به گزارش خبرگزاری کردپرس، صدرا یوسفی زاده در این یادداشت که در اختیار کردپرس قرار داد، می نویسد:
ساختار بنیادی فضاهای مسکونی، تاثیر مستقیمی بر عناصر محیطی، فرهنگی و اجتماعی شهری و در نهایت افزایش رضایت شهروندان دارد. میزان رضایت شهروندان ایلامی از فضاهای شهری بسیار پایین است و یکی از دلایل عمده آن، نوسازی بدون برنامه و خارج از چارچوب پلاک های مسکونی شهری است. ایجاد فضاهای بازتر شهری به واسطه رعایت سطح اشغال قانونی و مطابق با طرح تفضیلی شهری، رضایت بیشتر شهروندان را در پی خواهد داشت.
فضاهای شهری بر رفتار شهروندان تاثیر بدون واسطه می گذارند و محققین بر بهبود فضاهای شهری، در پایین آوردن میزان خشونت و ارتکاب جرم، تاکید ویژه دارند. به واسطه اجرایی شدن قانون موجود و ساختار متناسب تر بافت های مسکونی و تاثیر متقابل بر فضای شهری، میزان خشونت طی چند سال در ایلام روندی به شدت کاهشی خواهد داشت. شایسته است نهادهای متولی پیشگیری از ارتکاب جرم و خشونت توجه و اهتمام ویژه ای به اجرایی شدن این طرح داشته باشند و هرگونه قصور کارفرمایان و دستگاه های متولی ساخت و ساز در ایلام را بدون اغماض مورد پیگیری قضایی قرار دهند.
تمام زمین های مسکونی شهر ایلام به واسطه روال غلطی که طی سالیان متمادی در شهر و ساخت و ساز پلاک های مسکونی شکل گرفته، بر اساس ساخت هفت طبقه و سطح اشغال صد و بیست درصد قیمت گذاری شده اند و باعث بالارفتن غیر منطقی قیمت زمین در شهر شده است. به واسطه اجرایی شدن ساخت مطابق نقشه مصوب، مالکین و فروشندگان زمین، پس از اخذ استعلام از شهرداری، قیمت زمین را بر اساس طرح تفضیلی قیمت گذاری خواهند کرد و قیمت زمین مسکونی در شهر روند کاهشی خواهد داشت.
قیمت آپارتمان های مسکونی در ابتدای اجرای این طرح قانونی، افزایش جزیی را تجربه خواهند کرد اما به واسطه ساخت و آماده شدن واحدهای مسکونی طرح ملی مسکن و افزایش عرضه واحدهای مسکونی، افزایش قیمت به صورت موقتی بوده و پس از مدتی دوباره تعادل در عرضه و تقاضا برقرار می شود.
یکی از بزرگ ترین مشکلات سازندگان عمده واحدهای مسکونی، نگرانی از جریمه های کمیسیون ماده صد شهرداری، جهت گرفتن گواهی عدم خلاف و پایان کار ساختمانی است که پیش بینی میزان هزینه ساخت و اتمام بنا را تقریبا غیرممکن می سازد و از طرفی جرایم کمیسیون ماده صد روال معمولی را ندارند. به واسطه اجرایی شدن این قانون و جلوگیری از ساخت و ساز غیرمجاز، نگرانی سازندگان پلاک های مسکونی شهری از این بابت رفع شده و می توانند با دید بازتر و پیش بینی دقیق تر نسبت به ساخت بنا اقدام کنند و شاهد روند مطلوب ساخت و ساز در شهر باشیم.
بدیهی است مواردی که ذکر شد، تنها فواید اجرایی شدن قانون و جلوگیری از تخلفات ساختمانی نیست و موارد بسیار بیشتری وجود دارد که در حوصله این مقال نمی گنجد.
امیداست هیئت مدیره محترم سازمان نظام مهندسی به صورت کاملا جدی پیگیر اجرایی شدن این قانون باشند و نهادهای سیاسی و نظارتی ساخت و ساز شهری با حمایت گسترده از ناظرین ساختمانی و برخورد بدون اغماض با تخلفات ساختمانی، راه را برای ایجاد شهری زیباتر هموار سازند.
*مهندس معمار
نظر شما