نماینده سابق جلال طالبانی: از سال ۱۹۹۲ مسیحیان «کویه» و «سلیمانیه» نماینده‌ای در پارلمان ندارند

سرویس عراق و اقلیم  کردستان_ کشمکشهای میان دو حزب حاکم اقلیم کردستان عراق بر سر تعداد و نحوه تقسیم کرسی اقلیتها در میان استانها باعث تقسیم اقلیتها نیز در میان جبهه‌های جداگانه خواهد شد بنابراین حزب دمکرات کردستان خواستار برگزاری انتخابات به صورت تک حوزه‌ای می‌باشد برخی از گروهها با سیستم تک حوزه‌ای موافق هستند برخی دیگر مانند حزب اتحادیه میهنی کردستان طرفدار برگزاری انتخابات چند حوزه‌ای می‌باشند اظهارات متناقض این دو حزب باعث شد که برخی از اقلیتها خواستار اتخاذ تصمیمی بی طرفانه از سوی دادگاه فدرال شوند.

به گزارش کردپرس به نقل از رسانه خبری صدای آمریکا، نماینده سابق جلال طالبانی، نویسنده و خبرنگار خواستار اتخاذ تصمیمی درستی توسط دادگاه فدرال در این باره می‌باشد و از جریانهای سیاسی خواست که خود را نماینده اقلیتها قلمداد نکنند.

دکتر جمیل عیسی نماینده سابق مام جلال و نویسنده و خبرنگار در خصوص موضوع اقلیتهای مسیحی به صدای آمریکا اعلام کرد در صورتی که دادگاه فدرال تصمیم درستی اتخاذ کند احزاب اتحادیه میهنی کردستان و دمکرات کردستان نیز تسلیم حکم دادگاه خواهند شد، اقلیتها نیز نباید عامل بروز مشکل میان دو حزب حاکم کردستان شوند بلکه باید مایه خیر و برکت باشند.

وی افزود همه احزاب دم از راستگویی می‌زنند وقتی دادگاه فدرال برمبنای حقیقت تصمیم گیری کرد ما نیز خرسند خواهیم شد می‌خواهیم که اقلیتها خود بر سرنوشت خود حاکم باشند نه احزاب دیگر به ویژه دو حزب حاکم کردستان  برای آنها تصمیم گیری کند.

به باور دکتر جمیل سیستم چند حوزه‌ای بهتر است یا باید دو حزب حاکم کردستان در خصوص تعیین افراد تحصیل کرده و دلسوز که از هر دو طرف باشند، به توافق برسند، مهم برقراری این توافق است. در غیر این صورت یکی از اعضای حزب دمکرات به عنوان نماینده این حزب در اظهارات خود اعلام می‌کند می‌خواهیم انتخابات چند حوزه‌ای برگزار شود اما نمی‌شود چون به نمایندگی از حزب دمکرات صحبت می‌کند نه به نمایندگی از اقلیتها. اگر نماینده ما هستند نباید چنین اظهاراتی را ارائه دهند.

وی افزود از سال ۱۹۹۲ اقلیتهای مسیحی کویه و سلیمانیه فاقد نماینده پارلمانی هستند.

کد خبر 2764312

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha