به گزارش کردپرس، سعید شهند در گفت و گو با خبرنگاران افزود:با توجه به بارندگی های اخیر در جنوب استان و طی هماهنگی های به عمل آمده با شرکت اب منطقه ای آذربایجان غربی و اجرای مصوبات کارگروه استانی نجات دریاچه ارومیه تالاب بین المللی کانی برازان مهاباد بصورت حداکثری آبگیری خواهد شد.
او با اشاره به تنوع گونه های پرندگان در این تالاب گفت : در سرشماری زمستانی که طی روزهای اخیر انجام شده است، کارشناسان حیات وحش بیش از ۱۸۰ گونه پرنده در تالاب، مشاهده و شناسایی کردند که ۷۰ درصد از آنها پرندگان مهاجر هستند و از اوایل شهریور تا اواخر اسفند به این تالاب می آیند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان گفت: مطابق آمار اولیه از سرشماری زمستانی پرندگان در تالاب کانی برازان مهاباد ، جمعیت پرندگان در این تالاب نسبت به زمان مشابه سال گذشته ۲۰ درصد افزایش داشته است.
شهند تصریح کرد: اعتبارات مصوب ملی و استانی تالابهای اداره کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی نسبت به سال گذشته ۴ برابر شده است.
او با اشاره به آبگیری تالاب قوپی باباعلی پس از ۲۰ سال خشکی گفت : امسال در اجرای مصوبات کارگروه استانی احیای دریاچه ارومیه ، توانستیم این تالاب بین المللی را که از تالابهای فصلی و مهم در استان است ، برای دومین سال پیاپی ، آبگیری کنیم.
شهند بیان کرد: اقدامات و پیگیری های لازم جهت ثبت دو تالاب شیبلو و بورالان در شهرستان های پلدشت و ماکو در کنوانسیون رامسر انجام شده است و با ثبت این تالاب ها ، آذربایجان غربی تنها استان کشور خواهد بود که دارای ۸ تالاب بین المللی عضو کنوانسیون رامسر است.
پناهگاه حیات وحش و تالاب بینالمللی «کانیبرازان» در ۳۰ کیلومتری مهاباد واقع شده و به عنوان بیست و چهارمین تالاب کشور در کنوانسیون رامسر به ثبت رسیده است و در نزد پرنده نگرها به بهشت پرندگان مشهور است و نخستین سایت پرنده نگری کشور نیز محسوب می شود.
این تالاب با وسعتی افزون بر ۹۰۰ هکتار یکی از مهمترین تالاب های اقماری جنوب دریاچه ارومیه و با ارزش ترین زیستگاه های انواع پرندگان آبزی و کنار آبزی مهاجر و بومی در شمالغرب کشور به شمار می رود.
در شهرستان مهاباد علاوه بر پناهگاه حیات وحش و تالاب بینالمللی «کانیبرازان» ، تالاب های دایمی «حسن خان» و «قوپی باباعلی» و تالاب های فصلی دیگری از جمله «گروس»، «داشخانه» و «قره قشلاق» نیز وجود دارد.
نظر شما