رویکرد مقامات آمریکایی نسبت به تحولات ۳۱ اگوست سال ۱۹۹۶

سرویس عراق واقلیم کردستان _ اقلیم کردستان از بیست و همفتمین سال رخداد ۳۱ اگوست سال ۱۹۹۶ یاد کرده است که در آن ۳۰ تا ۴۰ هزار از نطامیان عراق در اوج جنگ برادر کشی میان حزب دمکرات کردستان و اتحادیهه میهنی وارد شهر اربیل شدند.

به گزارش کردپرس به نقل از صدای آمریکا، دفتر سیاسی اتحادیه میهنی کردستان روز چهارشنبه با انتشار بیانیه‌ای این رخداد را به عنوان خیانتی توصیف کرد که در حافظه تاریخی مردم به عنوان یک لکه سیاه نقش بسته است حزب دمکرات کردستان در واکنش به انتشار این بیانیه آن را توهین آمیز و غیرواقعی خواند و اعلام کرد این رخداد یک چرخش مهم در تاریخ مبارزات ملتمان بود که در پی آن اقلیم کردستان به سوی اهداف میهنی و آبادانی و برقراری ثبات قدم برداشت.

برای دولت آمریکا این رویداد درآن زمان تاثیر مستقیمی بر سیاست واشنگتن در عراق و منطقه داشت موارد زیر اسناد رسمی اصلی دولت آمریکا درباره ۳۱ اگوست است.

کنفرانس خبری وزارت امورخاجه آمریکا در ۳۱ اگوست سال ۱۹۹۶

مسئول ارشد وزارت امور خارجه آمریکا در یک کنفرانس خبری در شهر دایرسبرگ ایالت تنسی اطلاعاتی را درخصوص حرکت نیروهای عراقی به سوی اربیل در اختیار خبرنگاران قرار داد این کنگر قبل از ورود ارتش عراق به داخل شهر اربیل برگزار شد در این کنفرانس اشاره شد که بیل کلینتون با انتشار بیانیه‌ای در خصوص این اتفاق از مردم آمریکا خواسته است که برای سربازان آمریکایی که در اربیل هستند آرزوی سلامتی و تندرستی کنند.

این مسئول ارشد وزارت امور خارجه آمریکا که نام وی در این سند ذکر نشده است گفته است که دستگاههای امنیت ملی آمریکا با بیل کلینتون رئیس جمهور وقت آمریکا برای رایزنی و مشورت درباره گزینه‌های پیش روی این دولت درخصوص واکنش نسبت به تحرکات انجام گرفته ارتش عراق به سوی شهر اربیل دیدار کرده‌اند.

وی این موضوع را که آمریکاییها اشاره‌ای به تمایل نیروهای عراقی برای شکستن حریم منطقه پرواز ممنوع کرده باشند را تکذیب کرد اما اعلام کرد شاید احساس کرده باشید که در طول ۲۴ ساعت گذشته همزمان با فعالیتهای نظامی ارتش عراق شیوه عملکرد نیروهای آمریکایی و نیروهای بین‌المللی که در منطقه حضور دارند تغییر کرده است و تغییراتی و هم  که به هواپیماها و کشتیها مربوط می‌شوند در حال حاضر ادامه دارند.

مسئول ارشد وزارت امور خارجه آمریکا افزود ما حدود ۳۰۰ میلیون دلار به احزاب کُرد یاری رسانده‌ایم و با  جریانهای سیاسی مختلف کٌرد همکاری کرده‌ایم تا آنها را نسبت به انجام اعمال خصمانه در برابر هم و  مقابله با تعرضات صدام حسین و در پیشبرد اهداف خود از طریق اهمیت دادن به موضوعاتی مانند شکوفایی اقتصادی و همکاریهای بشردوستانه به نیازمندان ترغیب کنیم. دشواری این وضعیت از آنجا نمایان است که معلوم شده است که همکاریهایی میان چند حزب نظامی کرد و نیروهای عراقی در حال انجام است همانطور که رئیس جمهور در بیانیه خود به آن اشاره کرده است وضعیت موجود تنها شامل لشکرکشی نیروهای عراقی به سوی اربیل نمی شود احتمال زیادی وجود دارد که میان نیروهای عراقی و حزب دمکرات کردستان همکاریهایی صورت گرفته باشد.

