به گزارش کردپرس، خبرگزاری «بغداد الیوم» در گزارش خود می نویسد: پس از سال 2003 و سقوط رژیم صدام حسین، اربیل سال ها به عنوان «نقطه راه حل و نقطه عطف» برای پایان دادن به مشکلات باقی مانده بین احزاب سیاسی سنی و شیعه شناخته می شده و هرگز هیچ دولتی در عراق بدون حضور اربیل و حزب دمکرات کردستان به رهبری مسعود بارزانی، تشکیل نشده بود.
با گسترش اختلافات بین دو حزب اصلی کردستانی، یعنی حزب دمکرات کردستان، بزرگترین حزب در اقلیم کردستان و اتحادیه میهنی، حزب حاکم در سلیمانیه و دومین حزب بزرگ در اقلیم،نقش کردها و به ویژه نقش اربیل کاهش یافته است.
اخیراً دو حزب موجی از اتهامات را بین خود رد و بدل کردند که در نهایت حزب دمکرات کردستان ،اتحادیه میهنی را به خیانت به آرمان های کردستان و تلاش برای تضعیف موجودیت اقلیم کردستان، متهم کرد.
از سوی دیگر، درپی نسبت دادن اتهاماتی از سوی اتحادیه میهنی به حزب دمکرات و دولت اقلیم کردستان به ریاست مسرور بارزانی، مبنی برتعامل گزینشی با استان سلیمانیه و در اختیار قرارندادن بودجه برای اجرای طرح های عمرانی در این استان، اطلاعاتی از تحرک سیاسی برای تاسیس یک اقلیم در استان های سلیمانیه و حلبچه جدا از اربیل و دهوک به دست آمده است.
در اینجا مهمترین سوال این است که آیا اربیل آنقدر ضعیف شده است که بغداد به میزبان حل مشکلات نیروهای کُرد تبدیل شده است و مسئله کردها دیگر مسئله ای داخلی در اقلیم کردستان نیست؟
درهمین حال ادریس شعبان، عضو حزب دمکرات کردستان، تأکید می کند که بسیاری از احزاب عراقی با تصمیمات خودسرانه مشابه تصمیماتی که صدام علیه کردها می گرفت، برای تضعیف اقلیم کردستان و پایان دادن به موجودیت آن تلاش می کنند.
ادریس شعبان به خبرگزاری «بغداد الیوم»گفت: اقلیم کردستان ، اقلیمی تاسیس شده براساس قانون اساسی عراق است که تاسیس آن پس از فداکاری های عظیمی صورت گرفته و به هربهایی نمی توان از این دستاوردها صرفنظر کرد.
وی توضیح داد که برخی از احزاب سیاسی در عراق از سوی تعدادی از نیروهای کُرد متهم به خیانت، حمایت می شوند و کمک دریافت می کنند که اهداف بی ارزش و نفرت انگیز آنها از بین بردن دستاوردهای اقلیم کردستان است.
این در حالی است که حسن آلی، نماینده پیشین اتحادیه میهنی کردستان معتقد است که دفاع ازدستاوردها و حقوق شهروندان و پردخت حقوق کارکنان اقلیم کردستان، به همان اندازه که تقویت جوانب مهمی از زندگی مردم اقلیم کردستان است، به مثابه تضعیف اقلیم نیست.
حسن آلی در گفتگو با خبرگزاری «بغداد الیوم» گفت: اقلیم کردستان از سال 2015 با بحران اقتصادی بزرگی مواجه بوده که اکثر جوانب زندگی شهروندان را تحت تأثیر قرار داده است و به همین دلیل اتحادیه میهنی از طریق قانون بودجه عمومی عراق تلاش کرد تا این بحران را با اختصاص سهم بودجه اقلیم از سوی بغداد حل کند.
وی خاطرنشان کرد: تاسیس اقلیم کردستان براساس قانون اساسی عراق صورت گرفته است و اتحادیه میهنی کردستان به فداکاری های زیادی برای تاسیس اقلیم دست زده و هرگز آن را رها نخواهد کرد.
از سوی دیگر ریبوار محمد امین، سیاستمدار کُرد، احزاب حاکم در اقلیم کردستان را مسئول تضعیف نقش اربیل دانست.
وی در گفتگو با خبرگزاری «بغداد الیوم» با بیان اینکه این احزاب به دلیل اختلاف بر سرتحقق منافع و کسب امتیازات دراقلیم کردستان ، نقش اربیل را تضعیف کردند، افزود: برخی ازاحزاب در بغداد از اختلافات کردها سود می برندو برای دامن زدن به این اختلافات تلاش می کنند، زیرا وجود یک اقلیم امن و باثبات تهدیدی برای کسانی است که قدرت را در بغداد در دست دارندو این افراد را در موقعیتی نامناسب در برابر مردم عراق قرارمی دهد.
مسئول روابط عمومی حزب دمکرات کردستان نیز با تاکید بر اینکه شکاف بین حزب دمکرات کردستان و اتحادیه میهنی به اقلیم کردستان آسیب رسانده است، لذا دیدار اخیر بین مسئولان این دوحزب از اهمیت زیادی برخورداربوده، گفت: گفتگو و هماهنگی بین این دوحزب همچنان ادامه خواهدیافت.
جعفر ایمینکی، افزود: حزب دمکرات کردستان تمام تلاش خود را برای جلوگیری از تفرقه در اقلیم کردستان به کار گرفته است، زیرا شکاف بین دو حزب اصلی کردستانی به اقلیم کردستان آسیب زده و مهم این است که به شراکت بین دو حزب توجه شود.
وی با اشاره به اینکه «تجربه موفقی در هماهنگی و مشارکت بین نیروهای سیاسی داشتیم، خاطرنشان کرد: در مذاکرات با اتحادیه میهنی کردستان گام های خوبی برداشته ایم و امیدواریم برای برگزاری انتخابات پارلمانی در اقلیم کردستان به توافق برسیم.»
نظر شما