به گزارش کرد پرس، حجت رشیدی در نشست خبری با رسانه های کردستان، گفت: مهمترین پیام دفاع مقدس شجاعت و شهامت فرزندان دلیر کشورمان در برابر تجاوز بیگانگان و انتخاب عزت جهاد و دفاع در برابر ذلت در خانه ماندن و عقبنشینی است.
وی اظهار کرد: ولایت پذیری و اطاعت پذیری مردم از رهبر و مرجعیت دینی در جهاد با دشمن متجاوز یکی دیگر از پیام های اصلی دفاع مقدس بود که در نهایت باعث ظفر و سربلندی در جنگ تحمیلی شد.
مسئول سازمان بسیج رسانه کردستان افزود: با استفاده از روایت گری درست و بیان حقایق در روایت راویان با رعایت نکات مهمی همچون پرهیز از اغراق، تحریف، دروغ، با استفاده از زبان هنر و بهره گیری از ظرفیت های موجود با در نظر گرفتن تناسب سنی مخاطبان و نیز بکارگیری ابزارهای مختلفی مانند انیمیشن، فیلم کوتاه، سریال های تلویزیونی، رسانه های دیداری و شنیداری و مهمتر از همه فضای مجازی که امروزه مهمترین ابزار کسب خبر و اطلاعات اقشار مختلف مردم است، می توان وقایع دفاع مقدس را به نسل های جوان منتقل کرد.
رشیدی به تأکید مقام معظم رهبری در مورد جهاد تبیین اشاره کرد و ادامه داد: همانگونه که مقام معظم رهبری فرمودند جنگ رسانه ای جنگ روایت هاست، لذا ضروری است که در بیان وقایع مربوط به جنگ قبل از اینکه دشمنان روایت مورد نظر خود را به مردم القا کنند، راویان دفاع مقدس و مسئولان به صورت «مستند و مستدل» حقایق را برای مردم روایت کنند.
وی یادآور شد: مقام معظم رهبری در سخنرانی های مختلف بارها به این امر تأکید کرده اند که هر بار به جوانان اعتماد کرده، پیش رفته و نتیجه گرفته ایم و این نگاه خوشبختانه در دولت سیزدهم مورد توجه قرار گرفته که نمونه های زیادی از انتصاب و اعتماد به جوانان از سطح معاونان رئیس جمهور تا وزرا و استانداران دیده میشود. در بخش های نظامی همچون سپاه و ارتش هم تا حدودی به این مهم توجه شده اما به نظر کافی نیست و این امر می طلبد به این مطالبه بحق مقام معظم رهبری توجه ویژه ای قائل شوند.
مسئول سازمان بسیج رسانه کردستان مهمترین آسیب در تبیین ارزش های دفاع مقدس را عدم توجه به ارزش های باطنی و پنهان در روایت گری دفاع مقدس عنوان کرد و بیان کرد: اینکه ما روایت ظاهری از جبهه ها و ابعاد مادی جنگ داشته باشیم و ارزشهایی همچون ایثار، ازخودگذشتگی مبتنی بر عقلانیت را نادیده بگیریم به اصل دفاع مقدس ضربه می زند و همچنین عدم توجه به آرشیو دفاع مقدس و نگهداری اسناد آن برای ارائه به نسل های بعد در تبیین ارزش های دفاع مقدس موجب ضربه به تبیین آن خواهد شد.
رشیدی دفاع مقدس را یک نماد منسجم از ایثار، شهادت طلبی، از خودگذشتگی و ولایت پذیری مردمی دانست و گفت: در زمانی که کشور با مشکلات اقتصادی، نداشتن سلاح و امکانات و تجهیزات مواجه بود، مردم با همدلی و اتحاد به یاری همدیگر شتافتند و جلوه های بی شماری از وحدت و همدلی در خاطرات راویان دفاع مقدس ثبت و ضبط شد که به عنوان یک ظرفیت بی بدیل و عظیم در تقویت روحیه همدلی و انسجام باید برای نسل جوان تبیین و بازخوانی شود.
وی اظهار کرد: بهترین راه استفاده از این ظرفیت بهره مندی از ابزار هنر و رسانه است چرا که زبان هنر و رسانه جذاب ترین و مؤثرترین زبان برای تبیین و باورپذیری مردم است لذا ما هر چه بهتر از این زبان برای بیان وقایع دفاع مقدس بهره بگیریم، موفق تر خواهیم بود.
مسئول سازمان بسیج رسانه استان کردستان افزود: بعد از پایان جنگ تحمیلی تاکنون در برهه های زمانی مختلف تحریف هایی در دفاع مقدس شکل گرفته که عمدتاً با اغراض سیاسی صورت گرفته و اگر متولیان و مسئولان مربوطه از حقایق دفاع مقدس مراقبت نکنند در آینده هم خطر تحریف واقعیات دفاع مقدس متصور است.
رشیدی ادامه داد: تحریف در موضوعاتی مانند «طرف آغازگر جنگ»، «ادامه جنگ بعد از فتح خرمشهر»، «عملیات کربلای ۴» و «قطعنامه ۵۹۸» با هدف ایجاد شبهات و تردید نسل جوان در خصوص آنچه تاکنون از حقایق دفاع مقدس شنیده اند یکی از موضوعاتی است که در سالیان اخیر توسط رسانه های دشمن همچون اینترنشنال، بی بی سی و صدای آمریکا با شروع هفته دفاع مقدس به آن پرداخته می شود.
وی یادآور شد: تحریف حقایق دفاع مقدس برای ناامید کردن مردم و ضربه به اعتماد عمومی به فرماندهان و مسئولان عالی نظام که با ایجاد تردید و شبهه افکنی در واقعیات ذهن مردم شاهد بروز آن هستیم، صورت می گیرد.
مسئول سازمان بسیج رسانه استان کردستان بیان کرد: حقیقت دفاع مقدس باید به گونه ای تبیین شود که رسانه ها معاند نتوانند بخش هایی از آن را آن طور که در نظرشان است تحریف کنند در این خصوص متولیان و سازمان های مرتبط همچون بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس، سازمان هنری و سینمایی دفاع مقدس و وزارت دفاع با همکاری رسانه ملی و سایر رسانه ها با روایت صادق وقایع دفاع مقدس و دیدار چهره به چهره راویان دفاع مقدس با اقشار مختلف همچون دانش آموزان و دانشجویان ضمن روایت صحیح و دقیق حقایق، به ابهامات، پرسش ها و شبهات آنان پاسخ دهند.
نظر شما