به گزارش کرد پرس، اسماعیل زارعی کوشا صبح امروز جمعه دوازدهم آبان ماه جاری در مراسم افتتاح این فرودگاه به رئیس جمهور پیرامون این ابر پروژه، گفت: طرح احداث فرودگاه شهدای سقز در دهه ۷۰ مصوب و سال ۱۳۸۲ مطالعات و عملیات اجرایی آن آغاز شده است، اما بیشتر از منابع داخلی برای اجرای آن استفاده شده است.
وی اعتبار هزینه شده برای ساخت فرودگاه سقز را ۵۰۰ میلیارد تومان عنوان کرد و افزود: ارزش فعلی این طرح مهم هوایی ۲۰۰۰ میلیارد تومان است که در نقش مهمی در تسهیل امداد رسانی در مواقع بحران، پرکردن خلا پروازی شمال غرب کشور مابین کرمانشاه و ارومیه دارد.
استاندار کردستان اظهار کرد: این پروژه در سال ۱۴۰۰ به صورت ناقص افتتاح شد و بدون برج مراقبت و حتی سالن تنها حدود ۶۳ درصد پیشرفت داشت؛ اما در یک سال گذشته این پروژه با تزریق اعتبارات ویژه و اهتمام دولت به ۱۰۰درصد رسید.
زارعی کوشا ادامه داد: در سال ۱۴۰۱ حدود یک هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال از محل منابع شرکت فرودگاهها تزریق شد و مجددا شروع به کار کرد.
وی یادآور شد: در طول هفت ماه اخیر برج مراقبت با تمام تجهیزات ایمنی و پروازی، محصور کردن فرودگاه، جداسازی باند پرواز و محوطه، تجهیز سالن ترمینال، بخشی از محوطه سازی، تکمیل ساختمان پلیس، تکمیل نگهبانی، انتقال سوله اصلی به منطقه، تامین ماشین آتش نشانی انجام و تمام تجهیزات منتقل شده است.
استاندار کردستان با ابراز خرسندی از افتتاح فرودگاه سقز و تحقق رویای ۲۰ساله مردم این شهرستان و کردستان، بیان کرد: خطوط پروازی توسط کارشناسان تشکیل شده و یک سری مسائل ایمنی پرواز وجود دارد که باید حل و فصل شود.
زارعی کوشا اعتبار مورد نیازبرای محوطه سازی و احداث سوله در این فرودگاه را حدود هزار میلیارد ریال عنوان کرد و گفت: در این فرودگاه هواپیماهای کوچک مقیاس، میان مقیاس و ۵۰ تا ۱۰۰ نفره قابلیت نشست و برخاست دارد.
وی افزود: طول باند فرودگاه ۲.۷ کیلومتر است و با توجه به اینکه فرودگاهی بین سنندج و ارومیه وجود ندارد، اگر شعاع ۲۰۰ کیلومتری برای شهر سقز ترسیم کنیم، حدود ۱.۵ میلیون نفر می توانند از این فرودگاه استفاده کنند که شامل جنوب آذربایجان غربی، بوکان، مهاباد، سقز، بانه، دیواندره، تکاب و شاهین دژ است.
استاندار کردستان با بیان اینکه این فرودگاه نقش بی بدیلی در توسعه منطقه شمال کردستان وآذربایجان غربی با کارکرد تجاری، بازرگانی و مسافربری دارد، اظهار کرد: با توجه به مناطق آزاد تجاری بانه و مریوان این فرودگاه نقش مهمی در توسعه اقتصادی منطقه دارد.
زارعی کوشا با اعلام اینکه کردستان جزو معدود استانهایی است که ۲ فرودگاه دارد، ادامه داد: با تکمیل کریدور شمال - جنوب شاخص راه زمینی نیز به مثابه راه ریلی و هوایی در کردستان افزایش یاید.
نظر شما