کنفرانس خبری مسئول ارشد اداره دولت بیل کلینتون

در تاریخ ۳۱ اگوست سال ۱۹۹۶ یک مسئول اداره دولت آمریکا در یک کنفرانسی خبری اعلام کرد نیروی که به سوی اربیل حرکت کرده است شامل ۳۰ تا ۴۰ هزار افراد نظامی مسلح هستند  که علاوه بر در اختیار داشتند موشکهای هوایی مجهز به تانکهای زره‌پوش و توپخانه نیز است.

این فرد مسئول اعلام کرد نیروهای نظامی مجهیز به مهمات جنگی هستند این امر به ندرت اتفاق می‌افتد چون صدام حسین اعتماد کامل به نیروهای نظامی خود ندارد نشانه‌هایی هم مبنی بر اینکه حریم منطقه ممنوع پرواز نقض شده باشد مشاهده نکرده‌ایم اما شرایط غیر عادی حاکم است ما از سال ۱۹۹۱ شاهد چنین فعالیتهای نظامی نبوده‌ایم چندین بار به عراقی‌ها هشدار داده‌ایم از جمله ابتدای هفته جاری از طریق نمانیده خود در سازمان ملل متحد آنها را از این موضوع مطلع ساخته‌ایم که اگر دست به سرکوب کُردها در شمال عراق  بزنند اشتباه بزرگی مرتکب خواهند شد. اما با وجود چنین هشدارهایی هنوز جمع‌آوری نیروهای نظامی توسط دولت عراق ادامه دارد و رئیس جمهور همانطور که پیشتر اشاره کردم فرمان آماده باش کامل برای رودرویی با هر رویداد غیر عادی را صادر کرده است ما بارها اعلام کرده‌ایم که هرگونه عملیاتی بر علیه ملت کرد را یک امر بسیار سخت و جدی تلقی می‌کنیم.

مسئول اداره دولت کلینتون در خصوص اهداف صدام در این حرکت نظامی مطمئن نیست زیرا معتقد است که که صدام با این اقدام قادر نیست نیروهای خود را در شمال عراق مستقر کند.

وی در ادامه اعلام کرد که اطلاعاتی در دست داریم که ثابت می‌کند ایران در این موضوع دخیل است اما این دخالتهای وسیع نیستند و مطمئنا توجیه برای اقدام در این سطح محسوب نمی‌گردند اما کشورهای ترکیه و عراق و ایران  منافعشان در شمال عراق تامین می‌گردد، ایران و عراق از ابتدا از کردها به عنوان مهره‌ها شطرنج در اختلافات خود استفاده کرده‌اند.

رئیس جمهمور کلینتون در یک مصاحبه تلویزیونی بعد از گذشت سه روز از ورود نیروهای عراقی به خاک اربیل واکنش نشان داد. وی اعلام کرد با وجود اینکه دولت عراق اعلام کرده است که چندین سرباز مطرح عراقی را برکنار کرده است اما اربیل هنوز زیر کنترل نیروهای عراقی است.

