نماینده سابق اتحادیه میهنی کردستان: افزایش آمار مبتلایان به سرطان تهدید بزرگی برای اقلیم کردستان محسوب می‌شود

سرویس عراق و اقلیم کردستان _ عضو دوره پنجم پارلمان کردستان اعلام کرد افزایش آمار مبتلایان به بیماری سرطان در اقلیم کردستان عوامل ژنتیکی و محیطی  دارد  که  دولت درخصوص عوامل محیطی مانند بنزین ناخالص، دودها و تشعشعات کارخانه‌های صنعتی، عدم به موقع درمان بیماریها، و تغذیه ناسالم ومواد غذایی تاریخ مصرف گذشته سکوت اختیار کرده است و در این باره افزود: نمی‌شود وزارت بهداشت و درمان شاهد مرگ مبتلایان به این بیماری باشد در عین حال درمان و راه چاره‌ایی هم ارائه ندهد و عوامل این بیماری را نیز کنترل نکند.

به گزارش کردپرس به نفل از خندان، به گزارش  آمارهای رسمی طی سه سال گذشته حدود ۲۵ هزار نفر در هر سه مرکز اقلیم کردستان به بیماری سرطان مبتلا شده‌اند به طوری که در سال ۲۰۲۰ بیشتر از شش هزار نفر و در سال ۲۰۲۱ حدود هشت هزار نفر و در سال ۲۰۲۲ بالغ بر نه هزار نفر و در نیمه اول سال ۲۰۲۳ تنها در شهر سلیمانیه هزار و پانصد نفر مبتلا شده‌اند.

کارون گزنه‌ای که نماینده فراکسیون اتحادیه میهنی بود در خصوص افزاش آمارهای مبتلایان به بیماری سرطان در قلیم کردستان هشدار و گفت: «این آمارها رو به افزایش است که بخشی از عوامل آن ژنتیکی و بخش دیگر آن محیطی  هستند و دولت درخصوص عوامل محیطی مانند بنزین ناخالص، دودها و تشعشعات کارخانه‌های صنعتی، عدم به موقع درمان بیماری، و تغذیه ناسالم و تاریخ مصرف گذشته سکوت اختیار کرده است. اما هیچ اقدامی هم برای کاهش حجم این فاجعه انسانی صورت نگرفته است.

وی اشاره کرد هزینه درمان بیماری سرطان در هر سه مرکز به صورت میانگین حدود ۱۰۰ میلیارد دینار است که در یک سال حدود حدوود ۷۰ میلیون دلار خواهد شد اما دولت حاضر نیست که این مبلغ را برای درمان این بیماران اختصاص دهد این مبلغ تنها  معادل پول فساد چند شرکت حزبی یا معادل همه اصرافی است که در کابینه انجام می‌گیرد.

کاروان گزنه‌ای اضافه کرد به گزارش اطلاعاتی رسیده تعدادی از کارگاههای بزرگ صنعتی در طول شب فیلترهای دستگاههای خود را خاموش می‌کنند این امر باعث انتشار سموم خواهد شد متاسفانه همه در این باره سکوت اختیار کرده‌اند و این عاملی مستقیم برای افزایش آمار مبتلایان به سرطان است.

وی توضیح د اد دولت اقلیم کردستان می‌تواند با  استفاده مجموعه‌ای از راهکارهای لازم و ابتدایی بخش بزرگی از این بیماران را درمان کنند  و بخش دیگری از آنها را با پول مالیاتی که دریافت می‌کند درمان کند نمی‌شود که وزارت بهداشت شاهد مرگ این مبتلایان باشد و درمان و راه‌حل لازم را هم ارائه ندهد و در عین حال  قادر به کنترل عوامل این بیماری هم نباشند.

کد خبر 2758219

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha