این عضو هیات علمی دانشگاه رازی در گفتگو با خبرنگار کردپرس با اعلام این مطلب در ادامه گفت: متاسفانه کشاورزی کرمانشاه سال هاست از فقدان برنامه های توسعه ای تحول آفرین در این حوزه به شدت رنج می برد.
وی افزود: این بی برنامگی و سردرگمی به اقتصاد و معیشت کشاورزان لطمه جدی زده است.
رحیمی زنگنه افزود: به عنوان نمونه این روزها صدها تن محصول جو، نخود و کاه با افت شدید قیمت روی دست کشاورزان مانده است و خریداری ندارد.
وی خاطرنشان کرد: متاسفانه افت فاحش قیمتها کشاورزان را ورشکسته کرده است و هیچ حمایت خاصی هم از سوی بخش دولتی دیده نمی شود.
این استاد دانشگاه افزود: سال هاست پیرامون نخود کرمانشاه سخنان زیبای بسیاری گفته می شود ولی در عمل حتی نتوانستهایم یک صنایع تبدیلی مهم حول این محور محصول ممتاز ایجاد کنیم و یا در قالب شهر خلاق خوراک یک غذای ویژه با محوریت این محصول عرضه کنیم.
وی یادآور شد: گوشت کرمانشاه در دهه های گذشته در کشور معروف بوده ولی طی این سال ها هیچ برندسازی خاصی حول محور آن صورت نگرفته و صنعت پرورش دام سبک رو به نابودی است.
رحیمی زنگنه گفت: متاسفانه سال گذشته به موقع درباره تامین نهاده های دامی برای تغذیه دام مولد کاری صورت نگرفت و اغلب آن ها روانه کشتارگاهها شدند و امروز با افت شدید تقاضا برای نهاده های دامی و افزایش شدید قیمت گوشت مواجه هستیم و این نشان از بی تدبیری و بی برنامگی آشکار دارد.
وی در ادامه عنوان کرد: استانهایی مانند همدان با برگزاری جشنواره های متعدد کشاورزی توانسته اند برخی محصولات خود مانند گردو، انگور و ... را به یک برند ملی و حتی فراملی تبدیل کنند و صنایع تبدیلی در این استان بسیار پررونق است و از این طریق توانسته اند به اقتصاد و معیشت کشاورزان خود کمک کنند.
این عضو هیئت علمی دانشگاه رازی یادآور شد: اگر در برنامهریزیهای حوزه کشاورزی استان تجدید نظر جدی نشود در سالهای آتی شاهد کوچک تر شدن هر چه بیشتر سفرههای کشاورزان استان خواهیم بود و این روند به بیکاری بیشتر و گسترده تر دامن می زند.
نظر شما