کرد پرس- منتخب هشت تیر1403 قرار است جای رئیس جمهوری را بگیرد که از پرتحرک ترین و میدانی ترین های چند سال اخیر در صحنه اجرایی کشور بوده است. حال باید دید منتخب بعدی با این موضوع چگونه کنار خواهد آمد.
منتخبان جمهور باید بدانند برخلاف آنچه که در مناظرات انتخاباتی بیان می دارند، این جایگاه کلاس انشاء خوانی و دیکته نویسی نیست. بلکه ساعت ریاضی است که در آن با خط کش عقل و عدل، طول و عرض سفره مردم اندازی گیری می شود و زمان محاسبات محاطی و محیطی دایره سیاست داخل و خارج است تا زندگی دوار بر مسیر درست بچرخد.
رضایت مندی مردم با شعارهای آرمانی محقق نمی شود بلکه باید از شعارها کاسته و به عمل افزوده شود بر رئیس جمهور آینده واجب است اقدامات "اعمالی" را فراتر از سخنان "اعلامی" قرار دهد. مردم انتظار دارند کسی که رئیس جمهور می شود خودش باشد نه دیگران آن را مدیریت کنند مردم به درجه ای از بلوغ رسیده اند که می توان گفت خود بهترین داوران زمین رقابت انتخاباتند.
اتفاق قابل تقدیر در این دوره از رقابت ها تایید صلاحیت سلایق مختلف سیاسی بود زیرا جریانی که خود را مغفول و منزوی می دانست اینک با کاندیدای مطلوب خود که - به تعبیر عمده آنان یکی از مناسب ترین های این جریان بود- پای به میدان رقابت نهاده اند تا رقابتی تمام عیار را بین دو جریان سیاسی کشور شاهد باشیم.
هرچند نامزدها برای عمده مطالبات عمومی مردم برنامه ارائه داده اند اما مطالبات مناطق قومی و مذهبی با همه ظرافت هایش همچنان در محاق می باشد و مشکلات این مناطق در بعضی حوزه ها مزید بر مشکلات ملی می باشد که انتظار می رود منتخب مردم بخشی از مطالبات اساسی مناطق را برآورده نماید.
انتظارات کُردها از رئیس جمهور آینده به تواتر رسیده است به همین خاطر می توان از آن به تکرار مطالبات نام برد. از منتخب آینده وابسته به هر جریانی که باشد انتظار می رود نگاهی جدی به مطالبات جامعه کردستان داشته باشد.
طبق بند 13 قانون اساسی تنها رئیس جمهور نمی تواند از اهل سنت باشد ولی منعی برای دیگر سطوح مدیریتی وجود ندارد در زمانی که ریاست نیروی راهبردی ارتش ایران به یک جوان رشید کُرد سنندجی سپرده شده است، مدیریت های کشوری به مراتب از اولویت کمتری برخوردارند.
از رئیس جمهور آینده انتظار می رود مدیرانی در شان و جایگاه مردم در این مناطق بکار گیری نماید. تا شناخت عمیق و درک صحیحی از مشکلات و تهدیدات و فرصت های منطقه داشته باشد. عدم شناخت مدیران منجر به حادثه شهریور 1401 سقز شد که سوء مدیریت آن کشور را در آستانه خطر قرار داد. "تولد" در کردستان مهم نیست "تعلق" به کردستان داشتن مهم است.
ورود جریان قومگرا به عرصه انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم نگرانی هایی را برای شهروندان استان آذربایجان غربی بە وجود آورده است. انتظار می رود همانند دو دوره گذشته که دو گفتمان متفاوت مدیریت استان را با نگاه متوازن ملی مدیریت نمودند همچنان این تجربه موفق را به منظور وفاق و همدلی و همبستگی این استان زر خیز ادامه یابد.
کولبری آئینه دق جامعه کردستانی ها است و شاید رنج آورترین پدیده معیشتی است که سالهاست در مرزها منسوخ شده است و علیرغم دستور دولت سیزدهم برای رفع این معظل اما اراده و همتی از سوی مدیران استان های مرزنشین در راستای رفع این مظلمه اقتصادی از ساحت مرز نشینان کردستان صورت نگرفت بطوری که از ابتدای سال جاری تا کنون افزایش کشته شدن کولبران را شاهد بوده ایم.
