به گزارش کردپرس، مرتضی صفری در این باره گفت: برنامه علمی- گردشگری توسط انجمن نجوم آماتوری ایران و با همکاری ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان آذربایجان غربی و پایگاه جهانی تخت سلیمان برگزار شد.
او افزود: این برنامه با حضور علاقهمندان به دانش نجوم از استانهای مختلف کشور از جمله تهران، البرز ، کرمان، گلستان، فارس، آذربایجان غربی، اردبیل و... با مدارج علمی دکترا و مهندسی با همراهی اساتید و صاحبنظران نجوم کشور و با حضور مسعود عتیقی، مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران و مدرس اخترشناسی برگزار شد.
صفری ادامه داد: اهمیت بزرگداشت سالروز ثبت جهانی تخت سلیمان، توجه به جایگاه علم نجوم و ستارهشناسی نیاکان این سرزمین علیالخصوص در دوره ساسانی و ایلخانی (چرا که تخت سلیمان نشانه فاخری از شکوفایی ایران در دورههای مورد اشاره است)، توجه به ارتفاع جغرافیایی مناسب این مجموعه، آسمان صاف، دوری از شهرهای بزرگ به دلیل پایین بودن آلودگیهای نوری و جوی که شرایط مطلوبتری برای رصد ایجاد میکنند، دلایل انتخاب تخت سلیمان برای اجرای این برنامه علمی- گردشگری بوده است.
او تصریح کرد: این برنامه علاوه بر اجرای کارگاه آموزشی با پخش اسلایدها و کلیپهای آموزشی و رصد اجرام اعماق آسمان شب تخت سلیمان با رصد ماهوارههای استارلینک آغاز و با مشاهده و عکاسی از درون تلسکوپ، کهکشانها و سحابیها ادامه یافت.
دمیر کل میراث فرهنگی آذربایجان غربی گفت: رصد هلال صبحگاهی ماه و سیارات بهرام «مریخ» برجیس «مشتری با قمرهایش» و کیوان «زحل حلقه بر گردن» با تلسکوپهای قدرتمند انجمن نجوم آماتوری ایران، همچنین آشنایی نسبتا جامع با این مجموعه فاخر تاریخی جهانی با توضیحات کامل کارشناسان میراثی تخت سلیمان و نیز بازدید از جاذبههای گردشگری تکاب از دیگر برنامهها بودند.
نظر شما