رحیم عبدالکریمی در این باره به کردپرس گفت: در سومین جلسه شورای عالی محیط زیست در سال جاری و سی و هفتمین جلسه این شورا، غار قلایچی بوکان با مساحت ۱۲۲ هکتار به عنوان اثر طبیعی- ملی در فهرست مناطق حفاظت شده کشور قرار گرفت.
او ادامه داد: این غار آهکی که در مجاورت محوطه باستانی تپه قلایچی یکی از مراکز تمدن ماناییها قرار گرفته، دهانه آن ۸ و عمق آن ۱۱۰ متر است.
رئیس اداره حفاظت محیط زیست بوکان اضافه کرد: این غار در اثر نفوذ آب در طبقات آهکی شکل گرفته که علاوه بر عمق چاه وجود ٢ تالار بزرگ و دالان ها،تونل ها،چکنده ها ، چکیده ها ، اشکال و احجام آهکی و حوضچه آب نیلی، قلایچی را به یکی از منحصر به فرد ترین غارهای طبیعی ایران تبدیل کرده است.
رییس اداره محیط زیست بوکان تاکید کرد: این اداره از این پس وظیفه حفاظت از این اثر منحصر به فرد به همراه محدوده ١٢٢ هکتاری اش را نیز برعهده خواهد داشت.
عبدالکریمی گفت: ماه گذشته منطقه شکار ممنوع «سارده کویستان» در منطقه ایل گورک بوکان نیز برای اولین بار به منطقه شکار ممنوع ارتقاء یافت.
به گزارش کردپرس، آذر ماه امسال در سی و هفتمین جلسه شورای عالی محیط زیست که به ریاست رییس جمهور و با حضور اعضای شورا برگزار شد ۳ منطقه جدید با مساحت نزدیک به ۲۰۰ هکتار شامل منشورهای بازالتی چالدران، غار قلایچی بوکان و چمن متحرک تکاب به مناطق چهارگانه تحت مدیریت اداره کل حفاظت محیط زیست استان آذربایجان غربی اضافه شدند .
نظر شما