به گزارش کردپرس به نقل از خندان، لویس ساکو اسقف اعظم کلیساهای کاتولیک عراق از ترکیه به شهر اربیل رسید و در یک کنفرانس خبری اعلام کرد استقبال گرمی که در اربیل از من شد به من نیرو و انرژی میدهد تا در مقابل ظلم ایستادگی کنم، به دلیل ستم ناروایی که در حق ما اعمال شده است مانند یک آواره هستم. رئیس جمهور که نماینده قانون است مرتکب ستم شده است و به صورت غیرقانونی حکم ریاستی مرجع دینی و جهانی را لغو کرده است. من یک پاتریارک هستم در عین حال اسقف کلیسا هم هستم این امر تقلیدی(فقهی) است و از دوران عباسیان وجود داشته است و در دوران عثمانیها و در عراق نوین نیز از ۱۰۰ سال گذشته این فقه وجود داشته است اما رئیس جمهور میگوید قصد دارد این اشتباه قانونی را ثابت کند.
وی اشاره کرد نمیدانم علت انجام این کار در زمان کنونی چیست؟ آنچه که در اظهارات خود به آن اشاره میکند در دو مورد اشتباه هستند اول اینکه میبایست رئیس جمهور با افراد متخصص رایزنی میکرد برای همه روشن است که این تصمیم باب میل جنبش بابل که یک گروه مسلح مسیحی است انجام گرفته است دوم اینکه بیانیه صادره از سوی رئیس جمهور توهین به کلیسا است و بیانیهای ظالمانه محسوب میگردد.
اسقف لویس ساکو گفت: «آخرین باری که با رئیس جمهعور دیدار کردم بسیار با انگیزه بود نمیدانم که چه اتفاقی افتاد که مواضع وی این چنین تغییر کردند احتمال دارد گروه بابلیون برای وی دام پهن کرده باشند و او در نهایت به این دام افتاده باشد اما آنچه که مسلم است این است که نهایتا حق بر باطل پیروز است، چگونه میشود رئیس جمهور برای نماینده واتیکان فراخوان صادر کند این وظیفه وزارت امورخارجه است رئیس جمهور میگوید که واتیکان با لغو حکم ریاستی مشکلی ندارد اما کلیسای واتیکان بیانیهای در محکومیت این اقدام صادر کرد.»
وی افزود در اربیل خواهم ماند و موضوع کلیسا ربطی به رئیس جمهور ندارد باید حرمت مراجع دینی گرفته شود تا زمانیکه حکم ریاستی را دوباره احیا نکنند به بغدا بازنخواهم گشت و باید برای گروههای مسلح محدود اعمال شود و دست از افترا زدن و شکایت بردارند.
اسقف اعظم کلدانی اعلام کرد به هیچ عنوان تسلیم نخواهد شد و افزود هر تصمیم که گرفته میشود باید مبنای قانونی داشته باشد نه اینکه با یک افترای جنبش بابل رئیس جمهور عراق دستور ظالمانه صادر کند.
نظر شما