رئیس جمهور کلینتون در بیانیه‌ای اعلام کرد این اقدام به یک پاسخ قاطعانه نیاز دارد پاسخ خود را نیز دریافت کرده‌اند صبح امروز به نیروهای عراقی دستور دادم که به عراق حمله کنند موشکهای ما حامل این پیام بودند زمانی که به ملت خودرا مورد ظلم و ستم قرار می‌دهی این امر اقدامی تهدید آمیز علیه کشورهای همسایه محسوب می‌گردد. معلوم شده است که یک حزب کردستانی که در گذشته با دولت صدام مخالفت می‌کرد اکنون قول همکاری به صدام را داده‌اند اما این اقدام نمی‌تواند توجیهی برای حمله ارتش عراق به مردم عادی اربیل محسوب گردد بارها در طول هفته‌ها و ماههای گذشته برای برقرای آتش بش میان احزاب مخالف هم تلاش کرده‌ایم حمله عراق به اربیل آتش این اختلافات را شعله ور تر می‌کند و خطر بی ثباتی در کل منطقه به وجود می‌آید پس از ارائه اظهارات رئیس جمهور آمریکا خبرگزاریهای آمریکا اعلام کردند که تعداد ۲۷ موشک به نیروهای عراقی در شمال این کشور شلیک شده است یک روز پس از آن نیز کشتی نیروهای آمریکایی در خلیج فارس در حمله دیگر تعداد ۱۷ موشک را به سیستم دفاع هوایی عراق شلیک کردند همچنین منطقه پرواز ممنوع در جنوب عراق نیز به عرض  حدود ۹۷ کیلومتر دیگر تا نزدیکی بغداد گسترش یافته است.

کنفرانس خبری سخنگوی کاخ سفید

پس از انتشار اظهارات رئیس جمهور آمریکا سخنگوی کاخ سفید مایک مک گری در یک کنفرانس خبری اعلام کرد که مسئولان آمریکا در تاریخ ۱۸ ماه اگوست سال ۱۹۹۶ رئیس جمهور کلینتون را از وجود اختلافات در میان دو حزب اتحادیه میهنی کردستان و حزب دمکرات کردستان مطلع کرده‌اند و احتمال برخورد نیروهای عراقی مطلع کردند سخنگوی کاخ سفید اعلام کرد  آن زمان این احتمال مطرح نبود تا روزهای ۲۵ و ۲۶ ماه جاری وقتی که در خصوص تحرکات نظامی دولت عراقی در نزدیکی اربیل تردید به وجود آمد به خصوص پس از آنکه گارد رئیس جمهوری عراق در این امر مشارکت کرد.

مایک مک کری گفت: «همان طور که بسیاری از شما واقف هستید در طول سال گذشته بسیار با زحمت تلاش کرده‌ایم تا این دو حزب کردستانی یعنی حزب دمکرات کردستان و اتحادیه میهنی کردستان با هم دیدار کنند تا بتوانند جبهه مشترکی در مقابل صدام تشکیل دهند این امر بسیار سخت بود و تا اندازه‌ای هم  به دلیل وجود اختلافات خود تراژدی محالی به نظر می‌رسید اما با وجود این شرایط درطول هفته ای  که از ۲۶ اگوست آغاز می‌شد تلاش و فعالیت فراوانی انجام دادیم تا دیداری میان دوطرف  از طریق مذاکراتی که در لندن برگزار شدند، انجام گیرد و فورا میان این دو حزب آتش بس برقرار شود.»

در یک کنفرانس خبری آمده است که قبل از رخداد ۳۱ اگوست دستیار وزارت امور خارجه آمریکا روبرت پلتر با مسعود بارزانی و جلال طالبانی تماس گرفته است و از آنها دعوت کرده است تا در لندن با هم دیدار کنند و یا نمایندگان خود را به این دیدار با هدف برقراری آتش بس بفرستند و همچنین اشاره شده است که این گفتگوها از روزی که  اولین کاروان نظامی عراق وارد اربیل شد آغاز شده بودند.

در خصوص پاسخ دولت آمریکا و حملات موشکی آنها خبرنگاری از سخنگوی کاخ سفید سوال کرد پس چرا نیروهای آمریکایی به شمال عراق حمله کردند و مستقیما به اربیل حمله نکردند؟ مایک مک کری جواب داد با انجام این حملات به سیستم هوایی شمال عراق خواسته‌اند که بازوهای قدرت صدام حسین را قطع کنند تا قادر نباشند از نیروهای هوایی خود استفاده کند، این امر علاوه بر آن است که آمریکا خواسته است از حمایت یک جریان سیاسی کُرد بر علیه یک جریان دیگر خودداری کند.

سخنگوی کاخ سفید اعلام کرد بگذارید بازنگری از آنچه تا کنون انجام گرفته است انجام دهیم ما اقدامات بی نظیری برای ساکنین کردها درشمال عراق  انجام داده‌ایم انها پس از وقوع جنگ خلیج فارس با فجایع انسانی روبرو شدند آمریکا در جمع‌آوری منابع عملیاتی تامین امنیت و آرامش پیش قدم بود ما با ارزش بالغ بر ۳۰۰ میلیارد دلار همکاریهای بشردوستانه به ساکنین کُرد ارائه داده‌ایم و برای گردهم آوردن دو حزب سیاسی و اصلی کردستان بسیار سرسختانه تلاش کردیم تا بتوانند برای تامین نیازهای مردم عادی خود فعالیت کنند این یک امر تراژیک است که رهبری کرد بر عهده ساکنین مدنی شمال عراق که خود نیاز به کمک دارند افتاده است اخراج نیروهای عراقی در این محل نیازمند به کار گیری منابع است  و متعهد بودن به تامین این منابع به دور از واقعیت ژئوپلتیکی است که در منطقه وجود دارد خلاصه پاسخ هایی را که امروز به شما ارائه دادم آین است که ما برنامه‌ای برای انتقال نیروهای زمینی به شمال عراق برای حمایت از جناح خاصی  نداریم و رئیس جمهور این امر را به عنوان یکی از گزینه‌های موجود در نظر نگرفته است.

کنفرانس خبری سخنگوی کاخ سفید در ۴ ماه سپتامبر سال ۱۹۹۶

سخنگوی کاخ سفید مایک مک کری در یک کنفرانس خبری دیگر تاکید کرد که آمریکا حاضر نشده است نیروهای نظامی خود را به منظور طرفداری از حزبی بر علیه حزب دیگر به اربیل بفرستد چون این کار هیچ گونه منافع ملی در پی نداشته است که از یک جبهه درگیر در این جنگ حمایت کنیم.

مایک مک کری گفت: «پیام ما به احزاب کرد این است که کشمکشها و اختلافات سیاسی را کنار بگذارید و به مذاکرات با هدف دستیابی به آتش بسی که آمریکا برای آن تلاش می‌کند روی آورید به میز مذاکرات بگردید و با هم فعالیت کنید تا خود از سوءاستفاده‌های دیگران که تلاش می‌کنند شمار را سرکوب کنند در امان باشید... ما برای نیل به این هدف سرمایه گذاری کرده‌ایم و بعضی وقتها نیز خطر بزرگی متوجه کارمندان نظامی امریکا شده است تا در رویارویی به دست یابی به  نیازهای انسانی که دارند  به آنها کمک کنیم اما برهم زدن روابط میان احزاب و  آمادگی آنها و طرفداری از جناح اصلی خاصی  که تلاش کنند بر روی رفتارهای آنها تاثیر بگذارند تراژدی بیش نیست، چون کسانی که تاوان چنین کارهایی را می‌دهند مردم ستم دیده کُرد هستند که دفعات بسیاری به دلیل خصومت میان احزاب سیاسی مورد اذیت و ازار قرار گرفته‌اند.»

برگزاری کنفرانس خبری ۱۳ ماه اگوست سال ۱۹۹۶ از سوی سخنگوی کاخ سفید

سخنگوی کاخ سفید مایک مک کری در یک کنفرانی خبری دیگری تاکید کرد که آمریکا حاضر نشده است نیروهای نظامی خود را به منظور حمایت از حزبی بر علیه حزب دیگربه اربیل بفرستد چون این امر هیچگونه منلفع ملی برای ما نداشته است

کنفرانس خبری ۱۳ اگوست سال ۱۹۹۶ سخنگوی کاخ سفید

سخنگوی کاخ سفید در یک کنفرانس خبری در پاسخ به این سوال که ایا دو جبهه شدن کُردها باعث تغییر سیاست آمریکا در قبال آنها خواهد شد پاسخ داد عملیات تامین آرامش ادامه خواهد داشت.

همچنین گفت زمانی که مشاهده کردیم میان احزاب کرد جنگ داخلی صورت گرفت به نوعی تجدید نظری در سیاست آمریکا در قبال کردها روی داد  این مردم شمال عراق بود یک تراژدی بود که تلاشهای سخت و خسته کننده برای گردهم آوردن این احزاب و در پیش گرفتن جبهه واحد بر علیه صدام حسین به علت وقوع جنگ میان گروههای مخالف هم در شمال عراق با شکست مواجه شدند. و این امر مانع کمک رسانی به مردمی ستم دیده‌ شمال عراق به خصوص کُردها شد و این موضوع را برای ما یادآوری می‌کند که بهترین نتیجه که گرفته می‌شود  آن است که جریانهای سیاسی که ائتلافهای ناموفق موقت را برقرار کرده‌اند امنیت دراز مدت و نیازهای طولانی آنها به فعالیتهای و همکاریهای مشترک آنها به منظور مقابل با خطراتی که از سوی صدام حسین  متوجه آنها می‌شوند بستگی دارد

کنفرانس خبری بیل کلینتون

رئیس جمهور وقت آمریکا بیل کلینتون در یک کنفرانس خبری در تاریخ ۱۷ ماه اگوست سال ۱۹۹۶ به پاسخ دولت درخصوص حمله نیروهای عراقی به اربیل پرداخت و اعلام کرد از این طریق خواسته‌های صدام را داخل یک جعبه قرار دهید و توانایی های او محدود گردد.

بیل کلینتون اعلام کرد آمریکا و همه جوامع بین‌المللی به صدام حسین اعلام کرده‌اند که این لشکرکشی را متوقف کند بله درست است که اقلیتهای کرد در شمال عراق در کشور شما وجود دارد اما بخشی از عهده نامه های سازمان ملل متحد در این رابطه این بوده است که دولتها نباید ملتهای خود را سرکوب کنند اکنون شرایط به طور قابل ملاحظه‌ای بحرانی تر شده است به این دلیل که یکی از احزاب کرد خواستار چنین اقدامی شده است اکنون مردم بسیاری می‌گویند از این حمله چشم پوشی کنیم چون در نهایت آنها کرد هستند و دچار انشقاق داخلی شده‌اند صدام که کشور دیگری را خارج از مرز خود اشغال نمی‌کند اما این موضوع برای ما جدی تر آز آن بود اما نمی‌خواستیم این امر به عادتی برای او تبدیل شود و فکر کند می‌تواند اقدامات بیشتری را انجام دهد.

۳۱ ماه اگوست اولین مناظره انتخاباتی ریاست جمهور آمریکا میان بیل کلینتون و سناتور جمهوری خواه باب دول برگزار شد. در این مناظره کاندید جمهوری خواه از سیاست بیل کلینتون انتقاد کرد که نتوانسته است به اختلافات میان نیروهای کُرد پایان دهد تا سرانجام نیروهای عراقی وارد اربیل شدند.

سناتور باب دول مدیر CIA و کاندید ریاست جمهوری گفت صدام حسین قدرتمندتر از قبل شده است و من درک نمی‌کنم چرا منطقه پرواز ممنوع در شمال عراق گسترش یافت در حالی که مشکلات در شمال عراق وجود داشتند آنچه که ما  در دوران مدیریت بوش انجام دادیم کردها در وزارت امورخارجه بودند و با هم مذاکره می‌کردند تا اختلافات میان خود را برطرف کنند اما میراث این اقدام برای ما  وجود هزاران هزار نفر پناهجو است که به نظر من ۳۰۰۰ نفر کرد را به گوام انتقال خواهیم داد.

منظور سناتور باب دول  هزاران نفری بودند که در پی رخداد ۳۱ اگوت  دولت آمریکا وعده انتقال آنها را به امریکا داد به گزارش خبرگزاریهای آمریکا این  کردها با دولت آمریکا همکاری کرده‌اند  و دولت کلینتون از این واهمه داشته است که رژیم صدام قصد انتقام گیری از آنها را داشته باشد.

در این مناظره کلینتون در پاسخ به کاندیدای ریاست جمهوری گفت: «متاسفانه کشورهای دیگر به اندازه دولت آمریکا نگران وضعیت  کردها نبوده‌اند سالیان زیادی است که عملیاتی را برای انتقال آنها از ترکیه انجام می‌دهیم آنچه که اتفاق افتاد این بود که یکی از سران کرد دعوت کرد که صدام  به سوی شمال عراق حرکت کند به خاطر اینکه همه جوامع بین المللی به او اعلام کرده بودند که این کار را انجام ندهد اما زمانی که این کار را انجام داد ما هم می‌بایست اقدام می‌کردیم مطمئنا احساس کردم که لازم نیست سربازان آمریکایی را مجبور کنم که نیروهای او را از این مکان اخراج کنند یعنی اقدام استراتزیکی که می‌بایست انجام می‌دادیم این بود که امکان قدرت تهدید همسایگان از سوی او را کاهش دهیم ما این کار را  از طریق گسترش این منطقه که منطقه ممنوعه پروازی نام دارد انجام دادیم و کنترل همپیمانان خود را بر آسمان عراق در از مرز کویت تا بغداد افزایش دادیم حال آیا انجام این کار درست بود یا نه؟ به نظر من بله دست بود آیا به طور کامل تاثیر گذار بود و باعث شد که صدام از شمال عراق عقب نشینی کند؟ اکنون صدام مقداری از این منطقه عقب نشینی کرده است که امیدوارم این امر ادامه داشته باشد و از شمال عراق عقب نشینی کند ما از رفتارهای صدام  آموخته ایم که اگر یک اینچ به صدام تحویل دهیم او یک میل برمی‌دارد به ناچار مجبور شدیم که دست به کار شویم هرچند که همه نیروهای ائتلاف ما با این امر موافقت نکردند اما معتقدم که اکنون اکثر آنها با اقدام ما موافق هستند.»

اظهارات یکی از مسئولان ارشد وزارت امور خارجه امریکا

در تاریخ ۱۱ ماه دسامبر سال ۱۹۹۶ گوردن براون مسئول ارشد وزارت امور خارجه امریکا و سفیر سابق امریکا در کشور موریتانیا پس از بحرانی شدن وضعیت داخلی کردها نا امیدی خود را در خصوص عملکرد سازمانهای مدنی خاورمیانه و کُردها ابراز کرد.

وی اعلام کرد که باید با نگاه درستی به پشت صحنه تقسیمات سیاسی نگریسته شود تا مقامات بالادست شناسایی شوند به نظر من که انسان شناسی و تحلیل جامعه شناس بعضی اوقات بسیار با ارزش‌تر از تحلیل سیاسی برای درک بیشتر فرهنگ عربی و آداب و رسوم این منطقه است من در عراق این موضوع را درک کردم، اگر در آنجا هم این موضوع برای من تفهیم نشده باشد مطمئنا در آنجا به این باور دست یافتم که سیاست در عراق خانوادگی (خاندانی) است همانطور که می بینیم کردها در حال حاضر قادر نیستند در میان خود در خصوص بسیاری موارد به توافق برسند و در حالیکه اکنون و در مدت ۴۰ سال گذشته بالاترین مقام خودمدیریتی و استقلال به آنها واگذار شده است اما آن را از دست خواهند داد چون این دو خاندان کردستانی که پیشگام هستند نمی‌توانند با هم متحد شوند.

نامه بیل کلینتون به کنگره

در تاریخ ماه مارس ۱۹۹۷ رئیس جمهور وقت آمریکا بیل کلینتون در نامه‌ای به کنگره آمریکا از اخرین تحولات بعد از رخداد ۳۱ اگوست سخن گفته است.

