شکایت مجدد از حکم دادگاه فدرال عراق مبنی بر لغو کرسی اقلیتهای پارلمان کردستان

سرویس عراق و اقلیم کردستان- در اعتراض به حذف کرسی‌های اقلیت مسیحی دو شکایت علیه رئیس کمیسیون مستقل انتخابات در دادگاه فدرال عراق ثبت شده که اولی توسط یک شخصیت سیاسی مسیحی و دومی توسط یک ائتلاف مسیحی طرح شده است. همچنین یک وکیل هم علیه نخست وزیر، رئیس کمیسیون انتخابات و وزیر برنامه ریزی عراق شکایت کرده است.

به گزارش کردپرس، وکیل آزاد عبدالحمید دوسکی در گفتگو با روداو گفت: «حذف کرسی‌ اقلیتها مغایر چند ماده از قانون اساسی عراق است، بنابراین من درخواست کرده‌ام که در مورد حذف کرسی‌ اقلیت ها تجدید نظر شود و کرسی‌ها به آنها بازگردانده شود».

این وکیل همچنین از دادگاه فدرال می‌خواهد که ماده ۲ سیستم ثبت نام نامزدهای سال ۲۰۲۴ که مربوط به تقسیم کرسی های پارلمان کردستان است را «غیرقانونی» اعلام کند.

آزاد عبدالحمید در شکابت خود به سیستم کمیسیون انتخابات عراق برای تقسیم کرسی های حوزه انتخابیه (38 کرسی برای سلیمانیه، 34 کرسی برای اربیل، 25 کرسی برای دهوک و سه کرسی برای حلبچه) اشاره کرده و می گوید: «اینکه کمیسیون به تعداد رای دهندگان اتکا کرده اشتباه است، همانطور که در قانون اساسی عراق آمده است، شمار ساکنان هر کدام از حوزەهای انتخابیه را باید در نظر گرفت. تعداد کرسی های اقلیم کردستان در پارلمان عراق 44کرسی است و 18 کرسی آن به سلیمانیه، 15 کرسی به اربیل و 11 کرسی آن به دهوک اختصاص داده شده که متکی به تعداد ساکنان هر استان است».

همچنین ضیا پطروس، رئیس سابق کمیته حقوق بشر اقلیم کردستان که به گفته خودش به عنوان یک سیاستمدار مستقل علیه کمیسیون انتخابات شکایت کرده است، به رسانه خبری روداو گفت که در اعتراض به حکم دادگاه مبنی بر حذف کرسی اقلیتهای کلدانی، آشوری و سوریانی در پارلمان کردستان طرح شکایت کرده چون معتقد است حذف کرسی های آنان در پارلمان کردستان «غیرقانونی» است.

ضیا پطروس گفت: «کمیسیون انتخابات تعداد کرسی های پارلمان را 100 کرسی اعلام کرده که این ناعادلانه است، به علاوه، کرسی های اقلیت مسیحی را لغو کرده است، بنابراین من درخواست کردم این پنج کرسی به ما بازگردانده شود، زیرا با شرایط کنونی، اقلیتها در دوره آتی پارلمان نمایندگی خود را نخواهند داشت».

شاکی می‌گوید: «حذف کرسی های مسیحیان برخلاف بند اول اصل 49 و 125 قانون اساسی عراق است، به همین دلیل درخواست کردم سیستم جدیدی که کمیسیون برای تقسیم کرسی اقلیتهای پارلمان کردستان و حذف کرسی اقلیتها ایجاد کرده است، غیرقانونی اعلام شود».

ضیاء پطروس به تعدادی دیگر از مواد قانون اساسی عراق از جمله مواد 14 و 16 استناد کرد که در آن به اصل برابری و ایجاد فرصت برای همه مردم عراق بدون تبعیض اشاره شده است.

شاکی در جزئیات شکایت خود نوشته است که حذف کرسی‌ مسیحیان بر افول و تضعیف احزاب سیاسی آنها و متعاقباً وضعیت مسیحیان، زمینه سیاسی و ثبات کلی جامعه تأثیر خواهد گذاشت.

از سوی دیگر یک ائتلاف مسیحی در دادگاه فدرال برای بازگرداندن کرسی اقلیتهای مسیحی طرح دادخواست کرده و خواستار تخصیص کرسی به مسیحیان در دور ششم انتخابات پارلمانی کردستان شده است.

ائتلاف مسیحی متشکل از پنج حزب مسیحی (کلدانی‌ها، سوریانی‌ها و آشوری‌ها) روز دوشنبه 13 مه 2024 از طریق وکیل ایاد کاکه‌یی علیه کمیسیون انتخابات عراق شکایت کرد.

در این شکایت، احزاب مسیحی خواهان بازگرداندن 6 کرسی اقلیتهای پارلمان کردستان هستند که به موجب حکم دادگاه فدرال منحل شده‌است.

روز یکشنبه 6 مه 2024، مسرور بارزانی نخست وزیر اقلیم کردستان در اعتراض به دو مورد از رئیس کمیسیون انتخابات شکایت کرد، یکی از آنها درمورد تقسیم 100 کرسی پارلمان اقلیم کردستان بین استان ها و دوم حذف کرسی اقلیتای پارلمان بود.

در نتیجه این شکایت، دادگاه عالی فدرال در روز سه شنبه 7 مه 2024 دستور تعلیق اجرای بند دوم ماده 2 سیستم ثبت نام و تایید نامزدها درخصوص انتخابات پارلمانی کردستان را صادر کرد.

بر اساس حکم دادگاه فدرال که در 21 فوریه صادر شد، انتخابات پارلمانی بدون کرسی اقلیت ها که پیشتر شامل 5 کرسی برای مسیحیان، پنج کرسی برای ترکمان و یک کرسی برای اقلیت ارمنی بود، برگزار خواهد شد.

کد خبر 2770512

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha