مشغول به تحصیل بودن نزدیک به ۱۵ هزار دانش‌آموز در شهبا-عفرین و محلات کردنشین حلب

سرویس سوریه - نزدیک به ۱۵۰۰۰ دانش‌آموز در کانتون عفرین-شهبا و محلات کردنشین حلب که در زیر حملات ترکیه و تحریم‌های دولت دمشق می‌باشند به تحصیل مشغول هستند.

به گزارش کردپرس، در کانتون عفرین-شهبا و محلات کردنشین حلب که در زیر حملات دولت ترکیه و تحریم‌های دولت دمشق می‌باشند، ۱۴ هزار و ۷۹۳ دانش‌آموز به تحصیل مشغول هستند.
به نوشته آژانس خبری فرات، در کانتون عفرین-شهبا و شهر حلب ‌(محلات اشرفیه و شیخ‌مقصود) در مدارس ابتدایی‌، متوسطه و پیش‌دانشگاهی ۱۴ هزار و ۷۹۳ دانش‌آموز به تحصیل مشغول هستند و یک هزار و ۹۰ معلم نیز در حال خدمت‌رسانی هستند. در این کانتون ۶۱ مدرسه بنا شده است، از سال ۲۰۱۹ تاکنون ۱۳۳ دانشجو نیز در انستیتوی «ویان آمارا» تحصیل کرده‌اند.
«فادل چاوش» ریاست مشترک آموزش و پرورش کانتون عفرین-شهبا، درباره سیستم آموزشی موجود در کانتون، سطح پیش‌رفت معلمان و دانش‌آموزان و دشواری‌های این عرصه با ‌این آژانس خبری مصاحبه‌ای انجام داد.
«فادل چاوش» بیان داشت که پس از تصرف عفرین تا یک سال سیستم آموزش و پرورش متوقف شده بود و افزود: ‌«در سال ۲۰۱۸ زمانی‌ که ما به شهبا آمدیم هم دانش‌آموزان و هم معلمان از تحصیل و آموزش دور شده بودند و به همین دلیل ما سیستم آموزشی خود را در سال‌ اول نتوانستیم بخوبی به انجام برسانیم، یک خلا شکل گرفته بود. ما در ابتدا در اردوگاه «برخودان» وضعیت معلمان و دانش‌آموزان را در نظر گرفته و تصمیم گرفتیم که تحت هر شرایطی باید سیستم آموزشی دوباره ایجاد شود. در اردوگاه برخودان قریب به ۲۰ معلم وجود داشتند اما دفتر، قلم و کتابی وجود نداشت، با وجود این تصمیم گرفتیم که در این اردوگاه یک مدرسه ایجاد کنیم. پروژه ما تنها برای آموزش بنیادین زبان بود. احتمال داشت یا در شهبا می‌ماندیم یا در مدت زمانی کوتاه به عفرین برمی‌گشتیم‌؛ ما نمی‌دانستیم که چه در انتظارمان است به همین دلیل نیز برای آنکه تاثیرات روانی جنگ را از کودکان خود دور کنیم و آنان را از این وضعیت آشفته رهایی بخشیم، تصمیم به ایجاد مدرسه گرفتیم.
بدین صورت ۱۰ چادر آماده شدند و آموزش بنیادین را آغاز نمودیم. پس از یک ماه‌ و نیم ما در شهبا تحقیقات را آغاز کردیم که چند معلم در شهبا حضور دارند. در اردوگاه ماندن خلا آموزش ایجاد می‌کرد همچنین باید شمار استادان را هم می‌دانستیم. ما در اردوگاه یک کتابخانه ساختیم و آن را به نهاد آموزش و پرورش مبدل ساختیم.»
در سال ۲۰۱۹ به مقطع آموزشی نیرومندی پا گذاشتیم