استان کردستان در شاهراه جنوب به شمال کشور قرار دارد. علیرغم اهمیت این شاهراه در توسعه منطقه در چند سال گذشته گام موثری در این راستا برداشته نشده است. اندک پیشرفت آن نیز مرهون اعتبارات ملی بوده که با همت مدیران می توانست جهش بیشتری داشته باشد این استان بە صورت خاص در حوزه توسعه منطقه ای جزو عقب مانده های کشوری بوده است و شاخص فلاکت و عقب ماندگی قصد عبور از این استان و منطقه را ندارد.
در دولتی که امکان برون رفت از این وضعیت وجود داشت متاسفانه اتفاقی صورت نگرفت و این شاخص در استان با دولت ماقبل چندان تفاوتی نداشت. زیرا انرژی ها بیشتر صرف تنش های مدیریتی و درگیری های سیاسی گردید و اوقات مدیران عمدتا صرف انشا ء فرهنگی و دیکته جغرافیایی شده بود کردستان را در گیر "بولومیای فرهنگی" کردند.
کشتی تولید در مناطق کردستان به گل نشسته و فرهنگ تولید جای خود را به شوهای فرهنگی عوام فریب داده است. بخت بلند ظرفیت استان زر خیز کردستان رمقی برای حرکت در راستای توسعه ندارد مدیران آمارساز اجازه بهره مندی از اقبال ملی دولت سیزدهم به کردستان را ندادند واحد های تولیدی مخروبه و صاحبان سرگردان آنان گواه این مظلمه اقتصادی در حق مردم کردستان می باشد.
نیم رمقی هم که در تجارت خارجی به دست آمده مرهون تلاش بخش خصوصی با انگیزه های شخصی می باشد وگرنه انگیزاننده ای برای توسعه این فرصت استثنائی در استان وجود نداشته است.
کار معادن در کردستان از خام فروشی به مجوز فروشی رسیده است. فعالان اقتصادی کردستانی سهمی در تولیدات معدنی مناطق ندارند کارتل های بزرگ اقتصادی ثروت های مردم را به بهای ثمن بخس در سایه غفلت مسئولین مناطق به غارت می برند.
استان کردستان در ردیف 4 تا 8 کشور در حوزه ذخایر معدنی می باشد در حالیکه زیرساخت فراوری معدنی در آن وجود ندارد و اراده ای هم برای ایجاد این زیر ساخت ها وجود نداشته و معدود واحدهای ضعیف این حوزه نیز از رمق افتاده اند. دپوهای تولیدات معدنی مواد خام که در حال خارج شدن از استان است، شاهد ماجرا می باشد. فرآورده های کردستان در دیگر استان ها فراوری شده و بعضا از مرزهای کردستان صادر می شوند انتظار می رود در دولت آینده این مسیر متحول و سهم مردم در آن تعریف شود.
در حوزه کشاورزی خداوند متعال به داد مردم می رسد و با نزولات جوی به هنگام رزق مردمان را بدون هیچ گونه دخل و تصرف مدیران تامین می کند. مدیران نیز خوشه چین بزم های نمایشی محصولاتی مانند توت و انار و انگور در زنگ تفریح های متداول ، بدون دغدغه تولید ثروت برای عموم مردم از این ره آورد می باشند.
انتظار کردستان از رئیس جمهور آینده تعریف جایگاه توسعه استان متناسب با برخورداری ها و ظرفیت ها و از همه مهم تر متناسب با شان و شکوه و شرافت مردم صبور و قدر شناس کردستان می باشد.
در یک نگاه اجمالی باید گفت انتظار می رود دولت آینده ضمن حفظ و حراست از دستاوردهای دولت مستقر، قدم های محکم تر و مهم تری در راستای افزایش اقتدار منطقه ای و جهانی ایران بزرگ و عزیز بردارد.
نظر شما