به گزارش کرد پرس، اسعد فرهادی به برنامه ریزی های فرهنگی و هنری در راستای ثبت جهانی روستای پالنگان اشاره کرد و گفت: یکی از زمینه های مهم توسعه و جاذبه های کردستان در کنار ویژگی های اقلیمی و زیبایی های بصری آن وجود فرهنگ و هنر غنی کردستان است که جمعه ۳۱ فروردین ماه بخشی از آن در قالب دف نوازی هنرمندان کردستانی از شهرهای سنندج، دهگلان، مریوان، کامیاران، سقز، دیواندره و همراهی دف نوازانی که به صورت افتخاری از تهران، کرمانشاه، همدان، اصفهان، مازندران، گیلان، شیراز، یزد، بوشهر، آبادان، خمین، البرز، زنجان، آبادان و ... حضور پیدا خواهند کرد در پالنگان این روستای تاریخی و ویژه خود را نمایان خواهد کرد.
وی اظهار کرد: در این مراسم مولودی خوانان برجسته استان به همراهی دف نوازان بر فراز خانه های پلکانی پالنگان، نوای عرفای ساز دف و نغمه های عرفانی مردمان این سرزمین را به صدا در آورده و جلوه ای زیبا از جاذبه های استان هنر، فرهنگ و اصالت کردستان را به تصویر در می آورند.
رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی کردستان افزود: نوای عرفانی این ساز هنگامی که با صدای مولودی خوانان و مداحان توانمند با بهره گیری از اشعار نغز شاعران به شکرگزاری از درگاه احدیت و ذکر اوصاف پیامبر اسلام (ص) و ائمه اطهار (ع) می پردازند هم آوا می شود، مخاطب را به عالم والا سوق و روح ها را صیقل می دهد.
فرهادی با اشاره به نامگذاری سنندج به عنوان پایتخت دف جهان، ثبت جهانی منظر فرهنگی اورامان در یونسکو و ثبت دف سازی و دف نوازی را به عنوان یک میراث معنوی مردم کردستان دانست و ادامه داد: ثبت جهانی روستای پالنگان به عنوان یک میراث معنوی جهانی در کنار قرار گرفتن این منطقه در مسیر توسعه سبب خواهد شد تا نام و آوازه هنر و فرهنگ کردستان و ایران بیش از پیش جهانی شود.
وی با قدردانی از مردمان خونگرم و مهمان نواز پالنگان در بخش مدیریت اجرای این برنامه، یادآور شد: حوزه هنری به منظور مشارکت جوانان و نوجوانان روستای پالنگان با اهدای تعدادی دف و اعزام یک مدرس مجرب حوزه دف نوازی استان زمینه حضور اهالی روستا را در این مراسم بزرگ فراهم کرده و با برنامه ریزی صورت گرفته تلاش خواهیم کرد تا در دوره بعدی این مراسم که قرار است هر سال جمعه آخر فروردین برگزار شود، تمامی جوانان و نوجوانان روستای پالنگان به عنوان نوازنده دف در این برنامه مشارکت داشته باشند.
نظر شما