به گزارش کردپرس، عمار حکیم در مصاحبه با برنامه «بیستون تالک» بخش عربی شبکه«روداوو» اقلیم کردستان، گفت: نظام سیاسی در قانون اساسی عراق، یک نظام فدرالی است، به این معنی که ازچند فدراسیون و یک یا چند استان تشکیل می شود و هراستانی می تواند به اقلیم تبدیل یا همچنان به عنوان استان باقی بماند.
وی همچنین گفت: قانون اساسی عراق اختیارات گستردەای به استان ها داده و در آن به شوراهای استانی و به اقلیم و مناطق سازماندهی نشده در اقلیم اشاره شده و زمینه هایی دیگری را در این خصوص فراهم کرده است.
رهبر جریان «الحکمه» با اشاره به اینکه «مرحوم پدرم، سید عبدالعزیز حکیم، شعار احداث اقلیم درجنوب بغداد را که شامل 9 استان با در نظر گرفتن ترکیب این استان ها، مطرح کرده بود» افزود: فرهنگ عراق در آن دوران یعنی پس از سقوط رژیم دیکتاتوری و شرایط سخت کشور، فرهنگ جدیدی بود و برداشت های نادرستی از این فراخوان صورت گرفت.
عمار حکیم، خاطرنشان کرد: «در جریان این کشمکش های سیاسی، برخی میگفتند که بیت حکیم برای خود امارت خاصی میخواهد و به نظر میرسید که حکیم به دنبال چیزی برای خودش است، اما پس از خروج نیروهای خارجی از عراق،ما به خود متکی شدیم و با مشکلات تروریستی، امنیتی و غیره مواجه شدیم و دولت عراق شکننده شد، لذا رویکرد به تشکیل اقلیم ها،گاهی به تضعیف یکپارچگی در کشور منجر خواهد شد».
رهبرجریان«الحکمه» تصریح کرد:تعدد اقلیم ها و همچنین هراقلیمی درعراق رویکرد خاص خود را خواهد داشت و حتی برخی از اقلیم ها دارای روابط خارجی ویژه ای هستند و همین مسئله به وحدت و یکپارپگی و حاکمیت کشور آسیب خواهد رساند.
عمار حکیم همچنین گفت: تا هنگامیکه که نهادهای ما شکننده هستند و وضعیت ما ضعیف است، ترجیحاً در چنین شرایطی نباید به سمت تشکیل اقلیم ها برویم، اما اگر سلامت و انسجام خود را باز یافتیم، این یک حق براساس قانون اساسی است، زیرا عراق قوی است و نهادهای قوی می خواهد،لذا اگر مردم در آن زمان بخواهند، میتوان دراین خصوص اقدام کرد.
رهبر جریان«الحکمه» با این توضیح که درحال حاضر زمان بندی برای تشکیل اقلیم ها مناسب نیست، زیرا این مسئله ابتدا به شکل یک پروژه مطرح شد و هر پروژه ای می توانست به سرعت اجرا شود، خاطرنشان کرد:سید عبدالعزیز حکیم در آن زمان با برادرانش درمنطقه غربی عراق گفتگو می کرد و به آنها گفت که شما هم بروید و اقلیم خود را تشکیل دهید، زیرااین اقلیم ها در یک عراق متحد و قدرتمند به پویایی خواهند رسید.
حکیم همچنین ابراز عقیده کرد که قدرت عراق در قدرت دولت مرکزی و قدرت احزاب نهفته است، زیرا وجود دولت مرکزی قدرتمند و احزاب ضعیف به معنای دیکتاتوری است. همچنین وجود احزاب قوی و دولت مرکزی ضعیف، به معنای تفرقه و به خطرافتادن وحدت و یکپارچگی در عراق است.
عمار حکیم، در بخش دیگری از مصاحبه خود با شبکه «روداوو»سفراخیر نچیروان بارزانی، رئیس اقلیم کردستان به ایران را اقدامی درست توصیف کرد و گفت:«این سفر نیچیروان بارزانی که دوست و برادر عزیز ما است،گامی در مسیر صحیح برای عراق و اقلیم کردستان که در حال ایجاد روابطی متوازن با ایران، ترکیه، کشورهای عربی و نیروهای ملی در عراق است، به شمار می رود».
رهبر جریان «الحکمه» با این توضیح که وجود پویایی در روابط بین دولت های فدرال و اقلیم کردستان به حل بحرانها، مشکلات و رفع نگرانیها و شبهات، خواهد انجامید و گامهایی صحیح است که موجب قدردانی است، بر لزوم برقراری روابطی متوازن و خوب بین عراق و همه کشورهای همسایه تاکید کرد.
عمار حکیم با بیان اینکه «می دانیم که جمهوری اسلامی ایران ملاحظاتی در روابط خود با عراق و اقلیم کردستان دارد که به مخالفان کُرد و مسائل دیگر و حضور طرفهایی خارجی و غیره مربوط می شود، تصریح کرد: دیدار اخیر چهره های شاخصی همچون آقای نچیروان بارزانی از ایران با هدف توضیح برخی از مسائل و اطمینان بخشی به همسایه خود صورت گرفته که به اعتقاد من اقدام درستی است».
نظر شما