به گزارش کردپرس، از محیط زیست؛ سعید شهند افزود : در راستای اقدام ملی برای نجات گونه در معرض خطر انقراض میش مرغ ، مطالعات ژنتیکی این گونه انجام گرفت و خوشبختانه محرز گردید که این گونه تاکنون در تنگنای ژنتیکی قرار نگرفته است و در صورت اضافه شدن جمعیت از سایر کشورها مانند ترکیه، روسیه ، قزاقستان، اسپانیا و چین احیای جمعیت این گونه ممکن است.
او ادامه داد: اقدامات احیای جمعیت این گونه ارزشمند، با پایان مطالعات ژنتیکی وارد فاز اجرایی می شود و در سال آتی اقدامات لازم طی هماهنگی های انجام شده جهت وارد کردن تخم این گونه انجام خواهد شد.
گفتنی است؛ پرنده میش مرغ از گونه های در معرض خطر انقراض حیات وحش ایران است و تنها زیستگاه این پرنده که از گونه های بسیار مهم برای سازمان حفاظت محیط زیست است ، پناهگاه حیات وحش دشت سوتاو و حمامیان شهرستان بوکان در استان آذربایجان غربی است.
سرویس آذربایجان غربی- مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی گفت : مطالعات ژنتیکی میش مرغ پایان یافته و اقدامات احیای جمعیت این گونه به زودی وارد فاز اجرایی می شود.
میش مرغ یا چیرگ در زبان کردی، معروف به عروس بوکان بزرگترین و سنگین وزن ترین پرنده ایران است که در معرض خطر انقراض قرار دارد، بر اساس برآوردهای صورت گرفته، فقط ۲۰ تا ۳۰ قطعه از این پرنده در ایران آنهم در بخش کوچکی از آذربایجان غربی در منطقه بوکان محدوده دﺷﺖ "سوتاو" باقی مانده است.
کد خبر 2767745
نظر شما