سود یک میلیون هکتار اراضی کشاورزی درجه یک  ایران را دیگران می برند

سرویس آذربایجان غربی- رئیس سازمان امور اراضی کشور گفت: در ایران از ۱۶۵ میلیون هکتار اراضی کشاورزی فقط یک میلیون هکتار اراضی کشاورزی درجه یک داریم و از ۱۸ میلیون هکتار اراضی کشاورزی قابل کشت، ۱۶ میلیون هکتار آن مشمول رفع تداخلات می‌شود.

به گزارش کردپرس، از سازمان منطقه آزاد ماکو؛ رضا افلاطونی در جلسه بررسی مسائل و مشکلات امور اراضی منطقه آزاد ماکو  به لزوم ثبات سند مالکیت اراضی و حدنگاری اشاره کرد و افزود: در این خصوص قرارگاه مرکزی صدور اسناد و حفظ کاربری اراضی کشاورزی در وزارت جهاد کشاورزی با همکاری سازمان ثبت اسناد و املاک تشکیل شده و با جدیت پیگیری می شود.

افلاطونی با بیان اینکه کشور باید امنیت زیستی و غذایی داشته باشد تاکید کرد:‌ در کل کشور ایران از ۱۶۵ میلیون هکتار اراضی کشاورزی فقط یک میلیون هکتار اراضی کشاورزی درجه یک داریم و  ۱۸ میلیون هکتار نیز قابل کشت  است.

رئیس سازمان امور اراضی کشور مراقبت از محدوده اراضی کشاورزی به ویژه درجه یک را یادآور شد و اضافه کرد: به هیچ وجه سازمان امور اراضی اجازه تغییر کاربری این اراضی را به ساخت و سازهای ویلایی، سکونتی و یا صنعتی و خدماتی نمی‌دهد.

۱۶ میلیون هکتار اراضی کشاورزی کشور مشمول رفع تداخلات

او با اشاره به اینکه  ۶ میلیون و ۲۵۰ هکتار از اراضی کشور در سال‌های اخیر با تلاش و پیگیری‌های کارشناسی رفع تداخل شده است گفت: ۱۸ میلیون هکتار اراضی کشاورزی در کشور داریم که ۱۶ میلیون هکتار آن مشمول رفع تداخلات می‌شود.

او تصریح کرد: بیش از ۱۰ میلیون هکتار اراضی کشور در اولویت رفع تداخل قرار گرفته و سازمان امور اراضی با همتی مضاعف تلاش می‌کند تا در این حوزه اقدامات مؤثر و راهگشایی را در شهرستان‌های مختلف انجام دهد.

افلاطونی مزایای سنددار کردن اراضی کشاورزی را به عنوان یک هویت ارزشمند دانست و گفت: این اسناد می‌تواند برای روستاییان وثیقه‌ای با هدف دریافت تسهیلات بانکی بوده و ورودی پرونده‌ها به مراجع قضائی را به حداقل برساند.

گشت های شناسایی تغییر کاربری اراضی کشاورزی منسوخ شده اند

ریسی سازمان امور اراضی کشور به بهره گیری از تجهیزات و تکنولوژی روز برای پایش هوشمند حفاظت از اراضی کشاورزی تاکید کرد و بیان داشت:‌ امروز دیگر گشت برای پیدا کردن تغییر کاربری ها منسوخ شده و باید به سمت بهره گیری از تجهیزات نوین و هوشمند روی آورد.

او با بیان اینکه سرمایه گذاری و ویلاسازی در اراضی غیر کشاورزی مورد تایید است اضافه کرد: سازمان منطقه آزاد ماکو باید شهرک های غیرکاربری کشاورزی را برای حفظ باغات و اراضی کشاورزی در اختیار ویلاسازان قرار دهذ.

منطقه آزاد ماکو دروازه ورود کشور به دنیا

افلاطونی تاکید کرد: متاسفانه ارزش افزوده محصولات کشاورزی تولیدی ایران به جیب کشورهای دیگر با بسته بندی و سورتینگ می رود. در حالیکه منطقه آزاد ماکو با دارا بودن ظرفیت های بی نظیرش به عنوان دروازه ورود کشور به دنیا و کشورهای اروپایی می تواند مطرح شود.

رئیس سازمان امور اراضی کشور افزود: این منطقه به لحاظ موقعیت استراتژیک جغرافیایی و با توجه به ظرفیت های مختلف اعم از لجستیک، کشاورزی، صنعت و معدن و .. می تواند هم تولید کننده محصولات کشاورزی صادرات محور باشد و هم در حوزه صنایع تبدیلی و بسته بندی، تکمیل کننده زنجیره تولید و ارزش غذایی در منطقه قرار گیرد.

او به بازار بزرگ کشورهای اوراسیا و آسیای میانه اشاره کرد و گفت: این کشورها بالغ بر ۲۵۰ میلیون نفر جمعیت دارند و علاوه بر آن بازار بسیار بزرگی از طریق ترکیه به کشورهای اروپایی را داریم که همه آن ها نیازمند مواد غذایی و محصولات کشاورزی ما هستند.

رئیس سازمان امور اراضی کشور اضافه کرد: ماکو به عنوان منطقه مرزی کشور و با ظرفیت های بی بدیل آن می تواند با تولید محصولات کشاورزی مورد نیاز این کشورها ، به عنوان دروازه ورود به کشورهای اروپایی مطرح شود.

رئیس سازمان امور اراضی کشور گفت: اجرای طرح آمایش سرزمینی،‌طرح جامع و تثبیت مالکیت و صدور اسناد اراضی کشاورزی در منطقه آزاد ماکو  در صیانت از اراضی کشاورزی بسیار حائز اهمیت است که مدیرعامل محترم سازمان منطقه آزاد ماکو نیز به آن تاکید کرد

کد خبر 2755850

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha