به گزارش کرد پرس، استاندار کردستان در مراسم بازگشایی این بازارچه بیان کرد: با بازگشایی بازارچه های مرزی، وضعیت اشتغال و معیشت مردم مرزنشین استان بهبود پیدا می کند و افزون بر این بازار شهرهای مرزی هم رونق خواهد گرفت.
اسماعیل زارعی کوشا افزود: شهرستان سقز اهمیت و جایگاه ویژه ای دارد و توسعه آن در ابعاد مختلف در دستور کار می باشد.
بازگشایی این بازارچه که از مطالبات اصلی مردم و رسانه های شهرستان سقز بود با دستور رئیس جمهور و پیگیری های مقاماتی از جمله استاندار کوردستان، اتاق بازرگانی استان و معاونت اجرایی ریاست جمهوری صورت گرفته است.
امید است با اقدامات جدی از جمله تخصیص اعتبارات، ایجاد زیرساخت ها، اقدامات دیپلماتیک و رایزنی های لازم با دولت های اقلیم کردستان و عراق، جلب همکاری و مشارکت فعالان اقتصادی و اتاق بازرگانی و... زمینه شروع مبادلات و توسعه این بازارچه و تبدیل آن به مرز رسمی فراهم شود.
آگاهان اقتصای معتقدند بازگشایی بازارچه سیف و بهره برداری از فرودگاه سقز در تحرک اقتصادی- اجتماعی، ایجاد اشتغال، توسعه بازارهای پیرامون، بسترسازی برای قرار گرفتن سقز به عنوان بخشی از منطقه آزاد کوردستان، جذب سرمایه گذاری، ایجاد پایانه صادراتی در سقز و….موثر خواهد بود.
شهرستان سقز بعنوان دومین شهرستان پرجمعیت کوردستان و دارای موقعیت استراتژیک جغرافیایی بعنوان پل ارتباطی شمال غرب با جنوب و همچنین همسایگی با اقلیم کوردستان، دارای پتانسیل های متعددی برای توسعه بوده
گفتنی است بازارچه سیف سقز بر اساس مصوبه هیات وزیران و به استناد ماده ۲۳ قانون مقررات صادرات و واردات در فروردین سال ۱۳۷۳ ایجاد شد و در سال ۷۵ کارهای عمرانی آن از جمله زیرساخت ها و محوطه سازی انجام و سال ۷۷ با موافقت شورای عالی امنیت ملی فعالیت خود را آغاز کرد.
این بازارچه در دهه ۸۰ جزو بازارچه های نمونه کشوری در میزان صادرات و واردات بود، اما متاسفانه از سال ۹۱ تاکنون بطور موقت تعطیل که امید است با شروع بکار مجدد آن بستری برای توسعه شهرستان و منطقه فراهم شود.
نظر شما