چاوش ابراز داشت که در سال ۲۰۱۹ برای آموزش و پرورش به تلاش و کوششی فراوان دست زدند و افزود: ‌«مواد آموزشی وجود نداشت. پیدا کردن ابزارهای مطالعه و نوشتار در آن اوضاع بسیار دشوار بود. ما در تلاش بودیم که آنان را تامین کنیم. برای‌ آموزش صحیح به فرزندانمان لازم بود ما وضعیت استادان یا معلمان خود را نیز ارزیابی می‌کردیم. برخی دانش‌آموزان وجود داشتند که مقطع ۱۲ را پشت سرگذاشته بودند و لازم بود به دانشگاه بروند. راه‌ها مسدود شده بودند و قبول شدگان دانشگاه لازم بود برای دانشگاه به فرات یا جزیره بروند. این وضعیت یک مشکل بزرگ بود. باید انستیتوی‌ ویان آمارا، معلم یا استادان را آماده، ماهر و متخصص می‌ساخت.‌»
سیستم آموزشی با ۳ زبان مختلف
چاوش ادامه داد که در دبستان به ۳ زبان آموزش وجود دارد. دانش‌آموزانی که زبان مادری‌شان کردی باشد تا مقطع ۳ تنها به زبان مادری خود درس می‌خوانند. زمانیکه به مقطع ۴ می‌رسد درس زبان عربی هم اضافه می‌شود. در مقطع ۵ آموزش زبان انگلیسی را هم فرا می‌گیرند. اگر دانش‌آموز ما زبان مادری‌اش عربی باشد تا مقطع ۳ به زبان عربی تحصیل می‌کند و در مقطع ۴ زبان کردی را هم یاد می‌گیرد و در مقطع ۵ هم نیز زبان انگلیسی را فرا می‌گیرد. در نظر داریم در زمان برنامه‌ریزی هم به مثابه یک درس انتخابی هم تغیراتی ایجاد کنیم و انتخابی را هم برای دانش‌آموزان بگذاریم.‌»
انستیتو ویان آمارا به محل پرورش تخصصی مبدل شد
فادل چاوش اعلام کرد که انستیتو ویان آمارا در سال ۲۰۱۳ در عفرین بنیان نهاده شد و در سال ۲۰۱۹ در کانتون عفرین و شهبا این انستیتو آموزش‌های خود را ادامه داد و افزود: ‌«انستیتو ویان آمارا به انستیتویی مبدل شد که معلمان در آن مهارت و تخصص فراگرفتند. به ویژه خود را در موضوعات زبان و ادبیات کردی متمرکز نمودند. همچنین به تخصص ریاضیات و فیزیک نیز نیاز داشتیم، طبق احتیاجات کانتون این انستیتو راه خود را مشخص نمود. به ویژه احتیاجات ما به اساتید زبان عربی، ریاضی، فیزیک، تاریخ و جغرافیا بسیار بود. برای متخصص کردن استادان موجود و برای آفریدن کادرهایی نیرومند، نهاد آموزش و پرورش الزامات این هدف را فراهم آورد.‌»
مدارس جدیدی افتتاح خواهند شد

فادل چاوش در پایان اعلام کرد که در سال نو آموزش و پرورش تمرکز خود را بیشتر به تامین احتیاجات مدارس معطوف خواهد کرد و افزود: ‌«اکثریت مدارس ما برای آموزش مناسب نیستند. ساختمان اکثر مدارس تخریب شده‌اند. به همین دلیل ناچار شدیم که از برخی از آنان صرف نظر کنیم و بخش زیادی از دیگر مدارس را هم تعمیر کردیم اما برای اینکه تماما آماده شوند هنوز هم کار دارند. باید طبق شرایط زمستان ساختمان‌ها در مقابل باران و طوفان‌های فصلی این منطقه مقاوم باشند. بدون‌شک طبق امکانات خود این احتیاجات را تامین خواهیم کرد. برای برخی روستاها ۵ خانه را به امانت گرفته‌ایم و به مثابه مدرسه از آنان استفاده می‌کنیم. برای آن روستاها برنامه‌ریزی شده که مدارسی ایجاد شوند. در پایان سال در مقطع ارزیابی سطح دانش‌آموزان ما احتیاجات معلمان را هم به بحث خواهیم گذاشت و در فصل تابستان یعنی زمان تعطیلات ما آموزش انستیتو را تداوم می‌بخشیم. بدلیل تحریم، از هم‌اکنون ما برای جمع‌آوری مواد آموزشی کارهایی را آغاز کرده‌ایم.‌»

کد خبر 2769629

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha