به گزارش کردپرس،فرشته صادقی نسب در جمع خبرنگاران افزود :در حال حاضر بیش از ۷۰ هزار هکتار پایش و ردیابی مشاهده ای و فرمونی در مزارع یونجه، کلزا ، گندم و جو استان انجام گرفته است.
صادقی نسب با بیان اینکه کشاورزان بایستی آفت کرم برگ خوار پاییزه را با توجه به قدرت تخریب بالای این آفت در مزارع خود پایش کنند، اظهار کرد: با توجه به اینکه میزبان ترجیحی این آفت ذرت است ، با کشت ذرت در همان مراحل اولیه، تله های فرمونی در مزارع نصب شده است.
او از عدم اختصاص اعتبار لازم برای مبارزه با کرم برگ خوار پاییزه خبر داد و تاکید کرد: اقدامات لازم در خصوص ردیابی و مدیریت کنترل آفت کرم برگ خوار پاییزه از جمله برپایی ایستگاه های پیش آگاهی و نصب تله های فرمونی جهت شکار آفت در مزارع استان و پایش مداوم مزارع توسط شبکه های مراقبت بخش دولتی و خصوصی استان در حال انجام است.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی استان ادامه داد: برای دستیابی به حداکثر عملکرد در تولید محصولات زراعی نیازمند به مراقبت مزارع و سمپاشی علیه عوامل خسارت زای آنها هستیم.
صادقی نسب گفت: به منظور حفظ و تداوم تولید، کارشناسان پهنه لازم است در مزارع حضور مداوم داشته و نظارت و ارائه مشاوره فنی به کشاورزان ، مساله یابی و پیگیری مبارزه با عوامل خسارت زای گیاهی را در اولویت قرار دهند.
آفت کرم برگخوار پاییزه(Spodoptera frugiperda) از آفات قرنطینه ای است که لاروهای آن قادر به تغذیه از ۳۵۰ گونه گیاهی از جمله ذرت، سورگوم، پنبه، گندم ،جو، چغندر بوده و از لحاظ اقتصادی پتانسیل خسارت زایی بالایی داشته و تهدیدی برای تولید محصولات کشاورزی است.
نظر شما