به گزارش کردپرس، خسرو شهبازی افزود: از ابتدای فصل برداشت چغندرقند تاکنون بیش از ۵۶۵ هزار تن از این محصول توسط کارخانههای قند استان خریداری شده است و این روند ادامه دارد.
او ادامه داد: مجموع ارزش چغندرقند های خریداری شده بیش از یکهزار و ۴۱۴ میلیارد تومان است که ازاین مبلغ ۹۳ درصد مطالبات کشاورزان پرداخت شده و مابقی نیز در اسرع وقت پرداخت خواهد شد.
شهبازی تصریح کرد: امسال پیش بینی میشود، حدود یک میلیون و ۸۵۰ هزار تن چغندرقند از مزارع استان برداشت و روانه کارخانه های قند استان شود.
رییس جهاد کشاورزی استان بیان کرد: شهرستانهای پیرانشهر، بوکان، میاندوآب، نقده به ترتیب بیشترین سطح زیر کشت چغندرقند را به خود اختصاص داده اند و روند برداشت در کلیه شهرستانها ادامه دارد.
او ادامه داد: کارخانههای قند ارومیه، پیرانشهر و خوی به ترتیب بیشترین میزان خرید چغندر قند را در سال جاری داشتند.
شهبازی با اشاره به اینکه آذربایجان غربی پیشتاز کشت چغندرقند در کشور است، اضافه کرد: ٦ کارخانه قند در ارومیه، خوی، نقده، پیرانشهر، مهاباد و میاندوآب با مجموع ظرفیت روزانه ۲۱ هزار تن در راستای خرید و جذب محصول چغندر قند کشاورزان فعال هستند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با بیان اینکه متوسط عیار چغندرقند برداشتی ۶./۱۶ درصد است، افزود: ۳۰ هزار هکتار کشت قرار دادی چغندر قند در استان محقق شد که ۱۴ هزار و ۵۰۰ هکتار درون حوضه آبریز دریاچه و بقیه در خارج از حوضه بوده است.
او تاکید کرد: افزایش تولید در واحد سطح و مدیریت مصرف بهینه آب در مزارع ضروری است که در اولویت برنامه کشت چغندرکاران قرار گیرد.
طبق گفته مسئولان وزارت جهاد کشاورزی،امسال به چغندرکاران به ازای افزایش هر واحد عیار چغندرقند بالاتر از ۱۶ درصد در محصولشان، ۲۱۵ هزار تومان در هر تن پرداخت خواهد شد که نسبت به سال گذشته که بهای پرداختی به قیمت ۱۳۰ هزار تومان بود، ۳۵ درصد افزایش دارد.
نظر شما