1) اینکه در هجمه شدید خارجی و داخلی بر علیه مسئولین کشور و نمایندگان کنونی مجلس، مردم استان ایلام باز هم به دکتر سارا فلاحی رأی دادند نشان می دهد که مردم ما آنگونه که ادعا می شود چشم و گوش و هوششان را رسانه های بیگانه و معاند نبرده است و در سخت ترین جنگ رسانه ای برای ناامید کردن و نیامدنشان پای صندوق، هم پای صندوق می آیند و هم فردی را شایسته دانسته و انتخاب می کنند که چهار سال در این دوران سخت نماینده مجلس بوده و این نکته مهمی است.
2) یکی از پیش فرضهای انتخاباتی در ایلام همواره این بوده که مردم استان ایلام برای دو بار پیاپی هیچ نماینده ای را به مجلس نمیفرستند. این پیش فرض که ریشه در قبیله گرایی و اعتقاد به چرخشی بودن نمایندگی بین شهرستانهای مختلف ایلام جهت بهره گیری از منفعتهای شخصی نمایندگی دارد، در انتخابات مجلس دوازدهم توسط مردم باطل شد و انتخاب مجدد دکتر فلاحی نشان داد که مردم فرق کاهل و خادم را می شناسند و فرق بین لابیگری برای خود و خانواده با لابیگری برای مردم را در این چهار سال لمس کرده اند.
3) در انتخابات مجلس دوازدهم برای نخستین بار مردم شریف حوزه جنوب استان شامل چهار شهرستان دهلران، آبدانان، دره شهر و بدره در مرکز استان برای دکتر فلاحی ستاد تشکیل دادند و یک گروه فعال مجازی جهت حمایت از وی راه اندازی کردند و حتی در صندوقهای حوزه جنوب دهها رأی به نام دکتر فلاحی از صندوق بیرون آمد. در صفحات مجازی مرتبط با دفتر نماینده ایلام نیز مردم بسیاری از سراسر کشور تصویر آرای خود به دکتر فلاحی را ارسال کردند و در ایام انتخابات نیز به اعلام حمایت از وی و گفتگو با منتقدان و تخریبچی های مجازی پرداخته و حمایت کردند. این پدیده که «یک ایران منتظر رأی مردم ایلام برای حضور مجدد دکتر فلاحی در مجلس بود»، یک امر استثنایی و ویژه است که نیاز به پژوهش جامعه شناسی سیاسی دارد.
4) انتخاب مجدد دکتر فلاحی توسط آراء مردم شریف استان نشان داد که دوپینگ رسانه ای برای جلب رأی و نظر مردم در انتخابات کافی نیست و چه بسیار بودند کسانی که میلیونها تومان هزینه تبلیغاتی کردند و رسانه های استان را به کار گرفتند اما مردم کار خودشان را کردند و دکتر فلاحی را با کارنامه مشخص دوباره راهی بهارستان کردند.
بسیاری از فعالان رسانه ای در دام ارائه تحلیلهای سوگیرانه به نفع فرد یا جریانی خاص افتادند و با دستکاری در داده های واقعی و میدانی، سعی در ساختن دلبخواهی افکار عمومی داشتند که مردم دست رد به سینه این تحلیل و تخریبها زدند. این پدیده نیز شایسته پژوهش است که ضریب نفوذ واقعی رسانه های رسمی و مجازی استان ایلام چه اندازه است و آیا فعالان رسانه تنها می توانند بر مدیران اثرگذار باشند یا واقعا توانایی اثرگذاری بر مردم را نیز دارند؟
5) دکتر فلاحی که در مجلس یازدهم با کوله باری از دانش سیاسی به بهارستان رفت، اکنون با کوله باری مضاعف از تجربه های موفق و داده هایی از کف میدان پای در مجلس دوازدهم می گذارد. به احتمال بسیار زیاد وی دوباره در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی عضو خواهد شد و طبق وعده هایش از هم اکنون پیگیری های خود را در خصوص مسائل اساسی استان دوباره از سر خواهد گرفت.
او اکنون با حمایت مناسب مردم استان ایلام و بسیاری از دیگر هموطنان در اقصی نقاط ایران؛ توانایی حضور مؤثرتر و یارگیری در مجلس برای تصویب لوایح و طرح های مناسب را دارد و می تواند در کنار حاج فریدون همتی با تجربه، دوران جدیدی را برای توسعه شتابان استان ایلام در حوزه های مختلف و دارای اولویت استان رقم بزند.
نظر شما