وی که در نشست علمی «توسعه فرهنگی سقز» صحبت می کرد، خاطرنشان ساخت: اهمیت دادن به قدمت تاریخی و وجهه فرهنگی سقز، نگاه تطوری و انباشتی به فرهنگ و تمدن و شناساندن آن، ایجاد نوآوری در بستر تاریخی و فرهنگی لازمه توسعه شهری سقز است.
دکتر فاضلی با بیان اینکه برنامه ریزان شهری باید به شخصیت، روح پویا و زیست بوم شهری توجه کنند، افزود: لازمست از نمادها و تمایزات فرهنگی در ایجاد فضاها و المان های شهری استفاده شود و به آرامش، رفاه و احساس معناداری شهروندان کمک نماید.
این نویسنده تاکید کرد: مطالبه گری و کنشگری فعالانه و آگاهانه شهروندان، گفتگو بین نخبگان و تولید محتوای رسانه ها در حوزه فرهنگی و اجتماعی می تواند به تولید مفاهیم و پیشرفت در امورات شهری منجر شود و جایگاه ویژه سقز را بازیابد.
دکتر فاضلی همچنین در نشست «بازاندیشی انتقادی در آموزش و پرورش» گفت: مدرسه باید متناسب با روح زمانه یعنی: صلح طلبی، انسانگرایی، خوشکوفایی و کنشگری باشد
وی یادآور شد: روح زمانه با خشونت، سوژه گرایی، تقلید محض و انفعال مخالف است، لذا مراکز آموزشی باید محل آموزش، تفکر، فرهنگ مداری و مسئولیت پذیری اجتماعی می باشد.
دکتر فاضلی درک انتقادی و تحلیلی از زندگی معاصر و مسئولیت مداری انسانی و اجتماعی را از الزامات بازاندیشی و اقتصائات آموزش جامعه امروز تبیین نمود.
وی با مطرح کردن ایده سواد انتقادی گفت: باید ساختار و نظام آموزشی به بازبینی محتوای کتاب های درسی، روابط درون مدرسه، اهمیت به مشارکت و گفتمان، شیوه های تفکر و تدوین خط مشی های جدید بپردازد و جامعه را برای شکل دادن مناسبات عادلانه تر، آزادتر، خلاق تر، چند فرهنگی، تعاملات چندوجهی و مسئولانه آماده کند.
نظر شما