تا باغدارانی که تمایل دارند این سامانههای پیشرفته را خریداری کنند.
او اضافه کرد: تعدادی از کشاورزانی که کشت چغندرقند را قبل از موعد انجام داده بودند دچار خسارت شدند که تاکنون ۲ هزار هکتار مزرعه چغندرقند در پیرانشهر دچار سرمازدگی شده است.
نظر شما