کلینتون در نامه خود از ادامه عملیاتهای هوایی امریکا  به علت قدرتمند بودن نیروهای آمریکایی در منطقه که با هدف جلوگیری از فعالیتهای صدام حسین انجام می‌گیرند خبر داد.

رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد در خصوص شمال عراق ما در طی سه دوره گفتگوهایی با شرکای انگلیسی و ترک خود انجام دادیم و با احزاب اصلی کردستانی شمال عراق یعنی حزب دمکرات کردستان و اتحادیه میهنی کردستان نیز مذاکره کردیم هدف فوری ما مستحکم کردن آتش بس ۲۳ ماه اکتبر با میانجیگری آمریکا است که تا کنون ادامه داشته است و همچنین یکی دیگر از اهداف ما ترغیب دو حزب دمکرات کردستان و اتحادیه میهنی برای برقرار کردن اشتی سیاسی است. این نوع مدیریت برای هوشیار کردن همه احزاب ذیربط ادامه دارد تا آگاه باشند جنگ داخلی میان آنها صرفا به سود صدام حسین و ایران است. که ما معتقدیم آنها نباید هیچ نقشی در منطقه داشته باشند ما در این میان نگران روابط میان کردها عراق با بغداد و ایران هستیم.

 وی افزود هر دو جریان سیاسی کُرد را برای برقرای صلح و آشتی ترغیب می‌کنیم پس از پایان دور مذاکرات سطوح مقامات عالیرتبه در آنکارا که در تاریخ ۱۵ ژانویه برگزار شد جریانهای سیاسی کُرد در خصوص تشکیل یک کمیسسیون مشترک برای انجام همکاریهای مشترک در عرصه‌های اموزشی و بهداشت و حمل و نقل به توافق رسیدند.

نمایندگان هر دو حزب اصلی کردستانی به همراه  نمایندگان هر سه کشور و نیروهای  ناظر بر صلح سازمان ملل متحد در آنکارا در حال فعالیت هستند و دو هفته یکبار با هدف افزایش اعتماد در میان خود با هم دیدار می‌کنند.

یکی دیگر از نامه‌های رئیس جمهور بیل کلینتون در خصوص رخداد ۳۱ اگوست

در تاریخ ۲۳ ماه اگوست سال ۱۹۹۷ بعد از گذشت یکسال از رخداد ۳۱ اگوست رئیس جمهور آمریکا بیل کلینتون با نوشتن نامه‌ای به رئیس شورای نمایندگان و سناتورهای آمریکایی اشاره می‌کند که آمریکا اقدامات تامین کننده امنیت و آرامش را در شمال عراق و کاهش دخالتهای عراق و ایران در این منطقه را مدیریت می‌کند.

رئیس جمهور وقت آمریکا اعلام کرد در پایان ماه ژوئیه سال ۱۹۹۷ جلال طالبانی در این خصوص به امریکا سفر کرد و مسعود بارزانی نیز دعوت دولت آمریکا را برای سفر به واشنگتن پذیرفت.

وی همچنین اشاره کرد که در نیمه ماه آوریل سال ۱۹۹۷ نیروهای ناظر بر صلح با حمایت آمریکا برای جلوگیری کردن از نقض آتش بس میان حزب دمکرات کردستان و اتحادیه میهنی کردستان تشکیل شد.

کلینتون در نامه خود اعلام کرد که قرار است در پایان سال ۱۹۹۷ تعداد اعضای این نیرو به ۴۰۰ نفر افزایش پیدا کند.

کلینتون افزود فعالیتهای این نیروی ناظر بسیار سنگین است چون نیروهای پ. ک.ک به محل جداسازی احزاب دمکرات کردستان و اتحادیه میهنی رفته‌اند و این دو حزب را به نقض اتش بس متهم کرده است.

با وجود این موانع رئیس جمهور وقت آمریکا گفت: «امریکا به همراه انگلیس و ترکیه بر اهمیت پایبندی به مفاد آتش بس برقرار شده تاکید می‌کنند»

کد خبر 2760320

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha